Näin äänestät Lauri Markkasta NBA:n All-Star-otteluun – vaikka joka päivä

lauri markkanen utah jazz

lauri markkanen utah jazz

NBA:n All-Star-ottelun faniäänestys on alkanut tänään. Tähdistöotteluun pääsy on ollut yksi Lauri Markkasen tavoitteista läpi hänen NBA-uransa. Nyt suomalaista on mahdollista äänestää mukaan NBA-tähdistöön ja otteluun, joka vieläpä pelataan helmikuussa Markkasen uudella kotipaikkakunnalla Salt Lake Cityssä.

Tästä pääset äänestämään NBA:n verkkosivuilla

Jokainen voi äänestää Markkasta mukaan All-Star-peliin vaikka joka päivä. Äänestäminen on mahdollista niin NBA:n verkkosivuilla kuin mobiilisovelluksessa. Äänestämään pääseminen vaatii rekisteröitymistä NBA:n sivuilla.

Sen lisäksi, että uusia ääniä voi antaa joka päivä, annetut äänet myös lasketaan kolminkertaisina joulupäivänä, uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena. Hyvä keino muistaa Markkasen puolesta on asettaa itselleen esimerkiksi kalenterimuistutus tai herätys puhelimeen joka päivälle!

Äänestyksessä voi valita niin Läntisestä kuin Itäisestä konferenssista viisi pelaajaa, joista kahden täytyy olla takamiehiä ja kolmen senttereitä tai laitureita. Markkanen on luonnollisesti listattuna tuolla korinaluspelaajien puolella.

Taktikoiva äänestäjä voi myös ottaa huomioon, että Markkasen lisäksi Läntisen konferenssin isojen miesten ääniä ei kannata antaa niille pelaajille, jotka paikoista kisaavat suomalaisen kanssa. Kannattaa siis antaa ääniä hieman vähemmän huomiota keränneille nimille samassa kategoriassa!

Äänestysaika päättyy 21. tammikuuta, minkä jälkeen on vielä kuukausi aikaa itse All-Star-otteluun, joka pelataan Utah Jazzin kotiareenalla 19. helmikuuta. Faniäänestyksen kautta valitaan All-Star-pelin miehistöön vain joukkueiden aloitusviisikot.

Äänestyksessä fanien äänestystuloksen painoarvo on 50 %, kun taas itse pelaajien sekä median edustajien äänten painoarvo on 25 %. Loput joukkueen pelaajat valitsevat taas NBA-valmentajat ja komissaari Adam Silver valikoi mahdolliset korvaajat loukkaantuneiden pelaajien tilalle.

Vaikka siis Markkasen todennäköisyydet päästä avausviisikkoon äänten perusteella ovat pienehköt, on sijoitus äänestyksessä merkityksellinen, kun koko 12 pelaajan joukkueita valitaan. Salt Lake City ja Utah ovat myös yksi pienimmistä NBA-paikkakunnista muihin miljoonakaupunkeihin verrattuna, joten me suomalaiset voimme hyvin paikata tuota epäsuhtaa.

Sinun äänesi on tärkeä – muista äänestää Lauri Markkasta mahdollisimman monta kertaa!

Tästä pääset äänestämään NBA:n verkkosivuilla