Susijengi valmistautuu hyvillä mielin MM-karsintataistoihin

Suomi kohtaa MM-karsintalohkonsa otteluissa perjantaina vieraissa Islannin ja sunnuntaina kotikentällä Bulgarian. Ympäri Suomea ja Eurooppaa alkuviikon yhteisiin harjoitukseen kerääntyneet Susijengin pelaajat ovat motivoituneita voittamaan.

– Kovaa mentiin, mutta ei ehkä niin kovaa kuin marraskuun karsintaikkunan ensimmäisenä päivänä, jolloin juoksimme kieli vyön alla. Pääsimme heti olennaiseen kiinni ja saimme hyviä juttuja tehtyä, Susijengin laituri Erik Murphy kommentoi.

– Monilla kavereista oli vielä peli sunnuntaina, kun taas itse matkustin sunnuntain. Jamar (Wilson) puolestaan liittyy remmiin tiistaina. Näihin asioihin nähden olimme kartalla paremmin kuin hyvin, Murphy kehuu.

Murphy on ollut ilman pelipaikkaa viimeiset pari kuukautta ja viettänyt aikansa Yhdysvalloissa. Viimeiset huhut ovat vieneet Murphya Italian pääsarjan Brindisiin, mutta kokenut iso mies pysyttelee toistaiseksi sopimuksettoman pelaajan statuksella.

– Odotan vielä oikeaa tilaisuutta. Kun näen paikan, joka on urani kannalta oikea, hyppään epäröimättä kyytiin.

Susijengiin mukaan puolestaan Ranskasta matkasi Jamar Wilson, joka oli tyytyväinen päästyään sateisesta Keski-Euroopasta lumiseen Suomeen ja nukkumaan omaan sänkyynsä.

– Tuntuu erikoiselta. Tulet seurajoukkueestasi tänne ja tuntuu heti kuin olisit kotonasi ja parhaiden kavereidesi kanssa. Se merkitsee minulle todella paljon, Wilson hymyili.

– Islanti on vaarallinen ja Bulgariaa vastaan oli aiemmin todella tiukka ottelu. Kaksi vaikeaa ottelua tulossa. Meidän täytyy vain valmistautua lyhyessä ajassa hyvin ja tulla taistellen peleihin, se antaa meille parhaan mahdollisuuden voittoihin, Wilson summasi.

Valmistautumisaika viikonlopun otteluihin on lyhyt, varsinkin kun pelaajat saapuvat harjoituksiin ympäri maanosaa, osalla vielä juuri pelattu seurajoukkueen ottelu alla.

– Tullaan eri puolelta Eurooppaa, ja osa oli vielä pelannut edellisenä päivänä. Alkuun tämä on vielä käynnistämistä, valmentaja Lassi Tuovi pohti.

– Islanti ja Bulgaria ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Meidän tulee valmistautua kohtaamaan kaksi täysin toisistaan poikkeavaa pelityyliä kahden vuorokauden sisään, Murphy pohti valmistautumista peleihin.

– Meidän on pelattava epäitsekkäästi, toteutettava puolustustamme niin hyvin kuin suinkin pystymme, oltava samalla kartalla hyökkäyksessä, pelattava omantyylistämme peliä. Kun teemme niin, lähtökohtamme ovat vahvat, Murphy jatkoi.

Elias Valtoselta ennakkoluuloton sisääntulo Susijengiin

Suomen uusin maajoukkuedebytantti Elias Valtonen on tullut rohkeasti sisään Susijengin rinkiin. 18-vuotias HBA-Märskyn pelaaja on tehnyt välittömän vaikutuksen vanhempiin veteraanisusiin.

– Elias on todella hyvä pelaaja, ja hän sopii mainiosti ryhmään. Hyökkäyspelissämme on tietenkin opeteltavaa, mutta alku oli todella lupaava, Murphy kertoi.

– Olen innoissani hänestä. Tein hommia Märskyn kanssa loppuvuodesta ja olin erittäin vakuuttunut siitä mitä näin. Hän on ansainnut tämän, taivas on hänellä kattona, Wilson hehkutti.

– Elias oli ennakkoluuloton ja pirteä esitys häneltä. Tähän sisään tuleminen ei ole vaikeaa. Kun lähetimme hänelle etukäteen jotain hyökkäyskuvioita, nyt hän sanoi, että nämä olivat suurelta osin ihan tuttuja juttuja. Se kertoo siitä, miten portaikko nuorisomaajoukkueista on rakennettu, valmentaja Tuovi mietti.

Katso Lassi Tuovin haastattelu

Katso Jamar Wilsonin haastattelu