Susijengi-laituri Murphy siirtyy Unkarin mestariseuraan

Viime kaudella Joensuun Katajassa Korisliigaa pelannut ja läpi vuoden loukkaantumisista kärsinyt laitahyökkääjä Alex Murphy siirtyy Unkarin pääsarjan mestarijoukkueeseen Szolnoki Olajiin.

Murphy pystyi lopulta ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Katajassa esiintymään vain 16 ottelussa. Kunnossa olleessaan Murphy oli Korisliigassa kovan luokan vahvistus, sillä laituri keräsi 14,8 pistettä ja 4,6 levypalloa per ottelu.

Szolnok on noin 70 000 ihmisen kaupunki Unkarin keskiosissa ja sen seura Olaj viime kauden maan mestari. Olaj on voittanut viimeisen kahdeksan vuoden aikana peräti kuusi mestaruutta. Kultadynastiaseura pelaa ensi kaudella myös Mestareiden liigaa ja aloittaa sen Kauhajoen Karhubasketin tapaan ensimmäiseltä karsintakierrokselta.

Suomen maajoukkueessakin Susijengiä edustanut Murphy on osoittanut olevan varsin lupaava koripalloilija, mutta loukkaantumiset varjostivat ensimmäistä kautta ammattilaisena ja yliopistourallaan suomalaisamerikkalainen pelaaja joutui hakemaan peliminuutteja peräti kolmesta eri koulusta.

Murphy ilmoitti itse siirrostaan Twitter-tilillään.