NBA

Bucks ja Giannis hilasivat itsensä mukaan finaalisarjaan

NBA:n finaalien kaksi ensimmäistä ottelua hävinnyt Milwaukee Bucks otti kotikentällä avausvoiton sarjassa ja kavensi Phoenix Sunsin etumatkan otteluvoitoissa 1-2:een. Bucksin supertähti Giannis Antetokounmpo (41/13/6s) oli jälleen erinomaisessa vireessä.

Bucks – Suns 120-100
Otteluvoitot 1-2
Ottelun tilastot

Suns oli ottelun alussa hetkittäin vielä niskan päällä, mutta pelin edetessä Bucks alkoi kiskoa etumatkaa. Toisessa erässä Antetokounmpon donkit kirittivät kotijoukkueen 15 pisteen puoliaikajohtoon.

Puoliajan jälkeen Suns yritti kiriä mukaan peliin, mutta Jrue Holiday (21/5/9s) upotti erittäin tärkeitä kolmen pisteen heittoja sisään. Parhaimmillaan Bucks karkasi jo yli 25 pisteen johtoon ja päätöserä ei enää suurempia erikoisuuksia tarjonnut.

”Kreikan friikki” oli ottelun ylivoimainen ykköshahmo. Pelissä nähtiin Antetokounmpoa parhaimmillaan kaikilla osa-alueilla. Jos kreikkalainen kykenee pelaamaan samalla tasolla, joka ottelussa, läpi otteluiden, on Sunsilla liki mahdoton tehtävä pysäyttää hänet.

Suns oli selvästi vaisumpi kuin kotikentällään. Osin Bucksin paremman puolustuspelaamisen ansiosta, osin joukkueella oli selvästi kehno heittopäivä. Joukkueen ykköstähti Devin Booker sai aikaiseksi vain 10 pistettä ja miehen 1/7 saldo kolmen pisteen kaaren takaa kuvasteli vierailijoiden heittoiltaa.

Veteraani Chris Paul (19/9s) oli Sunsin ykköspelaaja maanantain ottelussa. Myös Deandre Ayton ja Jae Crowder saavat pelistä puhtaat paperit, mutta koko joukkuetason puolivaisu suoritus ei riitä NBA:n finaaleissa voittoihin asti.

Finaalisarjan seuraava ottelu pelataan Milwaukeessa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.