Suomen koripallon huippuhetket 2019 Top 10, osa 2

Artikkelin jälkipuoliskossa käydään vielä läpi suomalaiskoripallon edellisvuoden positiivisimpia hetkiä. Sen myötä on hyvä toivottaa Koripallo.com:issa aikaansa viettäville vielä kerran auvoisaa koripallovuotta 2020!

5. Media bongasi Awak Kuierin
Tuskin koskaan suomalaismedia on uutisoinut nuoresta naiskoripalloilijasta yhtä paljon kuin Awak Kuierista. Loppuvuodesta Euroopan kentät seuraavaksi määränpääkseen valinnut 18-vuotias lupaus on saanut tottua suomalaiskansalliseen hypetykseen, tosin aihettakin kehuille on eittämättä ollut. Mikäli kehitys jatkuu, on Kuierilla mahdollisuus viettää tulevaisuudessa kesänsä Amerikan mantereella.

4. Lauri Markkasen helmikuu
25,7 pistettä, 12,1 levypalloa ja 2,4 kolmen pisteen koria ottelua kohden, kahdeksan ottelua vähintään 20/10-tilastoilla. NBA:ssa. Syksyn pilanneen loukkaantumisen jälkeen. 21 pistettä toisessa peräkkäisessä Nousevien tähtien ottelussa. Celtics kaatui uuden piste-ennätyksen (35) myötä. Ja niin edelleen. Rajoja rikkova jyväskyläläistrebuchet sai hehkuvalla helmikuullaan muikean näkyvyyden suomalaismedioiden koripallouutisoinnissa ja maailman uutisvirrassa sekä oheispalkintona valinnan NBC Sports Chicagon kuukauden urheilijaksi.

3. Areenaprojektit
Suomen sisäpalloiluhallikanta on modernisoitumassa hitaasti mutta varmasti, paikkakunta kerrallaan puskien. Taraflex-haasteesta huolimatta koripallokin on saanut kehityksestä osansa. Liigakenttien ehkä hienoin edistysaskel päättyneenä vuonna nähtiin Joensuussa, missä 2 500 katsojan kapasiteetin areenan rakentamista varten on elokuisen uutisoinnin mukaan saatu muun rahoituksen ohella paikallisesta yrityselämästä lisää 2,7 miljoonaa euroa.

2. Lahden paluu Korisliigaan
Mikäli Espoo Unitedin lyhyttä visiittiä ei oteta huomioon, Lahtea edellinen yli 35 000 asukkaan paikkakunnalta Korisliigaan noussut joukkue oli Helsinki Seagulls vuonna 2014. Lahti henkii elinvoimaa ja jo seurahistoriansakin puolesta uutta alkua, jota Korisliiga on kipeästi kaivannut. Oman kaupunkinsa junioreista suomalaisrunkonsa muodostanut Lahti on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle mutta on siitä huolimatta kerännyt sarjan toiseksi parhaan katsojakeskiarvon.

1. Korisliigan ottelulähetysten tasoloikka
Toiveiden täyttymykseksikin sitä voinee kutsua. Haastattelut, studio-osuudet, grafiikat, hidastukset, Tapio Suominen… Myös muita valtakunnallisia aikuisten sarjoja seuraavilla on mahdollisuus seurata joukkueensa otteluita aikaisempaan tapaan. Korisliigan ottelulähetysten tuotteistaminen otti syksyllä 2019 aimo harppauksen eteenpäin Elisa Viihde Sportin monikameratuotannon ja Korismaanantai-lähetyskonseptin myötä.

Vilkaise myös Suomen koripallon huippuhetket 2019 Top 10, osa 1.

Antti Lehonoksa