Koripallo.com

National Basketball League Ennakot 2015-2016

Mestari?


  • Äänestäjiä
    34
Viestejä
9 123
No niin. Aika herätellä NBA-keskustelua käyntiin. Elikkäs tarkoitus on kirjoittaa seuraamistaan joukkueista pienimuotoiset ennakot tulevaa kautta varten. Saa ihan vapaasti valita mistä kirjoittaa. Ajatuksena käydä lyhyesti läpi viime kausi, offseasonin tapahtumat ja nykyinen kokoonpano sekä mitä odottaa jengiltä ensi kauden osalta.

Cleveland Cavaliers:

Viime kausi:

Kausi alkoi heikosti ja media repi otsikoita irti LeBronin ja Kevin Loven välisistä ongelmista. Loven lähteminen joukkueesta oli myös koko ajan tapetilla, joten helppoa ei ollut. LeBron oli jossain välissä jopa pari viikkoa sivussa loukkaantumisen takia, jolloin näytti todella huonolta. Tammikuussa alkoi kuitenkin tapahtua. Treideissä hankittiin erinomaisia palasia LeBukan ympärille, Shumpert, JR Smith ja Mozgov kaikki olivat hyviä värväyksiä.

Luonnollisesti media yritti hakemalla hakea ongelmia LeBronin ja Blattin välille. En näe mitään oikeaa ongelmaa näiden kahden välillä. LeBron voisi jo tällä hetkellä valmentaa mitä tahansa joukkuetta liigassa, joten on täysin luonnollista Blattin tekevän hänen kanssaan joustavaa yhteistyötä.

Loppukaudesta Cavs oli rekordiltaan liigan paras joukkue ja pudotuspeleissä ei Itäisestä Konferenssista löytynyt vastustajaa. Ikävä kyllä Irvingin, Loven ja jo aiemmin Varejaon kaudet olivat paketissa, joten LeBron joutui kantamaan jengiä käytännössä yksin pleijareiden läpi. GSW:tä vastaan seinä sitten tuli vastaan ja käteen jäi kakkossija.

Offseasonilla Cavs on ollut aktiivisena. Love teki pitkän jatkosopimuksen, James ei ole lähdössä mihinkään ja Irving toivottavasti jättää loukkaantumisongelmat taakseen. Kaikkien keskeisten pelaajien kanssa solmittiin jatkosopimukset, mitä nyt Tristan Thompsonin kanssa ollaan edelleen pattitilanteessa. Thompson ei ottanut joukkueen tarjoamaa 5v/80mil sopparia, joka mielestäni oli enemmän kuin erinomainen tarjous. Hän ei myöskään ottanut QO:ta ensi kaudesta eli pattitilanne jatkuu kunnes osapuolet löytävät yhteisymmärryksen tai Thompson istuu koko kauden. Cavsilla ei kauheasti ole kiinnostusta maksaa Thompsonille maksimia, koska sopimuksen hinnaksi tulisi tämän kauden osalta käytännössä kolminkertainen hinta eli joku 18 miljoonan kausipalkkio olisi Gilbertille 50 miljoonan paukku...

Thompsonia sinällään ei välttämättä tarvita, koska etukentällä on kuitenkin Love-Mozgov-Kaun-Varejao nelikko, jonka varaan rakentaa. Kaun tosiaan tuli uutena pelaajan sisään ja on pätevä eurojönssi, jonka varaan voinee sen 10 minsaa pelissä laskea kauden edetessä. Muita uusia pelaajia ovat Mo Williams, joka on edelleen tappava scooraaja ja tuo kaivattua backupia Irvingille. Ei tarvi sen Dellavedovan enää ottaa roolia hyökissä... LeBronin taakse saatiin Marionin mätänevän ruumiin tilalle Richard Jefferson, joka toivottavasti on vaihteeksi veteraani jolla on vielä jotain annettavaa. Austin Daye kuuluu joukkueen training camp rosteriin, ja omaa outside shotin joukkueen viidenneksitoista pelaajaksi. Rookieista ei tälle kaudelle apuja tule, mutta joku turkkilainen Cedu Osman tjsp. esitti pirteitä otteita Turkin paidassa EM-kisoissa. Tulevaisuuden nimi.

