NBA

Lauri Markkanen leikkasi ja livahti NBA-uransa parhaaseen suoritukseen

lauri markkanen utah jazz

lauri markkanen utah jazz

Utah Jazz voitti viime yönä yhden NBA:n läntisen konferenssin kärkijoukkueista Phoenix Sunsin trilleriottelun jälkeen pisteellä. Jazzin voiton takuumies oli NBA-uransa parhaan ottelun pelannut ja 38 pistettä upottanut Lauri Markkanen.

Markkasen huiman alkukauden salaisuus on ollut suomalaisen pelin monipuolisuus. Pisteitä on tullut joka puolelta kenttää, kaikilla mahdollisilla tavoilla ja lisäksi Susijengin supertähden puolustuspelaaminen on parantunut roimasti.

Sunsia vastaan Markkasen temppujen pussista kaivettiin kauden parhaat leikkaukset ja livahdukset. Suomalainen liikkui erittäin aktiivisesti ja haki syöttöpaikkoja, ja Jazzin takamiehet toimittavat palloa käsiin avoimiin paikkoihin.

Kerta toisensa jälkeen Markkanen sai nostella korin alta ja donkata helppoja pisteitä. Tai, pisteet toki olivat siinä kohdin helppoja, mutta niitä edelsivät erinomaiset ajatukset, todella aggressiivinen liike ja valmius tulla pelattavaksi.

Sunsilla ei ollut ketään puolustajaa roikkumaan takiaisena suomalaisen lihassa kuten esimerkiksi Philadelphia 76ersin PJ Tucker onnistui Markkasen puolustamisessa. Kun liikkumisen vapautta oli tarjolla kuin Euroopan Unionin perusoikeuksien sopimuksessa, käytti Lauri ja koko Jazz sen hyväkseen.

Jokaista livahdusta edelsi tilanteen alustaminen yhdessä takamiesten kanssa. Kun kokeneella Mike Conleylla oli myös erinomainen peli, tarjoilu Markkaselle pelasi.

Viimeisellä minuutilla taas temppuja jouduttiin kaivamaan vielä syvemmältä kätköistä. Markkasen voittokori 49 pistettä tehneen Sunsin tähtipelaaja Devin Bookerin naamariin oli osoitus siitä, että suomalainen on Jazzissa nousemassa supertähtiluokkaan NBA:ssa. Se että pallo pelattiin Markkaselle tuossa tilanteessa, Markkanen ei arastellut vastuuta ja lopulta pisti pallon sukasta läpi aivan käsittämättömällä tavalla.

Jazzin joukkueessa alkaa ainakin olla yksimielisyys Markkasen tähteydestä. Jarred Vanterbiltin reaktio huippuvoittoon oli vaatia suomalaiselle All-Star-ottelun paikkaa. Conley muistutti, että tämä oli Laurin paras pistesaldo vain toistaiseksi, parempaa on luvassa. Valmentaja Will Hardy taas kertoi, että hän ei vielä osaa sanoa missä Markkasen pelin katto on, mutta sitä ei vielä ole nähty.

Seuraava mahdollisuus urotekoihin on heti lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä, kun konferenssin kärkikamppailussa kakkospaikalla oleva Jazz matkustaa Portlandiin Trail Blazersin vieraaksi.

Keskustele Markkasen suorituksista Koripallo.comin foorumilla