Susijengillä heikko arpatuuri, Suomi MM-kisoihin Okinawan lohkoon

fiba basketball world cup 2023

fiba basketball world cup 2023

Suomi arvottiin MM-kisoissa samaan alkulohkoon Australian, Saksan ja Japanin kanssa. Arpaonni ei ollut Susijengille myönteinen, mutta jatkoon selviytyminen on silti täysin mahdollista.

Ykköskorista lohkoon arvottu Australia on yksi MM-kisojen kestomenestyjistä, vaikka kirkkaimmille mitaleille maa ei ole koskaan yltynyt. Saksa taas näytti EM-kisoissa olevansa tällä hetkellä yksi Euroopan parhaista, ja Susijengi joutui MM-karsintojen jatkolohkon otteluissa myös nöyrtymään saksalaisille.

Myös Japani isäntänä ja nousevana koripallomaana on kova vastus Susijengille, vaikka lähtökohtaisesti Suomen pitäisi nousevan auringon maan ryhmä voittaakin.

Heikohko onni alkulohkon osalta taas tietää hieman mukavampaa tietä jatkolohkoon, jos Suomi onnistuisi neljän joukkueen lohkosta selvittämään tiensä kahden parhaan joukkoon.

Suomen E-lohkon maille jatkolohkossa vastaan asettuvat F-lohkon kaksi parasta maata. F-lohkoon puolestaan arvottiin supertähti Luka Doncicin Slovenia, Georgia, Venezuela ja Kap Verde.

Alkulohkon ottelu toista oman lohkon jatkajaa vastaan seuraa tuloksissa mukana jatkolohkoon. Vaikka Susijengi siis olisi hävinnyt lohkovoittajalle ja lähtisi jatkolohkoon nollilta, ovat niin Slovenia kuin kuka tahansa F-lohkon kolmesta muusta joukkueesta täysin voitettavissa.

E-lohko
Australia
Saksa
Suomi
Japani

Ottelut pelataan Okinawalla, Japanissa.

25.8.2023 Suomi – Australia
27.8.2023 Japani – Suomi
29.8.2023 Saksa – Suomi

Kaksi parasta lohkosta jatkoon.

K-jatkolohko Okinawalla:

1.9.2023 E1 – F2
1.9.2023 F1 – E2
3.9.2023 E2 – F2
3.9.2023 E1 – F1

Kaikki MM-kisojen alkulohkot ovat:

A-lohko
Filippiinit
Italia
Dominikaaninen tasavalta
Angola

B-lohko
Serbia
Kiina
Puerto Rico
Etelä-Sudan

C-lohko
Yhdysvallat
Kreikka
Uusi-Seelanti
Jordania

D-lohko
Liettua
Meksiko
Montenegro
Egypti

G-lohko
Espanja
Brasilia
Iran
Norsunluurannikko

H-lohko
Kanada
Ranska
Latvia
Libanon