Susijengi hallitsi ja hassasi, EM-kisapaikka askelta lähempänä

Suomi oli lähellä jo varmistaa EM-kisapaikkansa ottamalla murskavoiton Sveitsistä. Susijengi johti peliä parhaimmillaan 27 pisteellä, mikä olisi riittänyt EM-kisoihin varmuudella. Kun maajoukkue lähes romahti ottelun viimeisellä neljänneksellä, niukka voitto jätti viikonlopun loppuihin peleihin vielä jännitettävää.

Suomi-Sveitsi 92-84
Ottelun tilastot

Susijengille riittää EM-kisapaikkaan varmuudella voitto sunnuntaina lohkoa johtavasta Georgiasta. Ilman sitäkin Suomi tiensä kisoihin karsintalohkosta selvittää ellei Serbia häviä tänään Georgialle ja sunnuntaina Sveitsille.

Ottelun alku oli Susijengiltä vielä hieman sekavaa peliä, mihin mahtui liikaa pallonmenetyksiä ja heikkoja heittoja. Suomen penkkimiehet toivat kuitenkin aivan toisenlaisen ryhdin peliin Edon Maxhunin (17p) johdolla.

Kolmannella neljänneksellä Susijengi oli jo 27 pisteen johdossa ja viimeiseenkin erään lähdettiin Suomen 23 pisteen johdossa. Maxhunin ohella Sasu Salin (15p) oli tutun tehokas hyökkäyspäässä, erinomainen puolustuksessa ja hankki Sveitsille lukuisia hyökkääjän virheitä.

Päätöserä oli kuitenkin Suomelle synkkä. Oma hyökkäyspeli jäätyi ja Sveitsi sai hurjan kirivaihteen päälle. Roberto Kovac (18p) toi kolmosillaan Sveitsin koko ajan lähemmäksi ja viimeisillä minuuteilla Suomen pelistä näkyi suuri hermostuminen.

Päätöshetkillä kokenut takamieskettu Petteri Koponen (21p) näytti arvonsa ja miksi oli niin tärkeää, että Susijengi sai huippupelaajansa takaisin joukkueeseen. Koponen hankki vapaaheittoja ja kahdesti Suomen sisäänheitoissa Sveitsille epäurheilijamaisen virheen, ja luonnollisesti takamies myös upotti nuo vapaaheitot.

Joukkueen nuoremman polven pelaajista Maxhunin ohella Mikael Jantunen ja Elias Valtonen olivat mainiolla pelipäällä.

Vaikka voitto Sveitsistä värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta tulikin, joutuu joukkue yhä Tbilisissä jännittämään seuraavien otteluiden tuloksia. Joka tapauksessa EM-kisapaikka on jo hyvin lähellä ja myös täysin omissa käsissä sunnuntain Georgia-ottelussa.