NBA

LeBronin ja Cavsin karmea ilta, Celtics nauraen voittoon

NBA:n konferenssifinaalit avattiin Bostonissa ja kotijoukkue Celtics nappasi itäisen konferenssin sarjan avausvoiton yllättävän helposti. Cleveland Cavaliers ja heidän supertähtensä LeBron James olivat ilmeisesti vielä Raptors-voiton lumoissa ja turpaan tuli peräti 25 pisteen erolla.

Celtics – Cavaliers 108-83
Ottelun tilastot

Celtics tuli otteluun ryminällä ja repäisi jo avauserässä 20 pinnan kaulan. Cavsin kiriä odoteltiin sen jälkeen parin neljänneksen verran, mutta minkäänlaista ryhtiliikettä vierasjoukkue ei peliinsä saanut missään vaiheessa.

Kokenut Al Horford (19p) oli taas Celticsin ykkösmies ja iso laituri ei missannut varsinkaan mistään tilanteesta ja pudotteli heittoja pohjaan. Mainiota taustatukea Horford sai bostonilaisten nuoriso-osastolta, kun Jayson Tatum (16p) ja Jaylen Brown (23p) olivat myös hyvässä iskussa.

− Mielestäni pelasimme loistavasti, varsinkin puolustuspäässä. He pelasivat pienellä viisikolla, joten meidän piti vastata siihen. Meidän nuoret pelaajamme todellakin ottavat kaiken irti tästä mahdollisuudesta. Itse yritän johtaa parhaalla osaamallani tavalla: esimerkillä, Horford kertoi pelinjälkeisessä haastattelussa.

Ottelu oli käytännössä jo ratkaistu alle kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta Cavaliers ja James ovat niin monta kertaa kaivaneet itsensä isommistakin kuopista ulos, että sitä moni odotteli tapahtuvaksi tälläkin kertaa.

Kuitenkin Cavs näytti poissaolevalta ja hajamieliseltä, läsnäolo oli vain fyysistä, mutta peliajatus oli unohtunut edelliseen sarjaan. Erityisesti James (15/7/9) tyytyi aivan statistin rooliin, ja murskatappio Celticsille mahtuukin supertähden heikoimpien pudotuspelisuoritusten lyhyelle listalle.

Muitakaan onnistujia vierasjoukkueesta ei oikein löytynyt. Kevin Love (17p) pelasi muutaman hyvän lyhyemmän jakson, mutta ei saanut riittävästi palloa käsiinsä. J.R. Smith oli taas täysi musta aukko hyökkäyspäässä, jolle ei palloa olisi kannattanut syöttää kertaakaan.

Celtics taas oli täydessä vauhdissa sarjan avausottelussa, eikä jäänyt hetkeksikään odottelemaan mitä tuleman pitää. Bostonilaiset ottivat ohjat käsiinsä ja pitivät pelin tarkasti kontrollissaan täydet 40 minuuttia, kunnes molemmat joukkueet heittivät penkkimiehensä lopun roska-ajalle kentälle.

Seuraavassa ottelussa tiistaina Cavaliersin pitää kääntää pelinsä totaalisesti, sillä puolittaisella sinnepäin-pelillä voittojen sijaan tarjolla on vain rumia tappioita sunnuntai-illan tapaan. Jamesilta tasonnostoa sopiikin odottaa, mutta sama ryhtiliike pitää nähdä käytännössä koko muultakin kokoonpanolta.

− Nautimme tästä tilaisuudesta vain peli kerrallaan. Saimme yleisöltä paljon energiaa, Horford sanoi.