Koponen hirmuiskussa, Salinin Malaga ulos pudotuspeleistä

Euroliigan runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella Petteri Koponen oli Barcelonan tappiossa espanjalaisten paras pelaaja. Sasu Salinin Malagan viimeisetkin pudotuspelihaaveet sammuivat tappion myötä.

FC Barcelona – Baskonia 73-86

Ottelun tilastot

Koponen pelasi lähes virheettömän ottelun ja jatkoi nousuvireisiä otteitaan. Vastuuta uudelta valmentajalta irtoaa, ja suomalainen kiittää minuuteista ja luottamuksesta kovilla tehoilla.

Barcelonan kotiottelussa Koponen sai peliaikaa yli 31 minuuttia ja sai aikaiseksi mainiot 21 pistettä. Kolmen pisteen viivan takaa Susijengin takamies oli virheetön, kun kaikki viisi kaukoheittoa upposivat sisään.

Alkukauden tappioiden myötä Euroliigan menestyshaaveensa haudannut Barcelona joutui kuitenkin taipumaan Palau Blagranassa Baskonialla. Voitollaan Baskonia otti tiukan otteen pudotuspelien kahdeksannesta ja viimeisestä jatkoonmenijän sijasta.

Brose Bamberg – Malaga 93-88

Ottelun tilastot

Salinin ilta oli hiljaisempi kuin keskiviikon suomalaisten välisessä taistossa Malagassa. Perjantain pelissä Salinille peliminuutteja tuli 14 ja tehosarakkeeseen seitsemän pistettä.

Tappio tiesi espanajalaisjoukkueen viimeisenkin toivon katoamista pudotuspeleihin selviytymisen suhteen. Tosin myös Barcelonan tappio tarkoitti samaa kohtaloa Malagalle, kun Baskonia karkasi tavoittamattomiin.