NBA

Video: Lauri Markkanen jäi pisteellä ulos heittokisan finaalista

Lauri Markkanen edusti Utah Jazzia ja Suomea NBA:n All Star -viikonlopun heittokisassa.

Toista kerta urallaan NBA:n All Star –ottelun kolmen pisteen heittokisaan osallistunut Lauri Markkanen jäi 25 pisteen suorituksellaan pisteen päähän finaalipaikasta, kun kilpailun voitto meni toista vuotta perätysten Dame Lillardille.

Viime vuonna itse All Star –otteluunkin valitun Lauri Markkasen heittokisa kaatui tuolloin siihen, että heitot eivät osuneet viimeisestä viiden pallon räkistä. Suomalainen alkoi kiirehtiä kellon tikittäessä, ja kun Markkanen oli valinnut nuo viimeiset kulmakolmoset kahden pisteen arvoisiksi rahapalloikseen, ei suoritus riittänyt finaalipaikkaan.

Tänä vuonna rahapallot olivat Markkasella jo toisessa heittopaikassa, mutta niistä sisään meni vain kaksi, eikä Utah Jazzin tähtipelaaja pystynyt laittamaan sisään myöskään selvästi kolmen pisteen viivan takana olevaa kahta kisan sponsorin mukaan nimettyä kolmen pisteen arvoista Starry-palloa.

– 25 olisi riittänyt voittoon viime vuonna. Korkeatasoinen kisa tänä vuonna.

– Missasin rahapalloni ja molemmat Starry-palloni, se oli iso juttu. Heitto tuntui hyvältä, mutta pari palloa vain tuli korista ulos, Markkanen sanoi kisan jälkeen.

Kaksi ensimmäiselle kierrokselle päättynyttä kisaa ei saanut Markkasta vielä hautaamaan voittotoiveitaan tulevaisuudessa.

– Ehkä tulen vielä kertaalleen – jos minut kutsutaan mukaan. Tästä jäi vielä nälkää.

Milwaukee Bucksin Dame Lillard vei kisan voiton viime vuoden tapaan. Karsintakierroksella tasatulokseen Lillardin kanssa 26 pisteeseen pääsivät myös Tyrese Haliburton, Trae Young ja Karl-Anthony Towns, joten yksi rahapallon upotus olisi vienyt Markkasen finaaliin.

Katso Lauri Markkasen 25 pisteen kisasuoritus

Finaalissa Lillard piti jännitystä yllä viimeiseen heittoon asti, kun Bucksin huippuheittäjä missasi heittojaan, kunnes laittoi viimeisen, ratkaisevan rahapallon sisään. Alla voit katsoa kolmen pisteen heittokisan kokonaisuudessaan.

Viikonlopun parhaasta heittosuorituksesta ei kuitenkaan vastannut Lillard, vaan NBA:n kaikkien aikojen paras kaukoheittäjä Stephen Curry. Warriorsin dynastian takuumies Curry kisasi WNBA:n tähtipelaajaa Sabrina Ionescua vastaan ja voitti tuon kilpailun 29 pisteen heittosaldollaan. Myös Ionescun 26 pistettä olisi ollut finaalipaikan arvoinen suoritus varsinaisessa heittokisassa.

Katso Steph vs. Sabrina haastekisa kokonaisuudessaan