Vilppaan jatkosarjapaikka on liki varma, Kobrilla alle 2 % mahdollisuus

Kun lauantaina pelataan Korisliigan runkosarjan viimeinen kierros, kisaa kolmesta ylemmän jatkosarjan paikasta vielä viisi seuraa. Kävimme tiistain jutussamme läpi eri skenaariot kaikkien seurojen jatkoon selviytymisen osalta ja nyt olemme laskeneet todennäköisyydet eri vaihtoehdoille.

Lue myös: Tästä pelataan Korisliigan päätöskierroksella – Kobrat on ohuen oljenkorren varassa, Vilpas ei ole vielä turvassa

Päätöskierroksella pelataan neljä ottelua, jotka voivat vaikuttaa sarjataulukon merkityksellisiin sijoituksiin. Käytimme Veikkauksen kertoimien pohjalta laskettuja todennäköisyyksille kunkin ottelun voiton suhteen.

Veikkauksen kertoimet ja voittotodennäköisyydet

Karhubasket – Pyrintö, kertoimet 1,22 – 3,9, voiton todennäköisyydet 76,2 % – 23,8 %
Korihait – Seagulls, kertoimet 3,7 – 1,24, tn. 25,1 % – 74,9 %
Kouvot – Bisons, kertoimet 1,19 – 4,2, tn. 77,9 % – 22,1 %
Vilpas – Kobrat, kertoimet 1,34 – 3,05, tn. 69,5 % – 30,5 %

Apuna eri vaihtoehtojen laskemiseen käytimme keskustelupalstallemme nimimerkin hamahakkimies tekemään taulukkolaskentaa.

Ylempään jatkosarjaan on näiden lukujen perusteella yksi liki varma joukkue (Salon Vilpas) ja toinen joukkue, jonka paikka löytyy lähes varmasti alemmasta jatkosarjasta (Lapuan Kobrat). Kaksi muuta ylemmän jatkosarjan paikkaa sen sijaan ovat yhä auki, vaikka Karhubasketilla on kaikki omissa käsissään.

Ylempään jatkosarjaan pääsemisen todennäköisyys

Vilpas 95,5 %
Karhubasket 79,8 %
Kouvot 67,6 %
Korihait 55,5 %
Kobrat 1,6 %

Matti Liljaniemi