NBA

Lauri Markkanen palasi, pelasi, ja Bulls jatkoi tappioitaan

NBA-kauden ensimmäiset 23 ottelua sivussa kyynärpäävamman takia ollut Lauri Markkanen palasi pelikentille lauantaina. Markkasen saldoiksi tuli 26 minuuttia peliaikaa, 10 pistettä ja neljä levypalloa.

Rockets – Bulls 121-105
Ottelun tilastot

Tappio Houston Rocketsille oli Bullsin kuudes peräkkäinen ja yhdestoista viime ottelusta peräti kymmenen on päättynyt chicagolaisten tappioon. Bulls onkin jo NBA-kauden ensimmäisen neljänneksen kohdalla vankistamassa asemansa yhtenä liigan heikoimmista joukkueista.

Markkasen illan parhaaksi saavutukseksi jäi se, että suomalainen ylipäänsä palasi pitkän tauon jälkeen pelikentille. Markkanen missasi paljon sellaisia heittoja, jotka hän normaalisti pussittaisi ja lähes poikkeuksetta kaikki ohiheitot jäivät mitaltaan vajaiksi ja kolisivat koriraudan etureunaan.

Kätensä viimein kuntoon saanut suomalaistähti aloitti pelin hyökkäyspäässä melko varovaisesti, mutta alkoi ottelun edetessä pelata aggressiivisemmin. Varsinkin päätöserässä Markkaselta nähtiin rohkeita korilleajoja pallollisena, kun sitä ennen peli oli enemmän seisoskelua kolmen pisteen viivan takana.

Markkanen otti Rockets-ottelussa yhteensä 14 heittoa, joista vain neljä päätyi koriin. Useat heitoista olivat vähintäänkin riittävän vapaita, jotta pallon olisi sukka pitänyt löytää, mutta vielä suomalaisen käsi ei pitkän lepotauon jälkeen ollut kalibroitu aivan kohdilleen.

Puolustuspäässä Markkasen pelistä oli selvästi havaittavissa, että pelituntuma oli vielä lähes tyystin kadoksissa. Mitään varsinaisia nukahduksia tai heikkoa suorittamista ei Markkasen puolustuspelissä ollut, mutta kauden ensimmäiset peliminuutit vaikuttivat näkyvän siinä, että suomalainen oli askeleen verran tai puoli sekuntia jatkuvasti myöhässä.

Peliaikaa suomalaisstaralle kertyi yllättävänkin paljon (26 minuuttia), kun Bulls-valmentaja Fred Hoiberg antoi Markkaselle lisää vastuuta päätöserässä, kun ottelun voitto oli jo karannut käsistä. Vielä Markkanen ei ollut Bullsin avausviisikossa, mutta paikka sieltä irronnee lähiviikkojen aikana.

Bullsin peli taas jatkoi koko joukkueen osalta samoissa uomissa kuin edellisen kuukauden ajan. Puolustuspeli ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvää ja hyökkäyspäässä vastuunkantajia ei ole riittävästi, ja toisaalta joukkueen takamiehet pitävät enemmän itsekkäästä koripallosta.

Bullsin paras pistemies oli 29 pisteellään Zach LaVine. Takamies teki paljon todella upeita ja vaikeita koreja, mutta totuttuun tapaan, kun pallo hyökkäyspäässä oli LaVinen käsissä, ei se sieltä omalle joukkuetoverille päätynyt kuin korkeintaan vahingossa.

Heikosti kauden avannut Rockets näyttää heräilemisen merkkejä, ja joukkuetta on ylöspäin kammennut odotetusti tähtipelaaja James Harden. Tällä kertaa Hardenilta ei tosin tarvittu kuin 30 pisteen ilta, kun vastassa oli pohjakorin Bulls.

Bullsin ja Markkasen seuraava ottelu on tiistaina Indiana Pacersia vastaan.