Tulevalla kaudella Cavsilla on vain yksi tavoite - mestaruus. Tähän pyritän todennäköisesti voittorekordinkin kustannuksella eli LeBronin minuutit painuvat jopa alle 35 min per peli. Lovea ja Irvingiä on myös syytä säästellä, varsinkin Irvingin kanssa pitää olla todella varovainen. Loven loukkaantumishistoria on myös kattava, mutta toisaalta hänellä on eniten pelillistä petrattavaa viime vuodesta. Odotan Lovelta comeback seasonia, kunhan kuntoon ehtii.

Idän mestaruus on aika lailla paketissa, koska mikään joukkue ei ole vahvistunut niin merkittävästi, että haastaisi Cavsia tosissaan. Suurin kiinnostus kohdistuu ehkä Hoibergin Chicagoon tai Kiddin Bucksiin. Atlantalla, Miamilla, Torontolla, Wizardsilla jne. myös sanansa sanottavana muuten tasaisessa konferenssissa, mutta Cavs on omassa kastissaan. Lännestä tulee sitten epäinhmillisen kova vastus, vaihtoehtoina Houston, Clippers, Spurs, Warriors ja Thunder nyt ainakin. Memphisiä unohtamatta.

Arvio: Cavs menee finaaleihin, joissa mestaruus tulee tulee tulee kotiin, jos joukkue ei kärsi merkittävistä loukkaantumishuolista.
 
Viestejä
142
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Cavs voittaa mestaruuden, ei kahta sanaa. Lännestä tulee finaaleihin San Antonio Spurs.

Lännen hyytyjä tokalle kierrokselle viimeistään on Warriors. Idässä Atlantalle käy samalla tavalla.

Onko liiga vaihtanut nimeä Leagueen?

Tässä siis aika lyhyt yhteenveto, mutta täyttä faktaa.

chp
 
Viestejä
9 123
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Jepp, NBL.

Antaa tulla ennakkoja rohkeasti. Kirjoittelen itse vielä Sacramento Kingsistä toisen.
 
Viestejä
278
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Indiana Pacers:

Viime kausi meni Pacersilta vituiksi Georgen loukkaantumisen vuoksi, joten turha siitä kirjoitella enempää.

Toki paskan kauden takia tapahtui pari muutosta: David West koki joukkueen olevan niin huono, että otti rapiat 11 miljoonan alennuksen palkkaansa siirtymällä Spursiin, sekä 11. pickillä saatiin hommattua Myles Turner, joka kesäliigassa näytti ihan hyvältä pelaajalta, mutta pre-seasonilla ollut tähän mennessä vaisuhko. Lisäksi Roy Hibbert treidattiin pois pelityylin muutoksen vuoksi ja vapaaherra Monta Ellis tuotiin vahvistamaan takakenttää. Taidettiin sinne hankkia joku Jordan Hillkin. Kesän tärkein asia Pacersille on kuitenkin Paul Georgen palautuminen täyteen kuntoon (ainakin parin ekan harkkamatsin perusteella).

Niin, tämä pelityylin muutoshan on mielenkiintoinen juttu, joka voi nostaa Pacersin yllättävänkin korkealle seedille, tai tuhota Pacersin tulevaisuuden kokonaan. Mediassa on paljon puhuttu siitä kuinka valmentaja Vogel ja Larry Bird aikoo peluuttaa Georgea nelospaikalla ja kuinka George itse ei pidä tästä ajatuksesta. Tästä saattaa olla katastrofaalisia seurauksia Pacersille, sillä on mahdollisuus että George kyllästyy tähän pelitapaan niin pahasti, että vaatii ennemmin tai myöhemmin siirtoa muualle. Toisaalta, jos tämä pelityyli alkaa toimia, voi Pacers olla tämän kauden yllättäjä ja voi parhaassa tapauksessa nousta taistelemaan idän kärkisijoista. Itse en näe kovinkaan hyvänä ratkaisuna peluuttaa Georgea nelospaikalla, sillä hänen suurimmat apunsa löytyy nimenomaan 2/3 paikan pelaajien puolustuksesta, kun tässä tapauksessa hän joutuisi vastustajan nelospaikan pelaajien puolustajaksi. Veikkaan että Griffiniä, Davistä ja Randolphia vastaan voi tulla Georgelle pitkiä iltoja.

