7 etua, jotka saat, kun katselet koripallostriimejä VPN-verkossa

Koripallo on yksi maailman suosituimmista lajeista ja kuuluu Suomessakin ehdottomasti suosituimpiin lajeihin. Suomen maajoukkue, eli susijengi tekee urotöitä arvokisoissa ja onpa Suomella oma supertähti myös NBA:ssa, jossa Lauri Markkanen pitää sinivalkoista väriä yllä tätä nykyä legendaarisen Utah Jazzin riveissä.

NBA:ssa pelit pelataan Suomen ja Euroopan aikaa yöllä tai illalla, mutta tämän lisäksi koripallossa pelataan lukuisia otteluita Euroopassa. Oli kyseessä sitten merkittävät kansalliset sarjat, kuten Espanjan, Italian ja Kreikan liigat tai koko Euroopan kattavat turnaukset, kuten Mestareiden Liiga. Tämän lisäksi maajoukkueet ottavat mittaa toisistaan arvokisoissa, eli olympialaisissa, MM-kilpailuissa ja maanosan mestaruuskilpailuissa, joista Suomelle tutuimpia ovat tietenkin EM-kilpailut.

Monia näistä otteluista pystyy seuraamaan tietokoneen, puhelimen tai tabletin kautta. Koripallostriimien katseleminen onkin hyvin suosittu harrastus, mutta striimien katseleminen saattaa aiheuttaa kuitenkin ongelmiakin. Monet näistä ongelmista voi kuitenkin ratkaista ennakkoon, katselemalla striimejä VPN-verkon välityksellä. Tässä artikkelissa kerromme ja perustelemme 7 etua, jotka saat, kun katselet koripallostriimejä VPN-verkossa.

1. VPN pitää laitteesi turvassa

Koripallon katsominen striimistä on hauskaa puuhaa, mutta otteluita näyttävien sivustojen etsimisessä on vaaransa. Epäilyttävät sivustot saattavat sisältää viruksia, vakoiluohjelmia tai muita haittaohjelmia. Monet näistä sivustoista myös syytävät mainoksia tolkuttomasti näytölle. Siksi onkin hyvä, että usean VPN-palvelun varustuksiin kuuluu myös ad blocker, eli mainosten estäjä. VPN-palveluiden lisävarusteiden ansiosta epäilyttävillä sivustoilla surffaileminen on paljon turvallisempaa, kuin muuten. VPN-verkon ansiosta myös yhteystietosi pysyvät turvassa, eivätkä mahdolliset kyberrikolliset saa selville IP-osoitettasi tai muita tietojasi. Mikäli VPN ei ole käytössä, pystyy kyberrikollinen nopeasti selvittämään paitsi IP-osoitteesi, myös nimesi ja kotiosoitteesi. Pahimmassa tapauksessa muitakin tietoja, joten VPN-verkon käyttäminen on erittäin suositeltavaa, kun etsit koripallostriimejä.

2. VPN-verkon avulla voit kiertää maantieteelliset rajoitukset

Koripallossa ja muissakin urheilusarjoissa, suoratoistopalveluja tarjoavat tahot rajoittavat joissakin tapauksissa maantieteellisesti sitä, kuka voi otteluita tai lähetyksiä katsoa. Suomessa esimerkiksi ei välttämättä voi katsoa Saksan Liigan ottelua. Tämän voi kuitenkin kiertää VPN-verkon avulla. Ei tarvitse muuta kuin vaihtaa maaksi Saksa, jolloin lähetystä voi katsoa.

Kansallisten sarjojen lisäksi sama voi päteä myös kansainvälisiin otteluihin. On täysin mahdollista, että maaottelua, jossa Suomi pelaa, ei voi katsoa tietyltä sivustolta ilman VPN-verkkoa. VPN onkin erinomainen apuväline tämän asian suhteen ja koska VPN-palvelussa maan vaihtaminen on helppoa ja nopeaa, voi eri tavalla maantieteellisesti rajoitetun palvelun saada nopeasti näkymään sen jälkeen, kun vaihtaa sivustoa.

3. VPN-verkon avulla voit nauttia paremmin yksityisyydestäsi

Suoratoistopalvelut ja niiden verkkosivut tarkkailevat jatkuvasti asiakkaidensa tietoliikennettä ja keräävät eri tietoja asiakkaan käyttäytymistä koskien. Tähän käyttäytymiseen kuuluvat muun muassa selaushistoria ja istuntojen aikana tehtävät toimet. Sivustoilla on velvollisuus kertoa tietosuojaselosteessaan se, mitä tietoja he keräävät ja mitä tarkoitusta varten ja antaa myös asiakkaalle mahdollisuus kieltäytyä tietojen luovuttamisesta kokonaan tai sallia niiden luovutus rajoitetusti. Reaalimaailmassa aika harva kuitenkaan jaksaa jokaisen verkkosivuston tietosuojaselostetta käydä tarkasti ja yksityiskohtaisesti lävitse. Helpoiten ja varmimmin yksityisyyttä onkin mahdollista pitää yllä käyttämällä luotettavaa ja tasokasta VPN-palvelua aina, kun selailee koripallon suoratoistopalveluita tarjoavilla sivustolla.

