Kouvot vei jatkoaikajännärin, Kobrat haki yllätysvoiton Helsingistä

Uudenkaupungin Korihaiden valmentajan Damion Dantzlerin viimeiseksi jääneessä ottelussa kotijoukkue hävisi jännittävien vaiheiden jälkeen Kouvoille jatkoajalla.

Korihait − Kouvot 84-87 ja.
Ottelun tilastot

Ottelu Pohitullissa oli klassinen runien peli, missä kumpikin joukkue vuorollaan sai pelistä otteen, mutta ei kyennyt kauan pitämään ohjaksia käsissään. Korihaiden vahva alku hupeni, kun avauspuoliajan lopulla Kouvot otti 14-0-spurtin.

Vastaavasti kotijoukkue avasi toisen puoliajan 12-3-runilla ja tuli heti takaisin mukaan taistoon pelin voitosta. Ratkaisua saatiin jännittää aivan pelin loppuhetkille asti, ja lopulta vielä viiden lisäpeliminuutin verran.

Erinomaisen ottelun pelanneen Marius van Andringan (17p) kaksi kolmen pisteen heittoa viimeisillä minuuteilla näyttivät jo tuovan voiton Korihaille. Kouvot tuli kuitenkin tasoihin ja kotiryhmän viimeinen hyökkäys hajosi täysin käsiin.

Jatkoajalla Kouvot oli karvan verran edellä, mutta Korihailla oli taas tilaisuus lopussa tuoda ottelu tasoihin tai napata jopa voitto. Tappion karvaan kalkin lisäksi Uudessakaupungissa nieleskeltiin pelin jälkeen potku-uutisia.

Dantzler sai väistyä välittömästi ottelun jälkeen ja uusi portugalilaisvalmentaja oli tietojen mukaan jo seuraamassa peliä paikan päällä.

− Me selviydyimme omista hölmöistä virheistämme, siihen nähden tämä oli hyvä voitto, Kouvojen Severi Kaukiainen kertoi.

− Meillä on vähän turbulenssia joukkueessa. David Gonzalvez on ollut jo pidempään sivussa ja sitten julkaisimme Thomas Gipsonin sopimuksen näin lähellä peliä. Tämä oli vaikea peli, Korihait ei ole huono joukkue.

− Vedin itseäni jonkun verran pois pelin johtamisesta ja pakotin pelaajat itse kommunikoimaan keskenään. Liian helposti se on mennyt siihen, että kun jotain tapahtuu kentällä, viisi päätä kääntyy minun suuntaani kuin linnunpoikaset ruokaa tuovaa emoaan kohtaan, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

− Hatunnosto Kouvoille. He ottivat pelin, me annoimme sen, jäi Dantzlerin viimeiseksi kommentiksi Korihaiden valmentajana.

Korisliigan keskiviikon muissa otteluissa nähtiin yhtä lailla dramaattisia hetkiä. Helsingissä Seagullsin Juwan Staten näytti jo vievän kotiryhmän voittoon huimalla viimeisen minuutin donkillaan, mutta Lapuan Kobrien veljeskaksikko vei pidemmän korren pelin viimeisellä sekunnilla.

Valmentaja Ville Turja oli piirtänyt hyökkäyspään sivurajasta pitkän poikkikentän syötön Jussi Turjalle, joka pussitti liki käsittämättömän kolmen pisteen heiton lasin kautta sisään ja 80-79-voiton Kobrille.

Kolmannessa päivän ottelussa ei yhtä yllätyksellisiä hetkiä nähty, kun Karhubasket piti Kauhajoelle vieraansa Ura Basketin takanaan lopulta helpohkosti. Voitto kotiryhmälle irtosi luvuin 93-70 ja Karhubasketin paras pistemies oli Greg Mangano 26 paunallaan.