NBA

Uusi NBA Cup keskelle pelikautta – voittajapelaajille tarjolla puolen miljoonan palkkiot

NBA:n komissaari Adam Silver julkaisi ensi kaudella nähtävän NBA Cup –turnauksen yksityiskohdat viikonloppuna. Pitkään mietitty ja huhuttu turnausformaatti on ollut NBA:n mietinnässä jo 15 vuoden ajan.

Kaikki NBA:n 30 joukkuetta on arvottu kuuteen viiden joukkueen lohkoon. Joukkueet oli sijoitettu edelliskauden runkosarjasijoitusten perusteella, jotta alkulohkot olisivat mahdollisimman tasaisia.

Itäisen ja Läntisen konferenssin joukkueet eivät kohtaa toisiaan ennen kuin Cupin finaaliottelussa. Alkulohkon ottelut pelataan marraskuun 3. ja 28. välisenä aikana, missä jokainen joukkue siis pelaa neljä ottelua oman lohkonsa muita joukkueita vastaan.

Jokaisen lohkon voittaja ja kummankin konferenssin paras lohkokakkonen pääsevät NBA Cupin puolivälieriin. Puolivälierät (4. ja 5. päivä), välierät (7. päivä) ja finaali (9. päivä) pelataan joulukuun alussa. Välierät ja loppuottelu pelataan puolueettomalla kentällä Las Vegasissa.

– Uusien perinteiden luominen vie aikaa. Mutta ihan kaikkialla, läpi eri lajien, näemme uusia innovaatioita, ja nyt oli oikea aika tälle NBA-kauden aikana pelattavalle turnaukselle, Silver sanoi tiedotteessa.

– Kaikki eivät osta ajatusta heti. Se ei voi olla tavoitteena, että kaikki olisivat täysillä mukana päivästä yksi lähtien, NBA:n koripallotoiminnan johtaja Joe Dumars vastasi jo ennakolta epäilijöiden ajatuksiin.

Luonnollisesti NBA:n pelkona on, että joukkueet päättävät lepuuttaa pelaajiaan juuri näissä cup-otteluissa. Osin sen takia liiga pyrkii siihen, että yksikään cup-peli ei olisi peräkkäisten päivien jälkimmäinen peli ja harvemmin myöskään se tuplapelin ensimmäinen osa.

Pelaajia innoittamaan NBA on tuonut ison bonuspotin. Kaikki voittajajoukkueen pelaajat saavat 500 000 dollarin bonukset ja finaalin häviäjänkin ryhmässä kaikille irtoaa 200 000 dollaria. Välierien häviäjät lihottavat lompakkoaan puolestaan 100 000 dollarilla ja puolivälierissä tippuneet 50 000 dollarin palkintorahoilla.

Lauri Markkasen Utah Jazz arvottiin ryhmään 4, missä vastaan asettuvat Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, Los Angeles Lakers ja Portland Trail Blazers.