Susijengi karkasi selvään voittoon Liettuan junioreista

Toiseksi viimeisessä lämmittelypelissä ennen kriittisen tärkeitä MM-karsintaotteluita Suomen maajoukkue kaatoi Liettuan nuoren maajoukkueen selvästi lukemin 103-75. Susijengi vei ottelun kolmannen neljänneksen nimiinsä pistein 31-7, mikä riitti pelin voittoon.

Ottelun tilastot

Liettua oli liikkeellä Espoossa erittäin nuorella ryhmällä, jonka keski-ikä oli alle 19 vuotta. Kuitenkin osoituksena Liettuan koripallon kovasta tasosta junnut laittoivat Suomelle kampoihin kovasti erityisesti pelin ensimmäisellä puoliajalla.

− Puoliajalla sovittiin, että nyt laitetaan ihan oikeasti toinen vaihde silmään. Vähän muutimme peliämme ja aloimme vaihtaa enemmän, se oli myrkkyä liettualaisille, Topias Palmi kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Kolmas erä meni Suomen nimiin ylivoimaisesti, minkä jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Tosin voittoa tärkeämpää oli luonnollisesti pelaajien sisäänajo ja pelinomainen harjoitus, kun tosipelit ovat edessä reilun viikon päästä.

Susijengin huippusuorittaja oli usean edellisen pelin tapaan Mikael Jantunen (9/7). Nuorukainen on todella raivaamassa itselleen vakiminuutteja maajoukkueen kokoonpanosta. Jantunen hääräsi erityisen aktiivisesti levypallopelissä, ja pelaa joka tilanteessa kypsemmin kuin teini-ikäiseltä voisi odottaa.

Samoin hyviä näyttöjä antoi Palmi (14p), joka ei ole vielä harjoitusotteluita lukuun ottamatta päässyt Susijengin ryhmään mukaan aiempina vuosina.

− Tämä on peli erilaista ja kovempaa. Päätöksiä pitää tehdä nopeammin, mutta konsepti on sama kuin junnuissa, joten mikään ei ole periaatteessa uutta.

− Hinku on kova päästä joukkueeseen. Täällä on hyvä meininki joukkueessa, kun kaikki haluavat päästä joukkueeseen, niin se tuo joka päivä treeneihin lisää virtaa, Palmi kertoi.

Myös Alex Murphy (14p) teki pirteän paluun maajoukkueeseen. Viime kauden loukkaantumisista kärsinyt ja kauden jälkeen Joensuun Katajasta Unkarin pääsarjaan siirtynyt laituri on terveenä ollessaan selvästi kykenevä vahvistamaan maajoukkuetta.

Suomi pelaa vielä yhden harjoitusottelun Latviaa vastaan vieraskentällä ennen kuin edessä ovat MM-karsintaottelut Bosniaa ja Ranskaa vastan.