Korihait haki yllätysvoiton − ”Teimme lapsellisia virheitä”

Uudenkaupungin Korihait nappasi tyylikkään vierasvoiton BC Nokiasta vieraskentällä kokonaisvaltaisella suorituksella. Nokian uusi pelintekijä Jalek Felton vakuutti omilla henkilökohtaisilla taidoillaan, mutta Näätien joukkuepelaamiseen jäi paljon petrattavaa.

BC Nokia – Korihait 89-95
Ottelun tilastot

Ottelu oli hieman yllättäen Korihaiden hallintaa heti alusta lähtien. Vieraat ottivat johdon jo avauserässä, pitivät siitä kiinni varmaotteisesti ja loppuhetkillä malttoivat pitää päänsä kylmänä.

Nokia rakensi päätösneljänneksellä pienimuotoista kiriä ja pääsi lopulta jo parin pallonhallinnan päähän Korihaista, mutta vierailta löytyi aina joku korintekijä pysäyttämään johdon hupenemisen.

− Pelasimme 40 minuuttia ihan suht solidisti. Meillä oli tämä matsi ihan omissa käsissämme, Korihaiden illan ykköspelaaja Marius van Andringa (22p) kertoi.

Hieman yllätyksellistä oli myös se, että Nokia ei päässyt hyödyntämään kahden kookkaan pelurinsa Sean O’Maran ja Dragan Labovicin kokoa lainkaan, vaan isojen miesten taistossa parketin kärkipelaajaksi nousi vieraiden Mika Nuolivirta.

− Mika oli tänään ihan älyttömän hyvä. Hän pakotti heidät joka kerta päätyyn, oli kädet ylhäällä, puhui tosi hyvin, oli palloskriineissä aggressiivinen, van Andringa kehui.

Kaiken kaikkiaan Korihaiden peli-ilme oli erinomainen ja ote otteluun positiivinen. Joukkue tuntui huokuvan itseluottamusta ja peli-iloa, vaikka sarjataulukko ei siihen viittaisikaan.

− Heitimme tänään hyvin ja puolustuksemme oli myös aika hyvällä tasolla. Tarvitsimme tätä voittoa, paljon. Minä voin ottaa kontolleni vain pelisuunnitelmamme, mutta kaverit kentällä pelasivat tänään hienosti, Korihaiden valmentaja Damion Danzler kertoi.

Nokian valopilkut sen sijaan jäivät vähiin. Puolustuspelaaminen oli löysää ja passiivista, missä Korihaille annettiin aivan liikaa liian helppoja heittopaikkoja.

− 95 pinnaa omiin kotikentällä on ihan käsittämätöntä. Hävisimme jokaisen yksi-yksi-tilanteen, olimme pehmeitä, olimme älyttömän huonoja puolustuspäässä. Teimme lapsellisia virheitä, ja sitten jokaisella on aina selitys, että se on jonkun muun vika – se on kaikkein rasittavinta, Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

Näätien joukkueessa debyyttinsä teki vasta 20-vuotias pelintekijä Felton. Nuorukainen paukutti heti avausottelussaan huimat 31 pistettä, mutta varsinainen pelinrakentaminen jäi Feltonilla vielä vähiin ja puolustuspäässä takamies ei kovin montaa ylimääräistä askelta ottanut.

Kuitenkin Felton näytti vakuuttavaa urheilullisuuttaan ja pallotaitoja. Kyse on todellisesta huippuluokan vahvistuksesta, mutta epäselvää on vielä miten Felton istuu pelaamaan pelintekijän tontilla ja Nokian isojen tornien kanssa hyökkäyksessä.

− Tuo uusi poikanne on spesiaali tapaus. Olen eläessäni katsonut aika paljon koripalloa ja hänellä tuntuu olevan jotain erityistä. Ville tuntuu aina löytävän näitä kavereita, Danzler kertoi.

Korisliigan illan kahdessa muussa ottelussa Salon Vilpas antoi odotetusti kotikentällään Salohallissa kyytiä Lapuan Kobrille luvuin 103-76. Kauhajoella taas Karhu kukisti niukasti Kouvot numeroin 82-79.