NBA

NBA puuttui Bullsin tankkaukseen, veteraanit palautetaan kokoonpanoon

All-Star-tauon jälkeen pelaavasta miehityksestään veteraanit Robin Lopezin ja Justin Holidayn hyllyttänyt Bulls sai NBA:n toimistolta kurinpalautuksen.

NBA:n sovittelun tuloksena Lopez ja Holiday palaavat takaisin kentälle, kun Bulls suosiolla taipui palauttamaan kokeneet pelaajansa pelaavaan miehistöön. Todennäköistä on silti, että nuoriso-osasto kerää jatkossakin valtaosan Bullsin peliminuuteista.

Liigan omistajat päättivät viime kesänä uusista säännöistä, jotka antoivat NBA:n komissaarille vallan puuttua terveiden pelaajien lepuuttamiseen ja kokoonpanosta sivussa pitämiseen. Tosin säännön takana ei ollut huoli tahallaan häviävistä joukkueista, vaan liigalle tärkeistä isoista tv-otteluista huilanneet tähtipelaajat – ja tietysti Gregg Popovichin valmentama San Antonio Spurs etunenässä.

Komissaari Adam Silver ei joutunut tällä kertaa määräämään Bullsia muuttamaan toimintaansa tai langettamaan seuralle sakkoja, sillä seura taipui suosiolla palauttamaan Lopezin ja Holidayn kentälle. Veteraanipelaajat eivät luonnollisestikaan olleet tyytyväisiä tilanteeseen, missä puolet kaudesta olisi mennyt katsomon puolella popcornia syödessä.

– All-Star-tauon jälkeen olimme yhteydessä liigan toimistoon liittyen Robinin ja Justinin rooleihin. Terveen vuoropuhelun jälkeen liiga päätti, että heidän tilanteensa menevät uuden pelaajien lepuuttaminen -säännön alle. Kunnioitamme yhteydenpitoa ja dialogia liigan kanssa ja tulemme noudattamaan heidän suosituksiaan, Bullsin seurajohtaja John Paxson kertoi tiedotteessa.

Tähdistötauon jälkeen kuudesta ottelustaan viisi hävinnyt Bulls ei ole viime otteluissa näyttänyt parastaan – eikä kyse ole suinkaan ollut vain parin kokeneemman pelaajan puuttumisesta peleistä. Nuorten pelaajien peluuttaminen on kyllä johtanut varaustilaisuuden kannalta parempiin asetelmiin, mutta joukkueen kehittyminen on mennyt väärään suuntaan.

Bullsin valmentaja Fred Hoiberg palasi rumaan Celtics-tappioon kommenteissaan Chicago Tribunelle.

– Kaikki oli kamalaa. Se mitä me nyt etsimme, on kuka tästä ryhmästä nousee johtajaksi, varsinkin kun Robin ja Justin eivät pelaa kovin paljon juuri nyt. Kukaan ei tehnyt sitä maanantain ottelussa, ja tarvitsemme jonkun nousemaan esiin. Sitä voi tietysti käyttää tekosyynä, että kaksi parasta johtajaamme eivät ole olleet kokoonpanossa, mutta jonkun täytyy kyetä yhdistämään joukkue niinä hetkinä, kun asiat eivät toimi.

Osallistu keskusteluun Chicago Bullsista Koripallo.comin foorumilla