Iloinen ja vapautunut Susijengi päätti EM-kisakarsintansa voitolla − ”Suurin mahdollinen kunnioitukseni pelaajille”

Perjantai-iltana hotellillaan EM-kisapaikan varmistumista juhlinut Susijengi näytti parastaan, kun lohkon viimeistä turnausta isännöinyt Georgia kaatui upealla pelillä Tbilisissä.

Suomi-Georgia 78-70
Ottelun tilastot

Suomen pelistä huokui ilo ja vapautuneisuus heti alusta lähtien. Joukkuetta ei näyttänyt hidastavan lainkaan se, että Petteri Koponen oli siirtynyt huutosakin puolelle ja Mikael Jantunen matkustanut takaisin Yhdysvaltoihin.

Susijengi johti puoliajalla ottelua peräti 19 pisteellä ja onnistui pitämään Georgian vain 30 pisteessä. Kun Sveitsiä vastaan perjantaina päätöserä oli Suomen murheenkryyni, nyt vaikeudet tulivat vastaan kolmannessa erässä.

Suomen hyökkäyspeli hyytyi täysin ja joukkueella ei tuntunut olevan vastausta Georgian tiukentuneeseen ja aggressiivisempaan puolustukseen. Isännät voittivatkin tuon jakson samaisen 19 pisteen erolla ja päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

− Georgia pelasi kovaa, he eivät luovuttaneet ja kirivät takaisin peliin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi.

− Kolmannessa erässä meillä oli huono jakso, mutta pääsimme takaisin peliin mukaan, Edon Maxhuni sanoi.

Neljäs erä olikin taas Suomen heiniä. Georgian ykkösmiehet pidettiin aisoissa ja oma korintekokyky palasi. Ilahduttavaa koko ottelussa oli kuinka laajalta rintamalta joukkue sai onnistumisia.

Maxhuni (11p) oli jälleen erinomainen, Sasu Salin (8/5/5) tutun vahva molemmissa päissä ja hyviä suorituksia saatiin myös Elias Valtoselta ja Erik Murphylta.

− Aiemmin roolini ei ollut iso, mutta pelaamalla kovaa ja tekemällä duunia tienasin omat minuuttini. Odotukset EM-kisojen osalta ovat korkealla. Olemme todella innoissamme ja tämän joukkueen kanssa on upeaa pelata, takamies Maxhuni kertoi.

Susijengi otti EM-karsintojen kuudesta ottelustaan kolme voittoa ja selviytyi lohkonsa kolmantena joukkueena kisoihin. Näin Suomi on viidettä kertaa peräkkäin mukana EM-kisoissa.

− Onnittelut omille pelaajilleni. He näinä outoina aikoina laittoivat itsensä likoon maansa, yhteisön ja tämän joukkueen puolesta. Suurin mahdollinen kunnioitukseni pelaajille, Dettmann sanoi.