Koripallo.com

Vs: Houston Rockets 2012-13

Viestejä
402
Huomenna ne sitten alkaa, ei muuten uskoisi, että tästäkin on jo 5 vuotta aikaa:

Houston Rockets Playoffs Highlights vs. Blazers 4/18/2009

Vieläkin kieltämättä vituttaa tuon 2009 joukkueen kohtalo.

Lowry/Brooks
McGrady/Wafer
Artest/Battier
Scola/Landry/Hayes
Yao/Mutombo

Kun vain olis pysyneet terveinä :(
Tietenkin jos loukkaantumisista puhutaan, niin Blazersin faneilla on ehkäpä vieläkin suurempi oikeus jossitteluun ja katkeruuteen. Aldridge ja Batum taitavat olla ainoat pelaajat jäljellä noista joukkueista..
 
Viestejä
402
Kun Kevin McHale palkattiin muutama vuosi sitten päävalmentajaksi, yksi sopimuksen ehdoista oli se, että management valitsee McHalelle ykkösapuvalmentajan, joka vastaa nimenomaan puolustuksesta - Kelvin Sampsonin.

Valitettavasti Sampsonin sopimukseen jouduttiin laittamaan pykälä, joka mahdollistaa hänen lähtemisensä päävalmentajaksi joko NBA:han tai yliopistoon - vaikkapa kesken kauden. Ja näinhän siinä sitten kävikin ja Sampson on noin kuukauden ajan ollut Houstonin yliopistojoukkueen päävalmentaja.

Mikäli kausi loppuu Portlandin käsittelyssä lyhyeen (kuten nyt pahasti näyttäisi), tästäkin varmaan päästään jossittelemaan vielä runsaasti. Kohtuullisen luotettavasta sisäpiiristä on kuulunut jo huhuja siitä, että McHale on pistänyt puolustuksen heikkenemisen runkosarjan lopussa ja nyt pleijareissa nimenomaan Sampsonin lähdön syyksi, mutta tämä selitys ei ole Moreytä kuitenkaan tyydyttänyt. Voisi siis veikata, että McHalen potkut ovat mitä todennäköisimmin yhden häviön päässä.
 
Viestejä
1 228
Missä mennään, Houston Rockets?

Rakennuspalikat

Dwight Howard, James Harden, Jeremy Lin, Omer Asik, Terrence Jones, Donatas Motiejunas, Chandler Parsons ja Patrick Beverley.

Puutteet

Mitat täyttävä puolustaja LaMarcus Aldridgelle? Muutoin ei kokoonpanossa ole selviä aukkoja. Penkki kaipaisi toki lisää hyviä pelaajia, niin ettei NBDL-miehiä tarvitse heittää pelaamaan tärkeitä pudotuspeliminuutteja.

Ullakkotilanne

Aika tarkalleen palkkakaton tasalla. (arvio $63,2M)

Varaukset

Ykköskierroksella oma varaus (25.) ja kakkoskierroksella Knicksin varaus (42.).

Oikotie onneen

Varaustilaisuudessa Houston tullee joko ottamaan parhaan saatavilla olevan talentin pelipaikasta riippumatta - tai sitten jonkun nevahööd ulkomaalaisen. Olisiko Kristaps Porzingis korkeamman potentiaalin vaihtoehto nelospaikalle tai Shabazz Napier Linin korvaaja penkkiviisikon moottorina? Erilaisilla vahvuuksilla varustettuja kakkos-kolmospaikan pelaajia pitäisi olla noilla paikkeilla rutkasti tarjolla, jos sille tielle ollaan lähdössä.

Houston yrittää varmasti kaupitella Jeremy Liniä ja Omer Asikia joka suuntaan, mutta 15 miljoonan liksa mieheen ensi kaudelta karsii kiinnostuneita tehokkaasti. Koska Asikille ei ole löytynyt ottajaa tähänkään mennessä, on vaikea nähdä sellaista löytyvän nytkään. Mustia hevosia on toki aina arvaamattomat New Yorkin joukkueet, mutta niiltä ei oikein löydy mitään sellaista, joka tekisi Houstonista paremman joukkueen. Paras vaihtoehto lienee siis odottaa ensi kesään, jolloin molempien sopimukset loppuu ja Chandler Parsonsille pitäisi sorvata jatkosopimusta.

Vapaaherramarkkinoille mennään keskitason poikkeussopimusta heilutellen ja siihen voisi tarttua esimerkiksi Rodney Stuckey, Evan Turner, P.J. Tucker, Trevor Ariza tai Mike Miller

Kuntokäyrän suunta

Ensi kaudella pitäisi olla mukana mestaruustaistelussa.
 
