NBA

Keitot apuvalmentajan päälle - J.R. Smithin pelikiellon erikoinen syy

Cleveland Cavaliers hyllytti hyökkääjä J.R. Smithin torstain ottelusta Philadelphia 76ersia vastaan. ESPN:n mukaan pelikiellolle on paljastunut verrattain erikoinen syy: joukkueen apuvalmentajan Damon Jonesin päälle heitetty keitto.

Torstaina päävalmentaja Tyronn Lue ei kommentoinut aihetta kuin ”jotain tapahtui lämmittelyn jälkeen”, mutta nyt ESPN oli kaivanut esiin useita lähteitä, jotka vahvistivat asioiden todellisen tilan. Tarina ei kuitenkaan kerro minkälaisesta keitosta oli kyse tai missä olosuhteissa kupponen valmentajan päälle päätyi.

Keiton kanssa puljaaminen tuotti Smithille vain yhden ottelun mittaisen joukkueen asettaman rangaistuksen ja hyökkääjän pitäisi olla takaisin Cavsin kokoonpanossa perjantain ottelussa Denver Nuggetsia vastaan.

Smithin uralle mahtuu yhtä jos toista erikoista sattumusta, eikä tämä keittoepisodi ole välttämättä edes sieltä kummallisimmasta päästä. Smith on esimerkiksi avannut kentällä vastustajien kengännauhoja, joutunut kentän ulkopuolella useaan otteeseen ongelmiin ja pääosin ansaitusti saanut maineen erittäin vaikeasti valmennettavana pelaajana.