NBA

Markkanen vapariviivalta täydellinen, virhevaikeuksissa ja ongelmissa puolustuksessa

Chicago Bulls hävisi Charlotte Hornetsille kovan taistelupelin jälkeen 118-125. Lauri Markkanen sai pelissä kasaan erinomaiset 30 pistettä ja onnistui upottamaan kaikki 13 vapaaheittoansa. Suomalaisen iltaa kuitenkin vesittivät koko pelin läpi virhevaikeudet ja päätösneljänneksellä ongelmat puolustuksessa.

Bulls johti peliä avauspuoliajalla parhaimmillaan jo 15 pisteellä, kun Bobby Portis (33/9) oli aivan ilmiliekeissä. Portis teki avausjaksolla huimat 28 pistettä, eikä Hornetsilla ollut vastausta Bulls-laiturille.

Ottelun ratkaisijaksi nousi kuitenkin Hornetsin takamies Kemba Walker yhtä lailla hurjalla 37 pisteen ja 10 syötön saldollaan. Walker nousi esiin päätöserässä, nosti joukkueensa takaa Bullsin ohi ja varmisti joukkueelleen kotivoiton.

Markkanen otti nopeasti avauserässä kaksi virhettä ja paini sen jälkeen koko ottelun virhevaikeuksien kanssa. Tämä johti myös isoihin ongelmiin puolustuspäässä, varsinkin kun peliä ratkaistiin viimeisellä neljänneksellä.

Hornets pakotti palloscreeneissä Markkasen vaihtamaan vartioimaan juuri Walkeria ja vikkelä takamies rankaisi Bullsia ja suomalaista kerta toisensa jälkeen. Toisaalta Bulls ei millään tapaa edes yrittänyt estää vaihdon pakottamista, vaikka Markkanen olisi luonnollisesti ollut ongelmissa Walkerin kanssa ilman virhevaikeuksiaankin.

Kun Walker vipelsi Markkasesta ohitse toisessa päässä, otti jyväskyläläinen toisaalta vahvasti roolia samanaikaisesti Bullsin hyökkäyspelissä. Markkanen pääsi kerta toisensa jälkeen vapaaheittoviivalle, kun Hornetsin joukkuevirheet olivat täyttyneet päätösneljänneksellä nopeasti.

Ja vapaaheittoviivalta Markkanen olikin pelissä täydellinen: 13/13. Suomalaisen NBA-uran aiempi ennätys oli kuusi onnistunutta vapaaheittoa ottelussa, joten tuo lukema tuli kerralla yli tuplattua.

Lauri Markkanen, Hornets – Bulls 2.2.2019

33 minuuttia
Pisteet 30
Pelitilanneheitot 8 / 13
Kolmen pisteen heitot 1 / 5
Vapaaheitot 13 / 13
Levypallot 9
Plusmiinus -9