Viestejä
402
http://grantland.com/the-triangle/chander-parsons-and-houstons-game-of-dominoes/

Adrian Wojnarowski tästä jo twiittailikin, mutta oheen vielä Zach Lowelta artikkeli aiheesta. Ilmeisesti tässä joutuu taas kerran tunnustamaan olleensa väärässä, sillä Parsonsin joukkueenoptiota ensi kaudesta ei omista veikkailuista huolimatta lunastetakaan. Chandlerista tullee kauden jälkeen siis restricted free agent. Toki jonkinlaisen kaupan syntyminenkin on vielä mahdollista, joskin epätodennäköistä.

Jos palkkatilan hankkiminen esim. Meloa varten oli vaikeaa tätä ennen, kun sekä Linistä ja Asikista ym. piti päästä eroon, nyt siitä tulee siis vielä n. $1.75M vaikeampaa.

Ykköskierroksen kirjaamattomat varaukset vievät myöskin siivun salary capista - 25. varauksen flippaaminen tai Eurostäshäys lienee siis myös entistä todennäköisempää.
 
Viestejä
402
King James sanoi:
http://www.slamonline.com/nba/report-dwight-howard-investigation-child-abuse/

Uh oh. NFL jakoi juuri Adrian Petersonille vastaavasta tempausta koko kauden kestävän penaltin...

Uh oh hyvinkin. Jos tästä pidempää, edes 20-30 pelin pelikieltoa tulee, niin pudotuspelit voi unohtaa käytännössä saman tien. Tämä helpottaisi myös Pelicansin taivalta kovasti, joten Asik-kaupan varaus menettäisi myös arvoaan.

Näin muuten olen sitä mieltä, että näiden urheilijoiden ja julkkisten lastenkasvatusmetodien ruotiminen lisää yleistä keskustelua aiheesta ja hyvä niin. Yhdysvallat näyttää tulevan tässä kehityksessä hieman jälkijunassa muihin länsimaihin verrattuna:

Eq3pywD.png
 
Viestejä
402
Clint Capela Full Highlights vs. Toronto 3/30/2015

Donatas Motiejunas ja Terrence Jones olivat loukkaantuneina sivussa edellisyön Raptors-matsista ja kun Dwightkaan ei toistaiseksi pelaa kahtena päivänä peräkkäin, viime kesän ykköskierroksen varaus (jonka toivottiin itse asiassa jäävän vielä Eurooppaan kehittymään) Clint Capela pääsi oikeastaan ensimmäistä kertaa pelaamaan kunnollisia minuutteja NBA:ssa. Ensimmäiset pisteet on nyt sitten tehty, ehkä jossain vaiheessa menisi jo joku vaparikin sisään - tällä hetkellä kauden saldo 0/11.
 
Viestejä
402
Tänään ne taas alkaa. Edellisestä Mavs-Rockets -pudotuspelisarjasta onkin jo kymmenen vuotta, niin se vaan aika kuluu nopeasti. Dirk, Devin Harris ja Jason Terry ovat niistä pelaajista vielä kehissä, Terry onneksi(?) tällä kertaa omalla puolella. Sarjassa oli 1. kierroksen kamppailuksi oikeastaan aika paljon ylimääräistä draamaa, mm. Cubanin valitukset tuomareista liigalle, edellisen seurauksena(?) muuttunut tuomarilinja, JVG:n ennätykselliset sakot, myös Tim Donaghy taisi olla vahvasti mukana. Ainakin Rockets-fanit muistavat selvästi myös lopulta Dallasin voittoon päättyneessä viidennessä ottelussa tapahtuneen uskomattoman räikeän tuomarivirheen Michael Finleyn riistäessä pallon ratkaisuhetkillä ollessaan kymmeniä senttejä kentän ulkopuolella. Dallasissa koko sarja on varmaan jo lähes täysin unohtunut, kun pleijareista muisteltavaa on viime ajoilta hieman Houstonia enemmän. ;D

Teknologinen kehitys on ollut nopeaa, enää ei ehkä jaksaisi niitä rakeisia ja pätkiviä kiinankielisiä striimejä katsella. Tästä ehkä sarjan eniten mieleenjääneestä hetkestä ei myöskään tunnu löytyvän parempilaatuista videota:

Tracy McGrady's Famous Dunk on Shawn Bradley @NBA TV (2005 Rockets vs Mavericks)

Tuo ratkaisevassa seitsemännessä pelissä todelliseen turpasaunaan päättynyt sarja oli T-Mac & Yao Ming -duon ensimmäinen kerta yhdessä pudotuspeleissä ja tulevaisuuden piti häviön jälkeenkin olla lupaava. No toisinhan siinä tietenkin kävi ja nämä pleijarit olivatkin about vikat jossa molemmat terveinä ja T-Mac vielä "atleettisessa" kunnossa. Jo seuraavana vuonna Jazzia vastaan ei samaa urheilullisuutta enää löytynyt ja alamäki oli jo alkanut.

