NBA

Markkanen Bullsin paras pistemies, lupaa olevansa kesällä Susijengissä

Chicago Bulls hävisi odotetusti NBA:n kärkijoukkue Houston Rocketsia vastaan aivan pystyyn. Lauri Markkanen oli Bullsin paras pistemies 22 pinnalla, mutta turpaan tuli silti luvuin 118-86.

Ottelun tilastot

Rockets oli voittanut ennen Bulls-ottelua peräti 26 edellisestä 27 ottelustaan, joten ei ollut kovin suuri yllätys, että chicagolaisryhmä ei kummoista vastusta tarjonnut vieraskentällä. Tappio oli Bullsille kuudes peräkkäinen.

Bullsin riveistä myös puuttuivat ottelusta Zach LaVine, Kris Dunn, Paul Zipser ja Antonio Blakeney. Myöskään Robin Lopezille ei ollut tarjolla minuutteja tällä kertaa. Rockets puolestaan pystyi antamaan lepovuoron sekä ykköstähdelleen James Hardenille että Clint Capelalle, kun edessä oli astetta helpompi peli.

Markkanen kuitenkin oli hyvässä iskussa, erityisesti pelin ensimmäisessä erässä. Suomalaiselta upposivat niin kaukoheitot, post-liikkeet kuin keskimatkan kakkosetkin. Markkanen vastasikin suurimmasta osasta Bullsin avauserän pisteistä.

Kun kotijoukkue Rockets otti Markkasen tarkempaan vartiointiin, hidastui suomalaisen koritehtailu. Samalla Bullsin takamatka kasvoi pahimmillaan jo 40 pisteeseen. Tappio oli lopulta juuri niin ruma kuin sopi odottaa, ja Markkasen plusmiinus-saldoksikin jäi rujo -41.

”Rakastan pelata maajoukkueessa”

Suomalaisten koripallofanien kannalta tärkeintä eivät kuitenkaan olleet Markkasen 22 pistettä merkityksettömässä ottelussa, vaan nuorukaisen kommentit pelin jälkeen. Susijengin kultakimpale lupasi olevansa maajoukkueen käytettävissä kesä-heinäkuun vaihteen MM-karsintaotteluissa.

− Selvitämme sen ja olemme jo puhuneet asiasta. Osan ajasta olen Suomessa ja maajoukkueen mukana, mutta olen myös Chicagossa. Meillä on hyvä suunnitelma kesälle, Markkanen kertoi Chicago Tribunelle.

Mikäli Susijengi selviää MM-karsintojen ensimmäisestä lohkovaiheesta jatkoon, ovat seuraavat toisen vaiheen ensimmäiset ottelut syyskuun ensimmäisellä puoliskolla. NBA:n harjoitusleirit alkavat noin viikko ennen syyskuun loppua, mutta nuorten pelaajien luonnollisesti toivotaan olevan paikalla jo aiemmin.

− Lopulta se on minun päätökseni. Tiedän mitä maajoukkueemme haluaa, ja se on, että pelaan jokaisessa ottelussa. Suunnitelmani on pelata kesäkuussa sen viikon ajan. Jälkimmäiset ottelut ovat sitten Bullsin harjoitusleiriä edeltävien asioiden kanssa samaan aikaan, joten se pitää vielä selvittää.

− Rakastan pelata maajoukkueessa ja edustaa maatani. Olen myös sanonut, että tuleva kesä on minulle tärkeä, koska se on ensimmäinen off-season, missä minulla on mahdollisuus todella kehittää peliäni.

Lauri Markkanen, Rockets-Bulls 27.3.2018

28 minuuttia
Pisteet 22
Pelitilanneheitot 8 / 15
Kolmen pisteen heitot 2 / 6
Vapaaheitot 4 / 5
Levypallot 4
Plusmiinus -41