Korisliigan puolivälierät: Lindo, Gach, levypallot ja siirtymät ratkaisutekijöinä

Koripallo.com ennakoi Korisliigan puolivälieriä kolmen kysymyksen kautta, jotka esitimme kaikille pudotuspelijoukkueiden päävalmentajille. Runkosarjassa kakkossijalle kurottaneen BC Nokian ja alemman jatkosarjan ykkösen Kouvojen puolivälieräsarja alkaa lauantaina päivän muita pareja jäljessä.

Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Vilppaan aseina kaukoheitot ja hurjasteleva Overton, Karhulla aggressiivinen puolustus
Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Kobrien tiivis puolustus haastaa Seagullsin – ”Miten me pääsemme Lapuaa vastaan scoraamaan”
Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Muuntautumiskykyinen Kataja ja selvien roolien Korihait

Miten luonnehtisit kauttanne tähän asti?

Greg Gibson, BC Nokia: Tässä vuodessa on ollut paljon hyvää. Luulen, että yllätimme monet, mutta se on vain kunniaksi joukkueellemme. Yleisesti ottaen olen ollut todella tyytyväinen asenteeseen ja jokaisen koheesioon. Ei ole jokavuotista, että saat neljän–viidentoista jätkän porukan ensinnäkin tulemaan todella toimeen keskenään, ja toisekseen ottamaan yhteiseksi agendakseen auttaa joukkuetta kehittymään. Uskon, että se näkyy kentällä siinä, miten epäitsekkäästi pelaamme.

Viimeiset kuusi viikkoa olivat vaikeammat: olimme onnekkaita, ettei meillä ollut alussa loukkaantumisia. Joulun aikaan meillä oli intensiivisiä ja laadukkaita harjoituksia, joiden myötä otimme ison askeleen eteenpäin. Ylipäänsä meillä on hyvin, hyvin kilpailullinen porukka, joka haluaa tulla joka päivä paremmaksi: uskon, että voimme sen ansiosta saavuttaa paljon.

Jyri Lehtonen, Kouvolan Kouvot: Alkuun oli rosterin ja ulkomaalaispelaajien kanssa pieni ongelma, ja se tavallaan vei meiltä mahdollisuuden loppujen lopuksi päästä ylempään jatkosarjaan, vaikka lähellä oltiinkin. Sitten siinä [Thomas] Gipsonin tulon jälkeen oli toki hyvä vaihe, ja tietysti kun Gipson loukkaantui, muut joutuivat urakoimaan ja suoriutuivat hienosti tuosta loppukaudesta. 8–2-lopetus alemmassa loppusarjassa oli hyvä suoritus.

Mikä teidän pitää saada vastustajanne pelissä kuriin?

Gibson: On paljon asioita. Yksi asia, jossa me olemme olleet hieman epäjohdonmukaisia pitkin vuotta, on levypallopelaaminen, ja Kouvot on siinä erinomainen. Jos aiomme kontrolloida tempoa – jos yksinkertaisesti haluamme voittaa –, meidän on hallittava levypalloja. Tämä on iso asia, josta olemme puhuneet pitkin viikkoa.

Minulle se on ennen muuta mentaalinen asia, ettemme unohda box out -pelaamista, koska fyysisesti pystymme siihen. Emme vain ole kiinnittäneet siihen ja kontaktin ottamiseen riittävästi huomiota.

Mutta jos joutuu keskittymään lujasti tuohon ja muihin yksityiskohtiin tässä vaiheessa vuotta, tulee olemaan vaikeuksissa. Emme halua antaa [Ricky] Lindon ja Gipsonin vain saapuvan paikalle levypalloihin.

Lehtonen: Se on ihan selvä, se heidän siirtymäpelaamisensa. He saattavat olla sarjan parhaita stopista ja levypallosta siirtymään toiseen päähän. Heillä on aloitusviisikossa neljä takamiestä ja yksi iso, jotka juoksevat kenttää hienosti. Se on varmasti yksittäinen tärkeä asia. Se tietysti lähtee siitä, että meidän pitää hyökätä fiksusti, jotta kenttätasapaino pysyy hyvänä.

Yksi ratkaiseva pelaaja sekä teiltä että vastustajalta, jota katsojien kannattaa seurata?

Gibson: Kouvoilta totta kai Lindo, hän on mielestäni sarjan parhaita pelaajia. Samaan hengenvetoon täytyy toki mainita [Quan] Jackson, [Joel] Mäntynen ja Gipson, eikä sovi unohtaa muutamaa muuta mainion kauden pelannutta kaveria.

Minusta Lindolla on mahdollisuus mennä Euroopassa pitkälle. Lindon kanssa meillä on kädet täynnä töitä, hän tekee niin paljon asioita hyvin: johtaa joukkuetta kolmen pisteen heitoissa, pelaa melkein tupla-tuplan keskiarvolla – se kertoo aivan riittävästi. Hänen pituutensa, jo hänen fyysinen presenssinsä on valtaisa.

Meidän puoleltamme väki on tykästynyt Tucker Richardsoniin, koska hän on monessa hyvä. Minulle kyse ei toki ole vain yhdestä jätkästä, olen innoissani kaikkien puolesta ja jokaisen ottamista kehitysaskelista. Both [Gach] on ollut loistava, Patrick [Tapé] on mennyt eteenpäin, Fiifi Aidoo on ottanut ison askelen tällä kaudella ja osoittanut olevansa todella hyvä koripalloilija.

Tucker on kuitenkin erityislaatuinen: hän on tehnyt nuorella urallaan loistavaa jälkeä yliopistossa, tottunut voittamaan ja tottunut isoihin areenoihin. Hän olisi valintani yhdeksi pelaajaksi, mutta muita unohtamatta – olen seurannut monia kavereita mielissäni, ja minusta katsojien tulisi seurata joka ikistä.

Lehtonen: Kyllä varmaan Gach ja Lindo, he pelaavat paljon match-upina vastakkain. Lindo on ehkä hieman kovempi atleetti ja pidempi, Gach on sitten taas takamiehen taidoilla varustettu laituri. Heidän match-upinsa tulee varmasti olemaan koko kevään mielenkiintoisimpia.

Puolivälieräsarja BC Nokia – Kouvolan Kouvot alkaa lauantaina Nokialla kello 17.00. Puolivälierät pelataan paras viidestä -mallilla.

Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Vilppaan aseina kaukoheitot ja hurjasteleva Overton, Karhulla aggressiivinen puolustus
Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Kobrien tiivis puolustus haastaa Seagullsin – ”Miten me pääsemme Lapuaa vastaan scoraamaan”
Lue myös: Korisliigan puolivälierät: Muuntautumiskykyinen Kataja ja selvien roolien Korihait