Euroliigassa hurja joukkotappelu – ottelu päätettiin jokaisen pelaajan ulosajoon ja luovutusvoittoon

euroliiga sergio llull kevin punter real madrid partizan belgrad

euroliiga sergio llull kevin punter real madrid partizan belgrad

Tunteikkaista otteluistaan tunnetussa Euroliigassa nähtiin erittäin ruma loppu Real Madridin ja Partizan Belgradin välisessä pudotuspeliottelussa. Selvästi tappiolla ollut ja turhautunut madridilaisjoukkue tuomittiin lopulta hävinneeksi, eikä ottelun viimeistä vajaata kahta minuuttia pelattu loppuun.

Euroliigan runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Real Madrid ja kuudentena pudotuspeleihin lähtenyt Partizan Belgrad pelasivat puolivälieräsarjan toista osaottelua Madridissa torstai-iltana. Partizan oli yllättäen voittanut jo ensimmäisen ottelun Madridissa ja johti toista peliä lukemin 80-95, kun peliaikaa oli jäljellä enää yksi minuutti ja 40 sekuntia.

Realin pelaajat olivat jo syyllistyneet ylikoviin rikkeisiin aiemmin päätöserässä, mutta kun madridilaisten 35-vuotias veteraanitakamies ja seuralegenda Sergio Llull rikkoi Partizanin pelintekijää Kevin Punteria riistoyritykseksi naamioidulla kovalla nyrkiniskulla, helvetti repesi Espanjassa.

Punter reagoi Llullin iskuun välittömästi ja oli nyrkki pystyssä espanjalaisen nenän edessä. Kahakka kuitenkin laajeni joukkotappeluksi, kun kaikki kentällä olevat pelaajat ryntäsivät välittömästi paikalle ja Partizanin Dante Exum tönäisi Llullia pienellä vauhdilla.

Tämän jälkeen kaikkein rumimmasta ja erittäin vaarallisesta teosta vastasi Realin Guerschon Yabusele. 204-senttinen ja yli 120-kiloinen järkäle nappasi Exumia takaapäin kuristusotteella kurkusta, nosti tämän ilmaan ja tempaisi kaikkein vapaasääntöisimmissä painiotteluissakin kielletyn heiton.

Ottelun tuomarikolmikko sai muutaman minuutin kahakoinnin jälkeen tilanteen jossain määrin rauhoitettua. Kun tuomaristo tämän jälkeen tutkaili tapahtumia videolta, päätyivät he ratkaisuun, missä molempien joukkueiden kaikki pelaajat ajettiin ulos tappelemisen vuoksi, peli keskeytettiin ja Partizanille tuomittiin luovutusvoitto niillä numeroilla, jotka tulostaululla olivat kahakan alkaessa.

Heti tilanteen jälkeen Exum puolestaan näytti loukanneen jalkaansa, ja lopulta hänet jouduttiin kahden muun pelaajan avustamana kantamaan pukukoppiin ilman että serbialaisryhmän australialaispelaaja pystyi laittamaan lainkaan painoa vasemmalle jalalleen.

Kun Partizan johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-0, on puolivälierä belgradilaisille katkolla tiistaina, ja joukkueella on kaksi seuraavaa ottelua kotikentällään mahdollisuus tienata paikka Euroliigan välierissä. Serbialaisyleisö on Euroopan ellei koko maailman kiihkeintä, joten nähdyn joukkotappelun ja Exumin mahdollisen loukkaantumisen jälkeen Real Madridin vastaanotto Belgradissa lienee lämmin.