Toinen mielenkiintoinen tilanne on nähdä, miten Monta Ellis sopeutuu joukkueeseen. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta Ellisin uralla, jolloin hän pelaa tähtipelaajan rinnalla ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten Monta pääsee hyökkäyspelaamiseen mukaan, kun hän ei ole se ykkösäijä jonka kanssa väännetään pick-and-rolleja. En katsonut yhtäkään peliä Dallasilta viime vuonna, mutta jotenkin vaikutti että Ellisin vauhti hiipui heti, kun völjyyn lisättiin toinen paljon pick-and-rolleja pelaava takamies Rondon muodossa.

Eli tässä joukkueessa on paljoln kysymysmerkkejä: pelitavan muutos ja kuinka George handlaa sen, Ellisin peli, Georgen todellinen kunto, nuorten pelaajien taso etc.. Tämän vuoksi Indiana tulee mielestäni olemaan yksi liigan mielenkiintoisimmista joukkueista tällä kaudella, ja jonka sijoitusta on etukäteen vaikea lähteä arvioimaan.
 
Viestejä
7 419
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Professori sanoi:
Toinen mielenkiintoinen tilanne on nähdä, miten Monta Ellis sopeutuu joukkueeseen. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta Ellisin uralla, jolloin hän pelaa tähtipelaajan rinnalla ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten Monta pääsee hyökkäyspelaamiseen mukaan, kun hän ei ole se ykkösäijä jonka kanssa väännetään pick-and-rolleja. En katsonut yhtäkään peliä Dallasilta viime vuonna, mutta jotenkin vaikutti että Ellisin vauhti hiipui heti, kun völjyyn lisättiin toinen paljon pick-and-rolleja pelaava takamies Rondon muodossa.
MMMITÄH?
 
Viestejä
941
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Professori sanoi:
Indiana Pacers:
...
Itse en näe kovinkaan hyvänä ratkaisuna peluuttaa Georgea nelospaikalla, sillä hänen suurimmat apunsa löytyy nimenomaan 2/3 paikan pelaajien puolustuksesta, kun tässä tapauksessa hän joutuisi vastustajan nelospaikan pelaajien puolustajaksi. Veikkaan että Griffiniä, Davistä ja Randolphia vastaan voi tulla Georgelle pitkiä iltoja.

Niinkun ihan jokaisella muullakin tällä planeetalla, on sitten "oma pelipaikka" tai ei. Georgen peluuttaminen nelosena johtuu enimmäkseen siitä että tällä hetkellä tuo rosteri vaan melkeinpä pakottaa siihen, ja toisaalta PG on kuitenkin PF-pelaajan pituinen mutta huomattavasti ketterämpi ja nopeampi eli samalla mitalla on sitten toisessa päässä odotettavissa vastustajan pelaajalle hankaluuksia Georgea vastaan. Minä en myöskään lähtisi tuohon kuin pieninä hetkittäisinä ratkaisuina, mutta en kyllä toisaalta ihan allekirjoita sitä että tuo olisi jotenkin täysin toivoton ajatus.

