NBA

Bullsille rökäletappio, Markkanen vähillä minuuteilla 17 pisteeseen

Sunnuntain päiväpeli ei ollut Chicago Bullsille suosiollinen, kun joukkue hävisi Detroit Pistonsille vieraskentällä rumin luvuin 108-131. Lauri Markkanen istui ison osan ottelusta penkillä, mutta sai aikaiseksi 17 pistettä ja nappasi kuusi levypalloa.

Bulls avasi pelin vauhdikkaasti, mutta joukkueen energia hyytyi nopeasti ja toisaalta isäntäjoukkue Pistons heräsi otteluun pelin edetessä. Ottelu alkoi sunnuntaina poikkeuksellisesti jo kello 12 paikallista aikaa.

Vieraat hävisivät kolmannen neljänneksen peräti 17 pisteellä ja ottelu oli sitä myöden taputeltu. Kun tappioasema revähti suureksi, istuivat Bullsin aloitusviisikon pelaajat pitkälti pelin lopun penkillä.

Markkanen oli avauspuoliajalla myös virhevaikeuksissa, kun suomalainen keräsi kolme virhettä ja joutui myös tämän myötä istumaan penkillä normaalia pidempään. Vaikka Markkanen ei ollut Bullsin hyökkäyksen keskiössä ja peliaika jäi pieneksi, oli jyväskyläläinen silti joukkueen toiseksi paras pistemies Wayne Seldenin jälkeen.

Avauserässä Markkanen puolusti miehekkäästi vahvoja vastustajan hyökkääjiä Blake Griffiniä (28/6/5) ja Andre Drummondia (16/15). Kuitenkin pelin edetessä varsinkin Griffin kuritti suomalaista kerta toisensa jälkeen.

— Tietysti Griffin on hyvin fyysinen pelaaja, yksi liigan fyysisimmistä pelaajista. Ja Drummond on taas ihan omanlaisensa peto levypalloissa, Markkanen kommentoi Chicago Sun-Timesille.

Suomalaisen tähtihetki pelissä oli upea putback-donkki, missä Markkanen nappasi levypallon vasemmalla kädellään ja onnistui samalla liikkeellä pistämään näyttävän donkin koriin.

Lauri Markkanen, Pistons − Bulls 10.3.2019

26 minuuttia
Pisteet 17
Pelitilanneheitot 6 / 13
Kolmen pisteen heitot 3 / 7
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 6
Syötöt 2
Plusmiinus -7