Ylivoimainen Lahti Basketball varmisti sarjanousunsa Korisliigaan

Lahti Basketball voitti Loimaan Bisonsin miesten I divisioona A:n finaaleissa suoraan kolmessa ottelussa ja varmisti samalla nousunsa Korisliigaan, mikäli lahtelaiset sarjapaikan ottavat vastaan.

LaBa dominoi finaalipelejä, kun kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät lahtelaisten voittoihin 30 ja 24 pisteen eroilla ja myös ratkaiseva kolmas peli kääntyi isäntien selvään 107-88-voittoon.

Bisons sinnitteli ratkaisevassa pelissä paremmin mukana, mutta lopulta LaBa oli päätöserässä liian vahva vastus. Loimaalaisten kausi jatkuu vielä liigakarsinnoissa, kun vastaan asettuu Korisliigan runkosarjan jumboksi jäänyt, tälle kaudelle ylimmälle sarjatasolle noussut kaarinalainen Ura Basket.

Lahden ykkösmies ratkaisupelissä oli hurjat 34 pistettä tehnyt Jarred Jones. Yhdysvaltalainen vastasi tosin myös ottelun rumimmasta suorituksesta, kun heti toisen puoliajan alussa hän taklasi Bisonsin kärkipelaajaa Ville Karvosta (21p) selkään voimakkaasti.

Karvonen oli pallonriiston jälkeen yksin läpi ja juuri korinteon hetkellä Jones ajoi tätä selkään typerästi. Bisonsin paras pistemies makasi korin alla useita minuutteja liikkumattomana ja Karvonen talutettiin tämän jälkeen pukukoppiin toipumaan.

Jos Lahti Basketball ottaa sarjapaikan Korisliigasta vastaan, nousee pääsarjan joukkuemäärä kahteentoista. Mennyt kausi pelattiin vielä 11 seuralla, kun edelliskaudella I divisioonan puolelta ei toista nousijaa ollut, sillä kehitysseura HBA-Märsky ei halunnut lähteä liigatasolle.