Yksi pieni juttu mitä olin näkevinäni Indianan toisesta preseason pelistä Pistonsia vastaan oli muuten PG:n heiton laukaisunopeus. Ihan selvästi on tullut treenattua muutama napsu kireämmälle heiton releassia, varsinkin kuljetuksesta, ja siitäkös täällä sohvalla tykätään! Realistisesti odotan 5-8 seediä ja Georgelle 22pts/6r/4ast tilastoja tältä kaudelta. Ellis on ollut nyt aika kadoksissa preseason peleissä mutta menköön veteraanipelaaja-statuksen piikkiin. Ellis on kuitenkin se pelaaja joka ratkaisee sen mille sijalle tässä oikeasti voidaan päästä.

Turner vaikuttaa raakileelta mutta on kyllä ollut otteissaan varma. Kyllä tuosta pojasta kelpo aloittava sentteri tulee, ehkä vielä tämän kauden aikana jopa. Rakkaussuhteeni Ian Mahinmiin, le premiere penkkisentteri de la assosiation, on silti samalla tasolla eli sieltä ei sitten sitä peliaikaa vähennetä Frank jookosta?

Professori sanoi:
Eli tässä joukkueessa on paljoln kysymysmerkkejä: pelitavan muutos ja kuinka George handlaa sen, Ellisin peli, Georgen todellinen kunto, nuorten pelaajien taso etc.. Tämän vuoksi Indiana tulee mielestäni olemaan yksi liigan mielenkiintoisimmista joukkueista tällä kaudella, ja jonka sijoitusta on etukäteen vaikea lähteä arvioimaan.

Jeps, paljon on kysymysmerkkejä. Kenties enemmän kuin muilla liigan joukkueilla. Mutta olen luottavainen. Playoff-bound.
 
Viestejä
9 123
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Sarkamentti Kuninkaat:

Viime kauden lukuisat ja huikeat käänteet on raportoitu aika pitkälti Kingsien kausitopiciin, mutta pähkinänkuoressa:

- Malonen alaisuudessa erinomainen kauden avaus, Boogie Cousins taking over the league
- Boogie Cousins aivokalvontulehdus -> Kings sukeltaa
- Malone saa tämän myötä potkut, koska ei missään vaiheessa nauttinut seurajohdon luottamusta edellisen seurajohdon valintana
- Joukkue Boogie etunenässä vetää hapanta nenään tästä
- Ty Corbin nostetaan ykkösvalmentajaksi ja kausi tulee taputelluksi
- George Karl palkataan valmentajaksi
- Sim Bhullar debytoi liigassa ja dominoi
- GM D'Alessandro saa potkut ja Chris Mullin häipyy johonkin pikkukouluun vähe valmentamaan
- Vlade Divac palkataan sensaatiomaisesti ilman minkäänlaista kokemusta GM:ksi
- Boogie Cousins twiittailee snakes in the grass, paljastuu että George Karl haluaa treidata Cousins vithuun
- Vivek...Vivek...Vivek...

Offseasonilla jo osa näistä asioista, mutta sama se. Offseasonilla tämän seuran sisäisen draaman paikkailun lisäksi joukkue haali sisään puoli jengiä uusia pelaajia. Mitä olisi George "ruohikkokäärme" Karl + DeMarcus "TNT" Cousins + Rudy "pilaa aina kaiken" Gay kombo ilman pientä lisämaustetta Rajon Rondon nimissä? Sisään vaan! High Risk, Low Reward taktiikalla siis kauteen, tosin Rondon täytyy olla yhden vuoden diilinsä kanssa erittäin motivoitunut kääntämään uransa taas uuteen nousuun. Nähtäväksi jää onko Kings kuitenkaan paikka, jossa tämä tosiasiassa voi olla edes mahdollista.

Muita uusia nimiä ovat sitten Marco Belinelli, Quincy Acy (uusvanha tosin), Caron Butler, James Anderson ja Kosta Koufos, joten ainakin Vlade on yrittänyt laittaa palettia uusiksi. Lisäksi draftista napattiin Willie Thrill-Cauley-Stein, joka raportoi itsensä sisään harjoitusleirille ilmeisesti huonokuntoisena, ns. "llllääääskin näköisenä". Eli ihan hyvä alku sillekin uralle. Ai niin, Vivek antaa periksi oman kiimapickinsä, Nik Stauskasin, osalta heti ensimmäisen kauden jälkeen ja antaa Sixersille kaverin käytännössä ilmaiseksi.

