Suomalaislupaus jättää yliopiston kesken ja aikoo ammattilaisuralle

Long Beach Staten yliopistossa kaksi kautta NCAA-sarjaa pelannut Edon Maxhuni on päättänyt jättää yliopistouransa kesken ja suunnata ammattilaiseksi.

Maxhuni on pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa yhteensä 116 maaottelua. 188-senttinen takamies pelasi Suomessa ennen Yhdysvaltoihin lähtöään neljä kautta aikuisten sarjoissa HBA-Märskyn I divisioona A:n ja B:n joukkueissa.

Kaliforniassa Maxhunin tulokaskausi oli vahva, kun hän oli avauskokoonpanossa lähes puolissa otteluista, sai noin 17 minuuttia peliaikaa ja keräsi 6,2 pistettä per ottelu. Toisella kaudella kehitys ei kuitenkaan jatkunut, vaan suomalainen jumahti suurinpiirtein samaan rooliin ja minuuteille.

21-vuotias pelintekijä ilmoitti sosiaalisessa mediassa jättävänsä yliopistokentät ja siirtyvänsä tavoittelemaan ammattilaisuraa.

− Olen päättänyt jatkaa koripalloammattilaisena. Odotan tätä uutta kappaletta elämässäni ja urallani. Arvostan kaikkien tukea minulle ja päätöksilleni.

− Olen kiitollinen kaikista kokemuksista ja ystävyyksistä, jotka olen saanut. Olen onnellinen, että sain tämän mahdollisuuden pelata NCAA:ssa ja tehdä Long Beachista toinen kotini. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet minua tällä matka, Maxhuni kertoi.