NBA

Tuleeko Lauri Markkasesta Utah Jazzin kasvot?

Monille on tuttua ollut seurata urheilumaailman uutisia siitä, ketä pelaajia nähdään missäkin joukkueessa jatkossa. Nyt katseet ovat keskittyneet erityisesti koripallon puolelle, sillä Utah Jazzin suunnitelmat omista pelaajista ovat herättäneet keskustelua. Erityisesti Lauri Markkasen osalta on ollut epävarmoja huhuja liikkeellä. Me päätimme tutustua aiheeseen tarkemmin.

Lauri Markkanen on 26-vuotias suomalainen koripallotähti, joka on pelannut NBA:n riveissä jo hyvän aikaa ja on yksi Utah Jazzin tähtipelaajista. Viime aikoina menestys on kuitenkin ollut vaihtelee ja uutisissa on saanut lukea artikkeleita siitä, aikooko Utah Jazz vaihtaa pelaajia ja pysyykö Lauri Markkanen edelleen joukkueen pelaajana.

NBA on ollut seurattu laji jo pitkään ja se näkyy myös erilaisilla koripallo vedonlyönti tilastoissa. Koripallo on yksi suosittu laji urheilun vedonlyönnissä monien muiden lajien rinnalla. Se on jännittävä peli, jossa viihdyttäviä hetkiä riittää. Monia joukkueita seurataan uutisissa paljon ja nyt Utah Jazz on päässyt monien silmätikuksi pelaajavalinnoillaan.

Lauri Markkasen vaihteleva menestys viime aikoina

Suomalainen koripallotähti Lauri Markkanen on kansainvälisesti menestyvä pelaaja, joka pelaa tällä hetkellä Utah Jazzin riveissä. Vuoden 2023 loppupuolella menestys kuitenkin vaihtui tappiokierteeseen, joka oli omiaan kehittämään huhuja, joiden mukaan Utah Jazz saattaisi harkita jopa Markkasen vaihtamista toiseen pelaajaan.

Tammikuun 2024 peleissä kuitenkin tappiokierre vaihtui takaisin menestykseen. Näyttää siltä, että haasteistaan huolimatta Utah Jazz menestyy koripallossa jälleen.

Oikea pelaaja Utah Jazzissa väärään aikaan

Joulukuussa 2023 analysoitiin kovasti sitä, että Lauri Markkanen saattaisi olla Utah Jazziin juuri oikea pelaaja, mutta valitettavasti vain väärään aikaan. Tuossa kohtaa suomalainen koripalloilija oli pelannut jopa 365 runkosarjaottelua NBA:ssa, muttei yhtään pudotuspeliä. Vain muutamia joukkueita oli tuossa vaiheessa hävinnyt Utahia enemmän, mikä antoi osalle ajatuksen, että voittamisesta voisi enää vain haaveilla.

Lauri Markkasta on pidetty Utahin joukkueen tähtipelaajana, mutta kysyntää toki olisi muihinkin joukkueisiin. Siirtohuhut ovat vuoden vaihteessa liikkuneet villisti mutta ainakaan toistaiseksi siirtopäätöksiä ei ole tehty. Koripallotähti haluaisi kuitenkin itse kovasti vielä pysyä Utahissa.

Markkasesta kasvot Utah Jazzille

Alkuvuoden otteluiden menestys saattaa kuitenkin tehdä lopun siirtohuhuille, sillä Utah Jazzin on jopa puhuttu keskittyvän pitämään koripallotähtensä ja tekevän pitkäaikaista suunnitelmaa Markkasen osalta. Tämä tarkoittaisi sitä, että Markkasesta voisi hyvinkin tulla kasvot Utah Jazzille. Tämä olisi hyvinkin jännittävä uutinen Utahin faneille.

Markkanen on menestynyt todella hyvin, sillä hän on saanut keskimäärin 23,5 pistettä, jotka on tehty tehokkaasti prosenteilla 49,6 / 40,1 / 87,9, jonka lisäksi tilastoissa on 8,6 levypalloa sekä 2,0 syöttöä. Markkasen taitojen puolesta on todella helppoa nähdä hänet jatkossa Utahin kasvoina. Hänenlaisestaan pelaajasta on vaikea päästää irti, etenkin kun myös monet muut seurat ovat tällaisen pelaajan taidot huomanneet.

Etenkin tämän hetkisen pelimenestyksen myötä siirtopuheet voidaan melkeinpä unohtaa, sillä emme usko, että Utah haluaisi menettää tähtipelaajansa hetkellisen tappiokierteen takia. Vaikeuksien kautta Utah Jazz tuntuu olevan yksi tämän hetken kuumimpia koripallojoukkueita.

https://unsplash.com/license

Markkasella hyvät mahdollisuudet tulla Utah Jazzin kasvoksi

Vaikka Utah Jazzilla loppuvuosi 2023 olikin hieman haasteita täynnä, ja joukkueen ottelumenestys näytti jopa todella huonolta, on suunta vaihtunut täysin. Tämä näkyy myös joukkueen pelaajavalinnoissa, sillä monet siirtohuhut ovat tyssänneet kuin seinään. Joukkueen tähtipelaajana oleva Lauri Markkanen on todella haluttu pelaaja, joten ei ole ihme, että Utah Jazz haluaisi tehdä tästä suomalaistähdestä kasvot pidemmällä tähtäimellä.