NBA 2K:ssa tämä miehistö vaikuttaa ihan lupaavalta, en tiedä sitten miten kääntyy aidolle parketille. Periaatteessa Rondo voisi puhkaista McLemoren kukkaansa tämän kolmannella kaudella, auttaa Ruutana Hilpeää ottamaan parempia heittoja, tekemään hyökkäyspelistä helpompaa Cousinsille ja elämään harmoniassa yhden liigan parhaista hinta-laatusuhde pelaajista, Darren Collisonin, kanssa takakentällä. Tähän vielä oivat roolipelaajat Koufos, Casspi ja Belinelli + lupaava rookie Cauley-Stein niin parasta Karlia voisi olla jopa... No joo, ei tässä vaiheessa jaksa edes yrittää unelmoida pudotuspeleistä.

Cousinsin sopimusta on vielä 3 suoraa vuotta jäljellä, joten toivotaan ettei Vivek tunge käsiään paskaan ja oikeasti myy miestä pois. Millään ei tule vaihdossa equal valueta, joten parempi vielä yrittää tämä kausi ja seuraavaakin ainakin trade DL:lle saakka. Ensi kaudellahan Rondon jatkon lisäksi joukkueella pitäisi olla varaa kovankin luokan vapaaseen agenttiin... Don't count out these Kings just yet! Toivoa on!
 
Viestejä
278
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

hamahakkimies sanoi:
Niin, jos ei rookie kautta oteta mukaan. Curry oli vasta tulokas ja taisteli nilkkavaivojensa kanssa Montan pelattua Warriorsissa ja ei kannata edes aloittaa Dallasista, sillä Dirk ei selvästikään ollut enää se MVP-tason pelaaja kuin menneinä vuosina. Lisäksi Dallasilla ei takakentällä ollut oikein muutakaan kenen kanssa skriinipelejä olisi voinut pelata. Milwaukeessa oli tietysti Jennings, mutta yhteispeli hänen kanssaan ei tainnut toimia sitten ollenkaan (ja taisi olla vielä loukkaantuneena suurimman osan ensimmäisestä kaudesta siellä). En tiedä mitä kummastuttavaa tässä nyt oli.

Martti Mielikäinen sanoi:
Niinkun ihan jokaisella muullakin tällä planeetalla, on sitten "oma pelipaikka" tai ei. Georgen peluuttaminen nelosena johtuu enimmäkseen siitä että tällä hetkellä tuo rosteri vaan melkeinpä pakottaa siihen, ja toisaalta PG on kuitenkin PF-pelaajan pituinen mutta huomattavasti ketterämpi ja nopeampi eli samalla mitalla on sitten toisessa päässä odotettavissa vastustajan pelaajalle hankaluuksia Georgea vastaan. Minä en myöskään lähtisi tuohon kuin pieninä hetkittäisinä ratkaisuina, mutta en kyllä toisaalta ihan allekirjoita sitä että tuo olisi jotenkin täysin toivoton ajatus.
Rosteri nyt on tuon näköinen juuri sen takia, että Vogel ja Bird meinasi ihan kesän alusta asti istuttaa Georgen nelospaikalle ---> ei tarvetta nelospaikan pelaajaan siirtomarkkinoilla. Ja en minäkään tuota ideaa ihan toivottamana pidä sillä se saattaa jopa toimia mainitsemistasi syistä, mutta mielestäni olisi parempi että siihen lähdettäisiin vain ajoittain match-upin suotaessa eikä lähes koko peliä vastustajasta riippumatta.
 
Viestejä
7 419
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Professori sanoi:
En tiedä mitä kummastuttavaa tässä nyt oli.
No, käydään sitten kädestä pitäen läpi.

