Susijengi saa EM-karsinnoissa kivikovan Serbian lohkoonsa

Suomen kanssa samaan EM-karsintojen lohkoon on arvottu Serbia, Tanska ja Georgia. Koska Suomi on yksi kisaisännistä, on Susijengillä joka tapauksessa varma paikka kotikisoihin.

Kahdeksasta neljän maan lohkosta kolme parasta pääsee mukaan EM-kisoihin, jotka järjestetään vuonna 2025 Suomessa, Latviassa, Puolassa ja Kyproksella. Kisaisäntien lohkoista kisapaikkansa tienaa isäntämaan lisäksi kaksi parasta joukkuetta.

Vaikka Susijengin paikka EM-kisoissa ei riipu karsinnoista, vaikuttavat karsintojen tulokset ranking-sijoituksiin, itse kisojen lohkojakoon sekä siihen mitkä maat saavat ohittaa seuraavien MM-kisojen esikarsinnat.

Karsintaottelut pelataan kolmessa ikkunassa, joista jokaisessa kaikki maat pelaavat kaksi ottelua. Ensimmäinen on 19.-27.2.2024, toinen 18.-26.11.2024 ja viimeinen 17.-25.2.2025. Karsintapelit jakautuvat siis vuoden ajalle.

Susijengin karsintalohko on kirjaimeltaan G. Vastustajista Serbia on yksi maailman parhaista maajoukkueista ja ylivoimainen suosikki lohkon voittajaksi. Balkanilaisten FIBA:n maailmanrankingin sijoitus on tällä hetkellä kuudes.

Suomi on rankingissa 24. sijalla, Georgia 32. ja Tanska löytyy sijalta 60. Serbia ja Georgia ovat Susijengin tapaan mukana tämän vuoden MM-kisoissa, kun taas Tanska karsiutui jo toisella esikarsintakierroksella.

24 maan EM-kisat neljässä eri maassa pelataan elo-syyskuussa 2025. Tampereen lisäksi kisapaikkakuntia ovat Riika, Limassol ja Katowice. Pudotuspeleistä eteenpäin pelit keskittyvät Riikaan.

Muut EM-karsintojen lohkot ovat seuraavat:

Lohko A: Slovenia, Ukraina, Israel, Portugali
Lohko B: Italia, Turkki, Unkari, Islanti
Lohko C: Espanja, Latvia, Belgia, Slovakia
Lohko D: Saksa, Montenegro, Bulgaria, Ruotsi
Lohko E: Ranska, Kroatia, Bosnia, Kypros
Lohko F: Kreikka, Tsekki, Hollanti, Iso-Britannia
Lohko G: Serbia, Suomi, Georgia, Tanska
Lohko H: Liettua, Puola, Viro, Pohjois-Makedonia