1970-luvun alun huippupelaaja Juhani Keto on poissa

Helsingissä 70-vuotiaana 26. elokuuta kuollut, Tapion Hongassa, Turun NMKY:ssä ja Torpan Pojissa pääosin isona laitahyökkääjänä pelannut Juhani Keto voitti urallaan kuusi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-pronssia. Kedon lisäksi vain 15 muuta suomalaispelaajaa on voittanut pelaajana vähintään kuusi miesten Suomen mestaruutta. Suomen cup-mestaruutta hän juhli kolmesti. Vuoden 1972 cup-finaalissa Keto oli ratkaisupelaajia viimeisteltyään HKT:ta vastaan 30 pistettä.

196-senttisen Kedon huippuvuodet ajoittuivat 1970-luvun alkupuoliskolle, joilloin hän pelasi SM-sarjassa yhtä kautta lukuun ottamatta yli 15 pisteen ottelukeskiarvolla. Keto edusti urallaan maan eliittijoukkueita, mistä kertoo, että yhdeksällä SM-sarjakaudellaan hän jäi ilman minkäänlaista mitalia tai pokaalia vain ensimmäisellä ToPo-kaudellaan. Silloinkin munkkiniemeläiset pelasivat pronssiotteluissa.

Suomen maajoukkueessa Kedon taival kesti 74 ottelun verran vuosina 1968 ̶ 1975. Hänen huippuhetkiinsä maajoukkueessa lukeutuivat olympiakarsinnat vuonna 1972 ja Pohjoismaiden mestaruus vuonna 1968.

Antti Lehonoksa