Professori sanoi:
Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta Ellisin uralla, jolloin hän pelaa tähtipelaajan rinnalla...
Professori sanoi:
Niin, jos ei rookie kautta oteta mukaan. Curry oli vasta tulokas ja taisteli nilkkavaivojensa kanssa Montan pelattua Warriorsissa...
Ellis pelasi viisi kautta Baron Davisin kanssa ja B-Diddy oli tuolloin aika pirun kova stara, mutta tätä jonnet eivät vissiin muista. (Tähän päälle kolme kautta Stephen Curryn kanssa, mutta tämä oli tuolloin vielä raakile ja kuten todettua nilkkavaivainen.)

Professori sanoi:
... ja ei kannata edes aloittaa Dallasista, sillä Dirk ei selvästikään ollut enää se MVP-tason pelaaja kuin menneinä vuosina.
Professori sanoi:
Milwaukeessa oli tietysti Jennings, mutta yhteispeli hänen kanssaan ei tainnut toimia sitten ollenkaan (ja taisi olla vielä loukkaantuneena suurimman osan ensimmäisestä kaudesta siellä).
Nowitzki ei tietenkään ollut MVP-tason pelaaja enää kahdella viime kaudella, mutta kyllä väittäisin häntä silti hieman eri luokan pelaajaksi kuin Brandon Jenningsiä. Varsinkin hyökkäyspään vetokoukkuna.

Professori sanoi:
Lisäksi Dallasilla ei takakentällä ollut oikein muutakaan kenen kanssa skriinipelejä olisi voinut pelata.
Monta Ellis pelasi paljon palloskriiniä Nowitzkin kanssa, koska noissa tilanteissa heidän kummankin parhaat ominaisuudet täydensivät toisiaan saumattomasti. Toinen oli pirun nopea pallon kanssa ja toinen osasi heittää, jos puolustaja meni auttamaan. Ellis hinkkasi myös paljon palloskriiniä Tyson Chandlerin ja Brandan Wrightin kanssa ja ennen Rondo-diiliä nuo molemmat kaverit heittivät päälle 70%:sti kentältä -- pääasiassa P'N'R:ää seuranneista älläreistä.

Professori sanoi:
En katsonut yhtäkään peliä Dallasilta viime vuonna, mutta jotenkin vaikutti että Ellisin vauhti hiipui heti, kun völjyyn lisättiin toinen paljon pick-and-rolleja pelaava takamies Rondon muodossa.
Voin hyvin uskoa, että et ole katsonut yhtäkään Mavsin peliä viime vuonna.

Jo ennen Rondoa Dallasissa Ellisin rinnalla pelasivat mm. Jose Calderon, Juan Jose Barea, Devin Harris ja Vince Carter, jotka kaikki hinkkasivat Mavsin hyökkäyksessä todella paljon palloskriiniä. Oleellinen osa Mavsin hyökkäyspeliä olivat palloskriinistä alkaneet actionit, jotka sitten jatkuivat esimerkiksi Ellisin terällä ajolla, vaikka itse skriinissä pallon kanssa olisikin ollut joku muu takamiehistä.

Rondon saapumisen jälkeen Ellisin vauhti hiipui lähinnä sen takia, että vatipää-Rondon saapumisen jälkeen Dallasissa meni pieleen oikeastaan kaikki, mikä voi mennä pieleen.

Professori sanoi:
...ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten Monta pääsee hyökkäyspelaamiseen mukaan, kun hän ei ole se ykkösäijä jonka kanssa väännetään pick-and-rolleja.
Tämä on tosiaankin jännä homma. Käsittääkseni Paul George on jo ensimmäisen nelospaikalla pelatun pre-season -ottelun jälkeen (ja itse asiassa jo aikaisemminkin) todennut, että ei ole kiinnostunut pelaamaan nelospaikalla.

Voisin kuitenkin kuvitella, että ainakin kvintetillä George Hill - Monta Ellis - C.J. Miles - Paul George - Ian Mahinmi pelattaessa Ellisille pitäisi löytyä sekä mahdollisuuksia käsitellä palloa että tilaa ja paikkoja ajella aivan loppuun asti.
 
