NBA

Löysä Markkanen pudotettiin kakkosketjuun, Bullsille yksi nolo tappio lisää

Lauri Markkanen (16/8) seurasi vaihtopenkiltä, kun Chicago Bulls jälleen kerran romahti päätöserässä tappioon yhtä NBA:n häntäpään joukkuetta vastaan. Cavaliers voitti kotikentällään Clevelandissa ja Bullsin kausi ei olisi voinut juuri huonommin alkaa.

Cavaliers − Bulls 117-111
Ottelun tilastot

Markkasen ilta oli vähintään yhtä kehno kuin Bullsin lopputulos. Suomalainen avasi pelin löysästi ja veltosti, sai pistesaldoonsa täytettä melko heppoisasti vapaaheittoviivalta, mutta joutui sivuun Bullsin ykkösviisikosta.

Loistavan avausottelun jälkeen alavireisesti pelannut Markkanen otettiin vaihtoon jo viiden minuutin jälkeen niin ensimmäisessä kuin kolmannessa erässä. Sen jälkeen peliminuutteja tuli kentällä enemmän muiden Bullsin vaihtomiesten kanssa kuin normaalin avausviisikon mukana.

Kaiken huipuksi Markkasta ei kentällä nähty enää lainkaan päätöserän ratkaisuhetkillä, kun ottelua ratkottiin, vaan suomalainen seurasi istualtaan pelin viimeiset seitsemän minuuttia. Penkitys oli kolmannen vuoden pelaajalle aivan ansaittu, kun vaisut peliotteet ja sivuun vetäytyvä asenne eivät aihetta parempaan tällä hetkellä anna.

Markkanen pelasi ottelun myös vahva teippaus oikean heittokätensä olkapäässä.

Bullsille ottelusta oli tuloksena kauden neljäs tappio, mikä lupaa kaikkea muuta kuin hyvää. Avausotteluiden vastukset ovat olleet etukäteen NBA:n pohjakymmenikköön povattuja joukkueita ja viimeiset kaksi tappiota New York Knicksille ja nyt Cavsille ovat tulleet aivan häntäpään ryhmiä vastaan.

Chicagolaiset avasivat pelin pirteästi ja ottivat johdon käsiinsä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä heikommalta joukkue näytti. Jos ei ole Markkanen ollut hyvä, eivät sitä ole olleet muutkaan Bullsin avauksen miehet. Puhtaat paperit Cavs-tappiosta saavat ehkä vain vaihtopenkiltä pirteästi sisään tulleet Thaddeus Young ja Luke Kornet.

Cavsin voiton ykkösmiehiä olivat isot pelaajat Tristan Thompson (23/10) ja Kevin Love (17/20/6s).

Markkasen ja Bullsin kausi jatkuu lauantaina kotikentällä Detroit Pistonsia vastaan.

Lauri Markkanen, Cavaliers − Bulls 30.10.2019

27 minuuttia
Pisteet 16
Levypallot 8
Pelitilanneheitot 4 / 12
Kolmen pisteen heitot 2 / 6
Vapaaheitot 6 / 8
Syötöt 3
Plusmiinus -9