Ehkä nyt sitten olisi aika voittaa Mavsit ensimmäistä (!) kertaa pleijareissa. Joukkueiden parhaimmat menestysajat ovat osuneet aika hyvin eri kohtiin ja käsillä on n. 35 vuoden aikana vasta kolmas ottelusarja näiden välillä.

Laitetaan nyt fiilistä nostattamaan vielä seuraavatkin videot, näistä tapahtumista tulee kuitenkin tänävuonna kuluneeksi jo 20 vuotta.

Olajuwon dominates Robinson
Top 10 Plays: Hakeem Olajuwon 1995 NBA Finals
 
Viestejä
402
Beantown sanoi:
Nähdäänkö Playoff-Rondo? Se kinostaa.

Toivottavasti nähdään, epäilen kyllä kovasti. Tulisi varmasti hieno sarja, jos parketille astuisivat vaikkapa Rondo mallia 2010 , Dirk ja Tyson Chandler 2011 ja Dwight Howard 2009. Rondon ja Dwightin parhaiden vuosien pitäisikin iän puolesta olla juuri nyt, tosin vaikea kuvitella juuri nyt kummankaan palaavan entiseen loistoonsa. Howardin kohdalla tilanne on sikäli parempi, että n. 80-90% huippuvuosien kunnostakin on kevyesti liigan top-5 sentteri. Point guardeilla kilpailu onkin sitten armottomampi.
 
Viestejä
402
Huomioita 1. puoliajan jälkeen:

Beantown sanoi:
Nähdäänkö Playoff-Rondo? Se kinostaa.

1. jakso meni aika yössä, mutta 2. oli jo aika vintage-Rondoa.

Saint sanoi:
Tulisi varmasti hieno sarja, jos parketille astuisivat vaikkapa Rondo mallia 2010 , Dirk ja Tyson Chandler 2011 ja Dwight Howard 2009

Nyt näyttää jo melko lupaavalta tämän suhteen.

Dwightin polvi näyttää olevan hyvässä kunnossa. Semitiukka tuomarilinja toki piti huolen, että saimme nauttia enemmän Clint Capelasta, Josh Smithistä ym., mutta kaikki Dwightin minuutit olivat DPOY-tasoa. JOS tämä jatkuu ja JOS Howard pysyy kentällä, niin vaikeaa, vaikeaa tulee Mavseilla hyökkäyspäässä olemaan.

Myös Dirkiltä aika kiva esitys. Viimeinen virhe olisi saanut jäädä puhaltamatta, mutta toisaalta niin olisi ehkä jokin Howardin virheistäkin.

Toivottavasti tuomarit antavat poikien pelata toisella jaksolla..
 
Viestejä
941
Vs: Houston Rockets 2015-16

Howard jäänyt kiinni jonkin käsispray tartunta aineen käytöstä:

http://www.myajc.com/news/sports/basketball/rockets-howard-caught-using-stickum-spray/nqpRC/?icmp=myajc_internallink_megamenu_link

Updated: 12:18 a.m. Sunday, March 20, 2016 | Posted: 8:15 p.m. Saturday, March 19, 2016

The Rockets were caught for Dwight Howard using a Stickum spray on his hands in the first quarter of Saturday’s game against the Hawks.

As Howard was about to check back into the game, he sprayed his hands at the scorer’s table with a can covered in white tape – apparently to hide its contents. He entered the game as Paul Millsap was at the free-throw line and grabbed the ball after a made first attempt. When Millsap got the ball back it clearly had a foreign substance on it.

“I’ve never felt the ball like that ever,” Millsap said after the game. “It was sticky. It was like super glue or something was on there. I couldn’t get it off my hands. It was the weirdest thing ever.”

Official Monty McCutchen grabbed the ball and went to each bench to issue a warning, saying ‘Stickum is illegal in the NBA.’ After first going to the Hawks bench he made his way toward the Rockets bench. Rockets coach J.B. Bickerstaff slid in front of the can, still at the scorer’s table. McCutchen noted he knew what Bickerstaff was hiding.

No penalty was enforced. The can was then removed from the scorer’s table by a member of the Rockets’ staff. According to one person, the team did not produce the spray can when ask for it later by an official.

The incident is under review by the NBA. Following the game, the ball in question was asked for and delivered to the officiating crew.

Tässä tilanne videolla

Sanatarkasti sääntö menee:
Penalty for the use of "Stick-um" is a fine of $25 for the first violation, doubled for each subsequent violation. (Rule 10-Section XII).

Howard on myöntänyt käyttäneensä tavaraa viimeiset 5 vuotta eli 300 matsia:

"I've been using it for the last five years," Howard told the Houston Chronicle. "It hasn't been a problem. I don't know why people are making a big deal out of it. I do it every game. It's not a big deal. I ain't even tripping."

Jos rike on tapahtunut ja liiga haluaisi taannehtivasti kerätä tarkalleen tuon säännön mukaan sakkoa niin Dwaitti maksaisi 50 092 590 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 dollaria.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös