NBA

Reisivamma vie Lauri Markkasen sairastuvalle

Utah Jazzin suomalaistähti Lauri Markkanen on etureisivamman takia sivussa ainakin joukkueensa seuraavasta ottelusta.

Kun Utah Jazz pelasi lauantaina Miami Heatia vastaan, kolautti Lauri Markkanen polvensa yhteen Bam Adebayon kanssa. Törmäyksen jälkeen suomalainen puolsi vahvasti oikeaa jalkaansa ja piteli polveaan.

Voit katsoa videon pelitilanteesta tästä.

Markkanen ajoi kulmasta korille ja tilanne muodostui hyvin ahtaaksi, kun peräti kolme Heatin pelaajaa ilmestyi sulkemaan Jazz-tähden tietä korintekoon. Adebayon ja Markkasen polvet kolahtivat yhteen voimalla.

Vammasta huolimatta Markkanen pelasi Jazzin tappioon päättyneessä ottelussa 41 minuuttia ja ottelun viimeiset 16 minuuttia putkeen. Osuma kuitenkin vaikutti selvästi suomalaisen kykyyn liikkua kentällä, mutta siitä huolimatta Markkanen pussitti noiden viimeisten 16 minuutin aikana 17 pistettä.

Jazz uutisoi Markkasen poissaolon maanantain ja tiistain välisen yön kotiottelusta etureisivammana ja pelitilanteen perusteella voidaan veikata kyseessä oleva ns. puujalka. Kun jalat kolahtivat yhteen, osuma tuli polven lisäksi myös etureiden lihakseen.

Jazzilla on tällä viikolla kolme ottelua Washington Wizardsia, Chicago Bullsia ja viimeisenä vieraskentällä konferenssin kärkijoukkue Denver Nuggetsia vastaan.