Aamu-unista FC Barcelonaa ei auttanut edes Koposen hyvä sihti

Petteri Koposen FC Barcelona pelasi ACB-liigan sunnuntain pelinsä jo puoliltapäivin paikallista aikaa. Ilmeisesti aamusta herätyksiä oli torkutettu aika tuhdisti, sillä sen verran uninen kotijoukkue Palau Blagranassa avauspuoliajalla nähtiin.

FC Barcelona – Estudiantes 95-100
Ottelun tilastot

Vierailija Estudiantes nykäisi heti ottelun alussa kymmenen pisteen eron, mikä osoittautui Barcelonalle lähes mahdottomaksi tavoittaa. Kotijoukkueen pelaajat missasivat kukin vuorollaan heittoja ja jopa hyvin helppoja korintekopaikkoja. Normaalisti varmakätinen sentteri Ante Tomic oli pahiten unessa, kun mikään ei uponnut edes metrin säteellä korista.

Ottelun piti olla ennakkoon lähes varma kotivoitto Barcelonalle, ja sellaisen se olisi ehdottomasti tarvinnut kärkikahinoissa ACB-liigan mitalisijoista kamppailussa Real Madridia ja Baskoniaa vastaan. Loppua kohden Barcelona sai jo otetta pelistä, mutta vierailija Estudiantes oli yllättävän sitkeä vastus.

Toisessa erässä Koponen otti vastuun joukkueesta omille hartioilleen ja pussitti neljänneksen aikana peräti 10 pistettä. Pelin loppuhetkilläkin suomalainen teki Barcelonalle tärkeitä pisteitä, mutta enää heitto ei pudonnut aivan yhtä erinomaisella sihdillä kuin toisella neljänneksellä, jolloin Koposen heiton pisteet saattoi laittaa taululle heti sen irrottua takamiehen kädestä.

Koponen oli Barcelonan paras pistemies 19 pinnallaan, mutta puolustuspäässä suomalaisella oli haastava peli. Nukahduksia tai vain heikkoja suorituksia omassa päässä tuli useita, joiden seurauksena Estudiantes sai helppoja koreja.

Pallo peliin Palau Blagranassa.

Tosin Barcelonan ryhmästä eniten peliaikaa saanut Koponen (29 min) joutui myös omalta osaltaan vartioimaan paljon Estudiantesin jenkkivahvistusta Sylven Landsbergiä, jolla oli ehkä uransa paras ottelu meneillään. Landsberg upotti huimat 48 pistettä, millaista saldoa ei ole ACB-liigassa nähty 24 vuoteen.

27-vuotiaan yhdysvaltalaisen heittokäsi oli vielä siis huomattavasti Koposta paremmassa iskussa, sillä heitot kentältä putosivat peräti 68 prosentin tarkkuudella ja vaparit mies sai sisään 10/11.

Pelin lopussa Barcelona sai kertaalleen jo noustua tasoihin, ja Palau Blagranan noin 4000 katsojaa pistivät melkoisen metakan pystyyn. Kuitenkin lähes heti perään Tomic ja Victor Claver missasivat sekunnin sisään neljä vapaaheittoa peräkkäin, Landsberg heitti välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä kolmosen sisään ja vierailijat marssivat voittoon.

Tappion myötä Barcelona on ACB-liigassa kolmantena ja sarjajohtaja Real Madrid saattaa olla jo tavoittamattomissa.