Susijengin Murphy siirtyy Frankfurtista kivikovaan Espanjan liigaan

Suomen maajoukkueen vakikalustoon kuuluva laituri Erik Murphy jättää Frankfurtin Skylinersin ja siirtyy espanjalaismedian tietojen mukaan Espanjan ACB-liiigan Baxi Menresaan.

Rikkonaisen edelliskauden jälkeen loukkaantumisista kärsinyt Murphy sai pelipaikan Frankfurtista, missä valmentajana on suomalaisille tullut Gordon Herbert ja joukkueessa pelaa myös Susijengin kapteeni Shawn Huff.

Saksan liigan peleissä Murphy teki tällä kaudella keskimäärin 12,4 pistettä ja otti 4,9 levypalloa. FIBA EuroCupissa sai kasaan 13,8 pistettä ja 3,3 levypalloa.

28-vuotias Murphy vaihtaa nyt astetta kovempaan sarjaan, kun uusi joukkue löytyy ACB-liigasta. Baxi Manresa on Espanjan sarjan keskikastia tällä kaudella. Murphy tulee korvaamaan seurassa pois lähtevää serbialaista Nikola Dragovicia.

− Haluan kiittää valmentajiani ja Skylinersia mahdollisuudesta pelata täällä. Nautin olostani täällä ja suuresta fanien tuesta. Joukkuetoverini ja koko seura olivat loistavia ja toivotan joukkueelle kaikkea parasta loppukauden aikana, Murphy kertoi Skylinersin kotisivuilla.