Lauri Markkasen kausi päättyi ennenaikaisesti

Utah Jazzin suomalaistähteä Lauri Markkasta ei enää nähdä tällä kaudella NBA-parketeilla, kun olkapäävamma pitää miehen sivussa runkosarjan viimeiset ottelut.

Seura ilmoitti lauantaina, että Lauri Markkanen oli käynyt perjantaina magneettikuvauksessa olkapäävaivansa takia. Kuvauksissa todettiin, että aiemminkin kaudella vaivannut olkapään ahtauma oli pahentunut.

Jazz kertoi, että Markkasen tilaa arvioidaan seuraavan kerran kahden viikon päästä. Kun joukkueen taival päättyy NBA:n runkosarjaan ja sitä on Jazzilla jäljellä enää kaksi viikkoa, ei Markkasta siis kentällä nähdä tämän kauden puitteissa.

Markkasen saldoksi jäi tällä NBA-kaudella 55 pelattua ottelua. Suomalainen teki keskimäärin 23,2 pistettä ja otti 8,2 levypalloa, jotka olivat heikommat lukemat kuin edelliskaudella. Markkanen ei ole koskaan NBA-urallaan pelannut enempää kuin tulokaskautensa 68 ottelua.

Toipumisaikaa Susijengin elintärkeisiin olympiakarsintaotteluihin Markkasella on kuitenkin runsaasti, ja tänä kesänä miehen harjoituskautta ei myöskään häiritse varusmiespalveluksen suorittaminen.

Markkasella on vuosi jäljellä sopimusta Jazzin kanssa, mutta yleisesti odotetaan hänen tekevän uuden jatkosopimuksen kesällä – ellei suomalaista sitten kaupata johonkin toiseen NBA-seuraan.