Taisteleva Kouvot venyi voitettuun hopeaan − "He pistivät meidät todella, todella, todella ahtaalle"

Runkosarjan kuudennelta sijalta Korisliigan finaaleihin ja lopulta hopeasijalle asti kurottanut Kouvot oli kevään suuri yllättäjä. Vaikka Karhubasket oli liian vahva vastus loppuotteluissa, jää kouvolalaisten kaudesta pitkä plus-merkintä seuran kohdalle.

− Olen äärimmäisen iloinen tämän päivän pelistä, tämä oli hienoa koripalloa ja upea päätös. Koko sarja oli pienestä kiinni yhtä peliä lukuun ottamatta. Karhubasket mestarin elkein teki ne pienet asiat paremmin. Meille tämä oli upea kevät ja hopea ei ole hävitty mitali, Kouvojen Ville Kaunisto kertoi.

Kouvot todellakin taisteli ja antoi niin paljon kuin joukkueesta annettavissa oli. Neljäs finaali Kouvolassa oli ryhmältä floppi, mutta kaikissa muissa loppuotteluissa Kouvot oli joka pelissä voitossa kiinni.

− He pistivät meidät todella, todella, todella ahtaalle, Karhubasketin mestarivalmentaja Jussi Laakso kertoi.

Kouvojen taival kauden aikana oli erittäin nousujohteinen. Alkukauteen mahtui paljon heikkojakin hetkiä, mutta kun sentteri Thomas Gipson liittyi ryhmään, oli joukkueen identiteetti ja pelitapa sen jälkeen kristallinkirkas.

Valmentaja Jyri Lehtonen oli puolestaan pudotuspelien velho. Ensin Kouvot nitisti Tampereen Pyrinnön puhtaasti puolivälierissä ja sen jälkeen huiman seitsemän ottelun sarjan jälkeen runkosarjan voittajan Salon Vilppaan välierissä.

Finaaleissa marssi vastaan vain liian väkevä Karhubasket, joka taas kotietunsa ja helpomman pudotuspelitaipaleensa myötä sai valttikortit käteensä jo ennen loppuotteluiden alkua.

− Siitä rakennemuutoksesta lähtien, minkä teimme helmikuussa, pystyimme tulemaan tänne asti. Olen ylpeä joukkueesta, Lehtonen sanoi.

Kouvojen veteraanilaituri Kaunisto sai päättää uransa Korisliigassa loistavaan kevääseen ja hopeisiin mitaleihin. Mies ei suostunut vielä päätöspelin jälkeen muistelemaan uraansa, mutta saattaa olla, että tästä keväästä Kaunistolle ei jää päällimmäisenä mieleen suinkaan Kouvojen upea kiri hopeamitaleille, vaan herran itsensä valinta eduskuntaan.

− Mitä sitä niin paljon taaksepäin katsomaan, sen aika tulee sitten joskus. Tiistaina on täysistunto eduskunnassa, Kaunisto mietti.