4. VPN-verkon avulla voit kiertää internet-palvelusi tekemät muutokset kaistanleveyteen

Hyvin monet internet-palveluiden tarjoajat vähentävät kaistanleveyttä, kun kyseessä on suoratoistoliikenne. Tämän ansiosta he pystyvät paremmin hallinnoimaan kokonaisliikennettä ja varmistamaan toimivuuden. Asiakkaan kannalta tämä ei kuitenkaan ole hyvä asia, varsinkin, jos sopimuksessa on puhuttu tietystä nopeudesta internet-yhteydessä. Heikennetty kaistanleveys saattaa vaikuttaa kuvan laatuun, äänen laatuun tai jopa koko suoratoiston sujuvuuteen, aiheuttaen pätkimistä, nykimistä tai koko toiston keskeytymistä.

VPN-palvelussa kaistanleveyden rajoittaminen käy palveluntarjoajalle vaikeammaksi, sillä IP-osoite on salattu, eikä nopeutta voi vähentää vain yksittäisellä käyttäjällä. Monen suoratoistopalveluita käyttävän mielestä tämä on yksi tärkeimmistä eduista, mitä VPN-palvelun käyttäminen antaa. Koripallon tapaisessa nopeassa lajissa on erityisen tärkeää, että internet-yhteys on nopea, sillä tapahtumat kentällä vaihtelevat jatkuvasti.

5. VPN-verkon avulla voit kiertää mahdollista sensurointia

Joissakin maissa tietty verkkosisältö on sensuroitua. Suoratoistettu koripallo tuskin kuuluu missään maassa suoranaisesti sensuroitujen asioiden listalle, mutta täysin mahdollista, että muuta tarkoitusta varten tehdyn sensuroinnin sivutuotteena, ei pääsy koripallostriimin pariin onnistu. Sensurointia on mahdollista kuitenkin kiertää yksinkertaisesti VPN-palvelun avulla asettamalla VPN-ohjelmassa maaksi joku sellainen maa, jossa kyseinen sivusto ei ole sensuroitu.

6. VPN-verkon avulla voit kiertää yleisen WiFi-yhteyden rajoituksia

Hyvin monet julkista WiFi-yhteyttä tarjoavat tahot rajoittavat yhteyden käyttöä. Nämä estävät pääsyn eri verkkopalveluihin tai sivustoille. Erityisesti tällaisia rajoituksia näkee kouluissa, yliopistoissa ja työpaikoilla. Hyvin usein näiden rajoitusten piiriin kuuluvat myös suoratoistopalvelut, joten koripallon ystävä ei välttämättä pysty hyppytunnillaan katsomaan haluamiaan striimejä koripallosta. Tähänkin asiaan kuitenkin auttaa laadukas VPN, jonka avulla voit vaihtaa blokatun IP-osoitteen ja myös salata uuden IP-osoitteen, jolloin sitä ei voida blokata. Jos vietät paljon aikaa julkista WiFi-verkkoa käyttäen esimerkiksi yliopistolla tai töissä, hyvä VPN antaa sinulle mahdollisuuden katsoa koripallostriimejä ilman ongelmia.

7. VPN auttaa sinua tilaamaan maksullisia koripallostriimejä halvemmalla

Puhuttaessa suoratoistetusta urheilusta, ilmaisen striimin sijaan yleensä parempi vaihtoehto on maksullinen striimipalvelu. Siinä missä ilmaisella striimillä ei ole tulosvastuuta, eikä juuri menetettävää, maksullinen palvelu joutuu pitämään asiakkaistaan hyvää huolta tai muuten se saattaa menettää ne. Ilmaisissa suoratoistopalveluissa on suuri riski sille, että urheilulähetys katkeaa tai puuroutuu kesken kaiken, kun taas maksullisessa suoratoistopalvelussa riski on merkittävästi pienempi.

Koripallofani ei tietenkään halua menettää sekuntiakaan jännittävistä otteluista, joten maksullinen palvelu tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Urheilulähetysten tarjoajat ovat kuitenkin huomanneet, että eri lajien suosio vaihtelee huomattavasti maittain. Siksi täsmälleen samaa palvelua voi saada selvästi halvemmalla, jos asuu sellaisessa maassa, jossa kyseinen laji ei ole suosittua, kun taas lajin suurmaissa sama paketti on kalliimpi. Hintaan vaikuttaa myös eri maiden ostovoima. VPN-verkon avulla voit valita missä maassa olet sivuston silmissä ja näin ollen valita palvelun halvimmalla mahdollisella summalla.