Susijengin Lassi Tuoville yllättävä NBA-komennus

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi on saanut yllättävän kutsun, kun Susijengin luotsi nähdään Lauri Markkasen NBA-seuran Utah Jazzin kesäliigajoukkueen vierailevana valmentajana.

Jazzin kesäliigajoukkue pelaa kolme ottelua seuran kotikaupungissa Salt Lake Cityssä heinäkuun alussa. Joukkueen päävalmentajana toimii Jazzin apuvalmentaja Evan Bradds, ja Susijengin Tuovi on yksi kolmesta vierailevasta valmentajasta.

Tuovin NBA-keikkaa voisi ehkä paremmin luonnehtia kulttuurivaihdoksi kuin ajatella, että nyt suomalaisvalmentaja tosissaan tavoittelisi työpaikkaa NBA:n sivurajoilta. Tuovi ja Henrik Dettmann vierailivat Markkasen luona Utahissa viime kaudella, olivat paikalla Jazzin harjoituksissa ja tutustuivat samalla Will Hardyn johtamaan valmennustiimiin.

Jazzin otteluissa nähtiin viime kaudella myös joitain Susijengin peleistä tuttuja pelikuvioita. Erityisesti näitä käytettiin päätyrajan sisäänheitoissa, kun Markkanen oli kentällä. Ja onpa huhujen mukaan yksi pelikuvio kulkenut nimellä ”Sisu”.

Utahilaisten kesäliigajoukkueessa pelaavat jo ennestään NBA:ssa pelanneet joukkueen sopimuspelaajat Ochai Agbaji ja Luka Šamanić, kaikki kolme seuran viikko sitten varaamaa uutta tulokasta Taylor Hendricks, Keyonte George ja Brice Sensabaugh sekä useita NBA-sopimusta tavoittelevia nuoria pelaajia.

Vaikka Tuovi ei vielä NBA-valmentajan pestiä tavoittelisikaan, on tämän kaltaisten suhteiden luominen varmasti positiivinen asia, mikä voi tuoda jatkossa mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia. Tuovilla ei ole tällä hetkellä sopimusta minkään seurajoukkueen kanssa sen jälkeen, kun Ranskan liigan Strasbourg antoi valmentajalle potkut kesken viime kauden.

Jazzin kesäliigajoukkueen ottelut Salt Lake Cityssä
ma 3.7.2023 Jazz – Oklahoma City Thunder
ke 5.7.2023 Jazz – Philadelphia 76ers
to 6.7.2023 Jazz – Memphis Grizzlies