Mikael Jantunen: ”Me nuoret pelaajat onnistuimme pitämään tempoa yllä”

Susijengin voitokkaassa pelissä oli jälleen ilahduttavaa Suomen nuorten pelaajien esiinmarssi, kun kokeneiden Sasu Salinin ja Petteri Koposen ohella ottelun parhaista suorituksista vastasivat Edon Maxhuni, Mikael Jantunen ja Elias Valtonen.

Utahin yliopistossa NCAA-sarjaa pelaava Jantunen oli yllätysosallistuja EM-karsintalohkon viimeiseen turnaukseen Georgian Tbilisissä. On hyvin poikkeuksellista, että yliopistopelaajat lähtevät kesken oman kautensa edustamaan maajoukkuetta toisella puolen maapalloa.

Jantunen pelasi tutussa roolissaan Susijengissä, toi paljon energiaa ja oli odotetusti parhaimmillaan korin alla levypallopelissä.

– Pelasimme kolme neljännestä todella hyvää koripalloa. Lopussa taso tippui ja otimme vaikeita heittoja. Kokonaisuutena tärkeintä on, että otimme voiton.

– Oli tosi hienoa palata maajoukkueen mukaan. Tämän joukkueen kanssa on aina hauskaa ja kaverit ovat tosi mukavia. Vielä parempaa tietysti, kun otamme voiton. Tänään me nuoret pelaajat onnistuimme pitämään tempoa yllä.

– Sveitsi pelasi lopussa todella hyvin. He upottivat kovia heittoja ja me emme olleet ihan valmiita pelaamaan samalla tasolla, Jantunen kertoi ottelun jälkeen kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann jatkoi aiemmista EM-karsintaotteluiden jälkeisistä lehdistötilaisuuksista tuttua mullitteluaan. Dettmann joko ei vastannut paikallisen tilaisuuden vetäjän Suomesta välittämiin kysymyksiin lainkaan tai vastasi niihin korkeintaan muutamalla sanalla.

Kun yhden Dettmannin tyrmäävän vastauksen jälkeen joku muu Suomen joukkueen edustaja kehotti päävalmentajaa vastaamaan suomimedian kysymyksiin, kertoi hän, että vastauksia sopii odottaa vain, jos hän voi ottaa kasvomaskinsa pois ja vastata suomeksi. Muussa tapauksessa Dettmann kehotti kaikkia soittamaan hänelle yksitellen Georgiaan.

– Mielestäni Sveitsi pelasi todella hyvin. Vaikea joukkue ja he kirivät lopussa, kuului Dettmannin kaunopuheisin vastaus.