NBA

LeBronin huippupeli ei riittänyt väkivahvaa Celticsiä vastaan, Cavs-valmentaja syytti sikailijoiksi

NBA:n itäisen konferenssin finaalisarjassa Boston Celtics oli toisessakin ottelussa liian vahva vastus Cleveland Cavaliersille. LeBron Jamesin huippupeli ei riittänyt vierasjoukkueelle, kun Celticsiltä löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta.

Celtics – Cavaliers 107-94
Ottelun tilastot

Celtics ratkaisi ottelun kolmannessa erässä, mihin lähdettiin puoliajan Cavsin seitsemän pisteen johdossa. Kotijoukkue jyräsi, pelasi erinomaista ja monipuolista hyökkäyspeliä ja voitti neljänneksen peräti 14 pisteellä.

Ykköstykkinä erässä oli takamies Terry Rozier, joka oli avauspuoliajalla saanut aikaiseksi vain kaksi pistettä, mutta pussitti kolmoserässä peräti 14 pistettä. Celticsin vahvuutena oli tosin jälleen koko joukkueen laajuinen hyökkäysteho.

Jaylen Brown iski 23 pistettä ottelussa, Marcus Smart oli loistava jokapaikan höylä ja veteraani Al Horford oli parhaimmillaan viimeisen neljänneksen ratkaisuhetkillä. Vaikka Celticsiltä ei löydy joukkueesta Horfordia isompaa tähtipelaajaa, on bostonilaisryhmä todella vaikeasti voitettava silloin, kun riveistä löytyy säännöllisesti 6-7 onnistujaa.

Cavaliersin hyökkäys nojasi tutun vahvasti LeBronin voimaan, mikä olikin avauserässä kuin hirmumyrsky. James painoi hurjat 21 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä ja supertähti näytti kuin eri mieheltä verrattuna avausottelun vaisuun ja valjuun suoritukseen.

Jamesin saldoksi koko ottelussa kertyi huimat 42 pistettä, 12 syöttöä ja 10 levypalloa. Triplatupla ja mahtipeli menivät kuitenkin hukkaan, kun tulitukea Cavsissa antoivat ainoastaan Kevin Love (22p) ja Kyle Korver lyhyen jakson ajan toisella puoliajalla.

LeBronin koko peli oli mennä hukkaan toisessa erässä, kun Cavs-tähti ajoi korin alle ja törmäsi voimalla Jayson Tatumin olkapäähän. James joutui poistumaan välittömästi pukukoppiin tutkittavaksi ja aivotärähdystestien jälkeen palasi kuitenkin pikaisesti kentälle.

Todella kova isku suoraan leukaan ja sitä seurannut niskan retkahdus eivät kuitenkaan voineet olla vaikuttamatta miehen otteisiin. Ensimmäisen neljänneksen perusteella ei olisi ollut mahdotonta, että James olisi tarvittaessa naulannut vaikka 60 pistettä ottelussa, mutta iskun jälkeen miehen peli ei ollut läheskään yhtä aggressiivista, vaikka loppusaldot silti olivat vakuuttavat.

Ottelun kääntyessä loppua kohden sarjaan saatiin jo myös kunnon pudotuspelikuhinaa, kun Cavsin hyökkäyksen musta aukko J.R. Smith jostain kumman syystä sai vielä tilaisuuden kentällä, ja välittömästi tuuppasi kahdella kädellä ilmassa ollutta korintekoon ajanutta Horfordia selästä.

Tästä seurasi Smithille flagrant-1-virhe, eikä ulosajokaan olisi ollut väärä tuomio. Smart ryntäsi välittömästi puolustamaan Horfordia, mistä taas seurasi tuuppimistaisto miesten välillä.

Pelin jälkeen kuitenkin sikailusta syytettiin Celticsiä, kun Cavaliers-valmentaja Tyronn Lue väitti joukkueen fyysistä peliä myös sikailuksi.

− Sikailua? [eng. Gooning?] Se on hyvä sana. Paskat, me teemme, mitä tarvitaan. Mitä tahansa tarvitaan, jokainen pelaaja, yhdestä viiteentoista, mitä vain tarvitaan. Sen me teemme. Sitä voi kutsua ihan millä nimellä haluaa, mutta me yritämme vain voittaa, Celticsin Marcus Morris vastasi.

− Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun J.R. tekee rumia temppuja, varsinkin meitä vastaan. Hänet tunnetaan siitä, ja me tiedämme sen. Jos annat kiusaajan kiusata sinua, hän jatkaa sitä, kunnes nouset häntä vastaan. Sen yritin tehdä. Yksi joukkuekavereistani makasi kentässä ja siihen vastasin, Smart kommentoi kahinaansa Smithin kanssa.