NBA

Matka koripallon Hall of Fameen

Basketball Hall of Fame

Pääkuva: Basketball Hall of Fame – https://www.flickr.com/photos/mark6mauno/

Haaveiletko matkasta Hall of Fameen Springfieldiin, missä koripallon sanotaan syntyneen? Kunhan koronapandemia taas sallii matkustuksen Yhdysvaltoihin, voi koripallofanikin alkaakin suunnitella matkaa koripallon pyhiinvaelluskohteeseen. Miten matka Hall of Fameen kannattaa suunnitella, jotta matka sujuisi hyvin?

Näin suunnittelet ja rahoitat matkasi

Budjetointi on osa matkan suunnittelun hauskuutta. Kuinka luot realistisen matkabudjetin, joka todella toimii? Olet ehkä jo päättänyt Hall of Fame -määränpäästä ja olet valmis lähtemään. Vai viimeisteletkö vielä suunnitelmia, varaat hotelleja ja odotat innolla tulevia lomiasi? Vai säästätkö vasta kaivattua lomaa varten? Olipa asia sitten mikä tahansa, tarvitset matkabudjetin!

Riippumatta matkasi suunnitteluvaiheesta, matkabudjetti auttaa sinua suunnittelemaan ja nauttimaan stressittömästä lomasta. Ollaanpa nyt rehellisiä. Kuinka monta kertaa olet palannut kotiin loman jälkeen ja katunut rahan käyttöäsi? Matkabudjetin avulla voit nauttia matkastasi ilman stressiä, ajattelematta jatkuvasti rahaa.

Matkustus

Suurin kustannus, joka matkalla aiheutuu, on useimmiten matkakustannukset. Kuljetuskustannukset vaihtelevat sen mukaan, miten aiot matkustaa Hall of Fameen. Määritä tässä vaiheessa lennon, bussin, junan tai vuokra-auton kustannukset.

  • Vertaile julkisen liikenteen lippuvaihtoehtoja. On erittäin todennäköistä, että saatat löytää halvempia lippuja, kun ostat sen pidemmäksi ajaksi esimerkiksi viikonlopuksi tai viikoksi.
  • Lennot suosituimpien matkustusaikojen ulkopuolella ovat yleensä paljon halvempia.

Majoitus

Seuraavaksi suurin osa matkakustannuksistasi on majoitus. Etsi parhaat kohteessa saatavilla olevista eri majoitusvaihtoehdoista. Jokainen meistä etsii erilaisia asioita matkustaessamme, joten etsi majoituksia, joiden hinnat ovat lähimpänä sitä, mitä haluat maksaa. Jos olet esimerkiksi budjettimatkailija, sinun kannattaa tarkastella hostelleja, budjettihotelleja tai jaettuja asumisvaihtoehtoja.

  • Yritä etsiä majoituspaikkoja, jotka tarjoavat vähintään yhden aterian majoituksen yhteydessä, esimerkiksi aamiaisen. Tai jos sinulla on todella tiukka budjetti, etsi hostelleja tai majoitusta, joissa on keittiö.
  • Majoituksen suhteen hinnat vaihtelevat paljonkin oleskelupäivämäärän mukaan. Jos voit matkustaa viikolla, se on parasta, sillä hotellit veloittavat yleensä enemmän viikonloppulomista.

Ruoka

Suunnittele, mitä syöt. Ei ole tarvis luetteloida kaikkea, mitä aiot syödä viikon tai kahden viikon pituisen matkan aikana. Sen sijaan sinulla tulisi olla käsitys siitä, mitä ateria maksaa paikoissa, joihin matkustat. Matkaoppaat, kuten Lonely Planet ja matkasivustot, kuten Trip Savvy ovat hyviä paikkoja aloittaa. Tai kokeile sovelluksia, kuten Zomato ja TripAdvisor, löytääksesi uusimmat, päivitetyt ravintolahinnat.

  • Jos olet pitemmällä matkalla, yritä kokata vähintään yksi ateria päivässä. Yllätyt, kuinka paljon rahaa säästät.

Ostokset

Mieti, mitä ostat matkalta. Lahjat ja matkamuistot ovat valtava osa matkaasi Hall of Fameen. Et välttämättä pysty saamaan selkeää kuvaa siitä, kuinka paljon matkamuistot maksavat ennen kuin olet määränpäässä, mutta pidä silti varattuna ylimääräistä rahaa, jota voit käyttää matkoilla ostettaviin asioihin.

  • Tee lista ihmisistä, joille haluat tuoda tuliaisia, niin säästät aikaa, pysyt järjestäytyneenä ja et kuluta tai osta asioita impulsiivisesti.

Rahoitus

Sinun ei tarvitse kerjätä tai varastaa, jotta voit tehdä unelmiesi matkan Hall of Fameen. Voit rahoittaa matkabudjetin monella eri tapaa, ja unelmalomasi voi olla lähempänä kuin luulet.
Koko matkaa ei kuitenkaan kannata laittaa luottokortille. Luottokorttien korot ovat nimittäin yleensä korkeat. Jos säästökassasi ei aivan riitä matkaan, edullisempi tapa rahoittaa unelmien matkasi on pienen lainan ottaminen. Pidempiaikaisen lainan korot saattavat olla alhaisemmat kuin luottokortilla, ja maksuaikaa saa enemmän. Voit esimerkiksi hakea lainaa saldolta.

Mitä odottaa Hall of Famelta?

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame on upea kohde kaikille, elinikäisistä koripallofaneista lapsiperheisiin, jotka ovat vasta alkaneet kiinnostumaan maailman suosituimmasta urheilulajista. Hall of Fame sijaitsee ”Koripallon syntymäpaikassa”, kauniissa Springfieldissä, Massachusettsissa.

Museo sijaitsee kätevän ajomatkan päässä New Yorkista, Bostonista ja Hartfordista, ja se on aivan MA Route 91:n varrella. Museoon pääsee helposti Loganin ja Bradleyn kansainvälisiltä lentokentiltä.

Majoitukset sijaitsevat keskeisellä paikalla kaikkialla Springfieldissä, ja useita hotelleja on viiden minuutin päässä Hall of Fame -hallista.

Jos kutsut itseäsi koripallofaniksi, sinun on todella suunniteltava pyhiinvaellusmatka Springfieldiin, Massachusettsiin. Kaikenikäiset fanit voivat helposti hukata itsensä tuntikausiksi kolmikerroksisessa, pallomaisessa Naismith Memorial Basketball Hall of Fame -hallissa. Sieltä löytyy 35 000 neliömetriä näyttelytilaa koripallon muistoesineille, kolme teatteria, interaktiiviset kioskit, joihin on ladattu Hall of Fame -tietoja ja triviaa, Subway-ravintola ja Hall of Fame -museon lahjatavarakauppa.

Tämä kaikki on kuitenkin vain lämmittelyä. Parasta on pelata täysikokoisella ”keskuskentällä”, kokeilla ammunta-, syöttö- ja muita taitohaasteita tai suunnata interaktiiviseen osioon, jossa voit vaikkapa mitata pystysuoraa harppausta, istua ottelutoimittajan istuimella, valmentaa joukkueen voittoon tai jopa pelata ”Virtual Hoops” -peliä.