”Shakkipeli alkakoon” – Karhubasket ja BC Nokia taistelevat finaalipaikasta

Koripallo.comin toimitus perkasi Korisliigan toisen välieräsarjan läpi omassa ennakossamme. Mitä miettivät puolestaan joukkueiden valmentajat edessä olevasta sarjasta?

BC Nokia kepitti omassa puolivälieräsarjassaan Katajan puhtaasti voitoin 3-0. Nyt haaste on astetta kovempi, kun vastaan asettuu hurjassa voittoputkessa kulkeva Karhubasket kotiyleisönsä edessä. Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi ottelusarjaa seuran sivuilla seuraavasti.

– Karhu on voittanut 14 ottelua putkeen ja heillä on kotietu, joten kyllä he suosikkina tähän sarjaan lähtevät. Mutta meillä on hyvä meininki ja itseluottamus, niin mennään kokeilemaan, että minne se riittää. Ei meillä hirveästi ole menetettävää, ja kun paineetta pääsee pelaamaan, niin yleensä hyviä asioita tapahtuu.

Rene Rougeaun, Stephen Maxwellin ja Greg Manganon eturivi on sarjan parhaimpia. Painttia hallitseva kolmikko molemmissa päissä kenttää. Pyrintöä vastaan jo vahva näyttö, koska heiltäkin löytyy isoja äijiä. Pyrintö sarjassa molemmissa päissä heidän esitykset olivat aikamoinen statement.

– Siihen tietysti päälle Bojan [Sarcevic], joka pelaa elämänsä kevättä.

– Karhun hyökkäyspeli pyörii paljon Bojanin kautta. Heillä on paljon muunnelmia heidän perusseteistä, jotka on luotu Bojanin vahvuuksien mukaan. Bojanin palloskriinipelaaminen on iso osa heidän hyökkäystä. Joko Maxwellin kanssa pick and roll tai Manganon kanssa pick and pop. Palloskriinipelaaminen heillä on hyvää, vahvaa ja tehokasta.

– He ovat isoja ja liikkuvia Bojania lukuun ottamatta. Isotkin pelaajat Rougeau, Maxwell ja jopa Mangano pystyvät myös puolustamaan kaarella. He ovat todella monipuolisia pakkipäässä: pystyvät vaihtamaan ja puolustamaan myös perinteisesti. Korin alle on vaikea päästä ja he pääsevät hyvin haastamaan myös kaukoheittoja.

Vastaavasti runkosarjan kakkonen Karhubasket käveli Pyrinnön yli myös selvästi 3-0-luvuin. Ensimmäistä kauttaan Korisliigassa valmentava Jussi Laakso ennakoi omalta osaltaan välieräsarjaa kauhajokisten sivuilla.

− Puolivälieräsarjan jälkeen saimme noin viikon valmistautumisjakson välieriin. Olemme käyttäneet sen ajan hyvään harjoitteluun sekä vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien opiskeluun.

− Olen varma, että perjantaina pallon noustessa olemme valmiita haasteeseen, jonka vastustaja BC Nokia meille asettaa. Nokialaisryhmällä oli myös viikon verran aikaa punoa juoniaan, mutta vaikka jotain uuttakin vastaan tulisi, heidän keihäänkärkensä on edelleen trio [Dragan] Labovic[Vincent] Council[Devoe] Joseph.

− Pääsemme ottelusarjaan terveinä, ja toivonkin molempien joukkueiden säilyvän ehjinä kauden loppuun asti.

− Se joukkue on vahvoilla voittajaksi, joka uskoo omaan tekemiseensä ja pystyy pelien välillä tekemään pienet muokkaukset paremmin. Shakkipeli alkakoon.

− Oranssinen yleisömeri rumpaleineen seuraa meitä kotiotteluiden lisäksi myös Nokialle, joten ”kuudennesta pelaajasta” tämä ei varmasti jää kiinni.