Viestejä
278
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

hamahakkimies sanoi:
No, käydään sitten kädestä pitäen läpi.
Aivan, Baron Davis unohtui täysin.. ;D Mutta jos Ellisin rookie vuotta ei oteta laskuun, niin vain kahtena vuotena Warriorsissa (Davisin kanssa) Ellis ei ole ollut se pelaaja jonka kautta pelataan eniten skriinipelejä. Eli hiukan huonosti muotoiltu tuo ihan ensimmäinen kirjoitukseni.

Pointtini oli kuitenkin se, että Ellis ei todennäköisesti tule tällä kaudella käsittelemään palloa niin paljon kuin aiemmin urallaan, sillä kuvittelisin Georgen ottavan entistä suuremman roolin hyökkäyspelistä myös skriinipelien kanssa. Ja tähän uskon Ellisillä olevan hieman hankaluuksia sopeutua, ainakin alkuun. Toki toivoisin Vogelin löytävän Ellisille sellaisen roolin, missä hänen vahvuuksiaan hyväksikäyttäen voitaisiin hyökätä PG:n ollessa vaihdossa. Saas nähdä.
 
Viestejä
7 419
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Jaa, että kausiennakkoa?

Pakkohan se on, vaikka kesän tapahtumien ja ajan vääjäämättömän kulumisen myötä mielenkiinto Mavsia kohtaan on ainakin allekirjoittaneen kohdalla melkoisissa pohjamudissa. Ei varmaankaan auta kuin muistella Collison-Mayo-Kaman -kautta ja koettaa vakuutella itselleen, että joskus on mennyt heikomminkin... ei kyllä ole.

Dallas Mavericks:

Terassikausi meni niin mönkään kuin ikinä kuvitella saattaa, mutta niillä mennään, ketä on.

Mavsin paras mahdollinen aloitusviisikko on teoriassakin melko mielenkiintoinen rakennelma: tyhjillä kumeilla kaasutteleva ex-stara pointtina, akillesjänneleikkauksesta toipuva jokapaikanhöylä toisena takamiehenä, polven mikromurtumaleikkauksesta toipuva jokapaikanhöylä pienenä laitahyökkääjänä, tyhjillä kumeilla jarrutteleva ex-stara isona laitahyökkääjänä ja sentteriarpajaisten lohdutuspalkinnon lohdutuspalkinto sentterinä. Näistäkin kavereista leikkaustoipilaat aloittavat kauden lasaretissa, eikä vielä ole mitään varmuutta siitä, koska heidän paluutaan voidaan alkaa odotella. Viimeisimpien huhujen mukaan Parsons olisi eilen fillaroinut omin jaloin Starbucksiin, joten vuodepotilaasta ei todennäköisesti enää ole kyse. Kahvilaanfillaroinnista on kuitenkin melko pitkä NBA-parketille, huippukondiksesta puhumattakaan.

Terveenä Williams-Matthews-Parsons-Nowitzki-Pachulia olisi maailman historian paras M5D-joukkue. Viisikollinen taitavia ja fiksuja pelaajia, joiden ympärille coach Carlislen olisi varmastikin tosi hauska rakentaa omaa hyökkäyskonseptiaan. Homma voisi toimia kivasti, niin kauan kuin kenenkään ei tarvitse juosta tai tehdä mitään räjähtävää. Hyökkäyslevareista on turha haaveilla, kun jokaisen hyökkäyksen päätteeksi aina hirvittävä kiire alas -- riippumatta siitä, menikö pallo koriin vai ei. Teoriassa tuossa olisi myös ainekset makaavaan M5D-läskipaikkaan, jos joku joskus kerkeäisi alas ennen kuin vastustajan nuoret kollit ovat jo skooranneet monta kertaa. Käytännössä Matthews ja Parsons pärjäävät terveinä omille jätkilleen ja Pachulia kyllä hinkkaa pakissa hitaita senttereitä vastaan ihan ok -- vaikkakaan juuri minkäänlaista apua hänestä ei ole joukkuekavereilleen korivahdin roolissa.

