Yhdysvaltojen MM-joukkue ei saa aikaan kummoisia Dream Team –viboja

Yhdysvaltojen joukkue koripallon MM-kisoihin elo-syyskuun vaihteessa on viimeisiä silauksia vaille valmis. Ryhmään on nimetty jo 11 pelaajaa, ja vaikka joukkue onkin täynnä huippuluokan pelaajia, ei siellä tähtivoimaa juuri ole.

Kun MM-kisojen alkuun Filippiineillä, Japanissa ja Indonesiassa on kaksi kuukautta aikaa, on Yhdysvaltojen kisajoukkue lähes valmis. Kukin maa saa nimetä kisaryhmäänsä vain 12 pelaajaa, joten jenkkien joukkueesta ei puutu enää kuin yksi nimi.

Yhdysvaltojen joukkueet koripallon MM-kisoissa ja olympialaisissa on tunnettu nimellä ”Dream Team” vuoden 1992 Barcelonan olympiakisoista lähtien.

Tämän vuoden MM-ryhmä ei kuitenkaan mitään unelma- tai tähtijoukkueen tuntemuksia saa aikaiseksi. Joukkueessa on kovia NBA-pelaajia ja leveyttä riittää joka rooliin, mutta tähtipelaajat puuttuvat liki täysin.

Kun joukkueen alfa kentällä on ehkäpä Knicksin Jalen Brunson, ei se fanien ihokarvoja vielä saa pystyyn.

Yhdysvallat koripallon MM-kisoissa 2023

Takamiehet
Jalen Brunson, New York Knicks, 26 vuotta, 188 cm
Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves, 21 vuotta, 193 cm
Tyrese Haliburton, Indiana Pacers, 23 vuotta, 196 cm
Austin Reaves, Los Angeles Lakers, 25 vuotta, 196 cm

Laiturit
Mikal Bridges, Brooklyn Nets, 26 vuotta, 198 cm
Paolo Banchero, Orlando Magic, 20 vuotta, 208 cm
Brandon Ingram, New Orleans Pelicans, 25 vuotta, 203 cm
Cam Johnson, Brooklyn Nets, 27 vuotta, 203 cm
Bobby Portis, Milwaukee Bucks, 28 vuotta, 211 cm

Sentterit
Jaren Jackson Jr., Memphis Grizzlies, 23 vuotta, 208 cm
Walker Kessler, Utah Jazz, 21 vuotta, 213 cm

Joukkueessa on ehkä seitsemän pelaajaa, jotka voisi laskea Yhdysvaltojen top50-pelaajan joukkoon. Mutta kun näistä kirkkain nimi on Brunson, joka ehkä löytyy sieltä 20. parhaan paikkeilta, on joukkue kovin nimetön, eikä Dream Team –tittelin arvoinen.

Mielenkiintoinen nimi ryhmässä on Bobby Portis, jonka suomalaiset ehkä parhaiten muistavat Lauri Markkasen tulokaskaudelta Chicago Bullsista. Ennen kuin kausi oli edes alkanut, Portis mursi nyrkiniskullaan joukkuetoverinsa Nikola Miroticin leuan Bullsin harjoituksissa.

Portisia voisi luonnehtia joko vaihtoehtoisesti erittäin intensiiviseksi taistelijaksi tai puolisekopääksi. Ehkäpä joukkuetta valmentava Golden State Warriorsin lukuisiin NBA-mestaruuksiin johdattanut Steve Kerr on suunnitellut miehelle nuoressa joukkueessa jonkinlaista sisäisen kurinpitäjän roolia.

Paikan joukkueessa tienasi myös Markkasen joukkuekaveri ja hyvä ystävä Walker Kessler. NBA:n tulokastähtiviisikkoon kauden päätteeksi valittu Kessler on kokonsa ja puolustustaitojensa puolesta mainio roolipelaaja Yhdysvalloille.

Yhdysvaltojen joukkue aloittaa harjoitusleirinsä 3. päivä elokuuta Las Vegasissa. Alkulohkon ottelunsa Uusi-Seelantia, Kreikkaa ja Jordaniaa vastaan Yhdysvallat pelaa 26., 28. ja 30. elokuuta.