Dettmann: Keskityimme liikaa Markkaseen

Susijengi kaatui Tshekkiä vastaan ja samalla Suomen mahdollisuudet selvitä MM-kisoihin pienentyivät merkittävästi. Ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli joukkuepelin puutetta.

Suomen riveistä ottelusta puuttuivat Petteri Koponen, Tuukka Kotti ja Erik Murphy joukkueen vakikokoonpanosta. Tosin myös Tshekiltä puuttui tähtipelaajiansa.

− Heidän joukkuekemiansa oli parempi kuin meillä. Yritämme yhä keksiä, miten pelata yhdessä. Kaikissa aiemmissa otteluissamme meiltä on puuttunut vähintään viisi pelaajaa, ja tänäänkin meiltä puuttui pelaajia, Dettmann sanoi.

− Sen seurauksena meillä oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Taistelimme, kirimme, mutta lopussa emme pystyneet viimeistelemään sitä.

Suomen hyökkäyspelin juoni ei löytynyt oikein missään vaiheessa ottelua. Lauri Markkasta vartioitiin erittäin tiukasti ja sääntöjen rajamailla, ja Susijengi pelasi useasti palloa liikaa NBA-tähdellemme vaikeisiin paikkoihin.

Markkanen ei ollutkaan parhaimmillaan, ja toisaalta Tshekki oli laittanut kaikki paukkunsa juuri hänen ja Sasu Salinin pysäyttämiseen valmentaja Ronen Ginzburgin mukaan.

− Kestää hetken tottua eurooppalaiseen koripalloon, kun tulet NBA:sta. Tämä on eri peliä ja se vaatii aikaa muuttaa peliään siihen.

− Tshekki vartioi häntä hyvin tiukasti, lähellä ja kovaa. Näemme häneltä varmasti paremman pelin jatkossa. Joka pelissä et pelaa supertähti-peliä, se on koripalloa. Mielestäni Lauri pelasi hyvän pelin tänään, Dettmann kertoi.

Sen sijaan, että Susijengi olisi pelannut normaalia hyökkäyspeliään, tuntuivat katseet parketilla kääntyvän aina Markkasen ollessa kentällä hänen suuntaansa. Kun kokoonpanosta puuttui pelinjohtaja Koponen, ei tätä ongelmaa saatu ratkaistua missään kohdin peliä.

− Yksi ongelmistamme oli, että keskityimme liikaa siihen, mitä hän voi antaa meille. Sen sijaan, että olisimme vain pelanneet yhdessä ja antaneet hänen olla osa joukkuetta, Dettmann harmitteli.