Jos tuo viisikko olisi terveenä, penkiltä tulisi sitten kuitenkin sellaista kuraa, että huhhuh. Penkin ja penkkipelaajien puutteiden sijasta on helpompaa luetella, mitä joukkueelta löytyy.

Harris ja JJB ovat ihan takuuvarmoja keskitason suorittajia, joilla on Mavs-näyttöjä jo monelta kaudelta. Takakentän rotaatiossa on siis pari "ihan ok"-tasoista pelaajaa, mutta hekin alamittaisia. Laituripuolella ykköskierroksen varaus Justin Anderson ja ex-donkkikunkku Jeremy Evans on Mavs-pelaajiksi poikkeuksellisen nuoria ja eläväisiä. Enttikokousta muistuttavassa joukkueessa nämä nuoremmat kaverit ovat vastuussa kaikesta hustlesta ja sykkimisestä ja kavereiden ukkosenjohdatinominaisuuksia tarvitaan todennäköisesti myös jossain vaiheessa jonkun veteraanin pumpun uudelleenkäynnistykseen. Itseäni Evans ei ole koskaan vakuuttanut pelaajana ja pikkuotoksen perusteella Anderson vaikuttaa ihan asialliselta nuorelta mieheltä -- vaikkakaan ei aivan kauhean kimmoisalta ja räjähtävältä ikätovereidensa rinnalla. Penkin perältä vielä Atlantan kolmen vuoden takainen ykköskierroksen varaus John Jenkins, jonka sopimusta Hawks ei halunnut jatkaa, ja Raymond Feltonin 120-kiloinen sopimus.

Isojen pelipaikkojen osalta tilanne on vielä heikompi. Penkkisenttereillä Samuel Dalembertilla ja JaVale McGeellä on yksi hyvä korisominaisuus: he ovat pitkiä. Pituuden lisäksi Dalembertilla on narkolepsia ja McGeellä kestokiinnitys Shaqtin' A Fooliin. Koripallotaitoja ja -ymmärrystä noilta kavereilta on kuitenkin turha odottaa. Pachulian loukkaantuessa Mavsilla on koko Liigan tyhmin sentterikaksikko.

Dirk Nowitzkin pelaamien mailien perusteella voisi kuvitella, että seuraikonin minuuttien ja kulutuksen minimointi olisi hyvin korkealla seurajohdon prioriteettilistalla. Näin ollen he hankkivatkin Nowitzkin lepuuttajaksi... samat jannut kuin viime kaudella: Charlie Villanuevan ja Dwight Powellin. Villanueva heittää aina koskiessaan palloon (ts. ei koske palloon levyissä tai puolustuspäässä) ja saa koukkupolvisella liikkeellään jopa Nowitzkin näyttämään 15 vuotta nuoremmalta. Dwight Powell väläytteli viime kaudella hetkittäin ihan kivoja koristaitoja, mutta on fyysisesti ja koripallollisesti sellainen raakile, ettei kestä muutamaa pidempien minuuttien valoa.

Välitiivistelmänä: Ideaalisessa terveystilanteessa Mavsilla olisi aloitusviisikko, joka on vanha ja keskinkertainen, eikä ollenkaan penkkiä.

Todellisuudessa aloituksen kavereista kaksi on poissa pelistä vielä pitkään ja olemattomalta penkiltä pitää nostaa kaksi kaveria aloitukseen. Aloitusviisikko Williams-Harris-Anderson-Nowitzki-Pachulia lienee alle NBA:n keskitason ja Harrisilla/Andersonilla kevennetty vaihtopenkki yksi NBA:n heikoimmista.

Tsemppiä coach Carlislelle!

Bottom line: Vetofirmat ennakoivat Mavsille over-undereissa noin 37 voittoa tulevalla kaudella, mihin itse veikkaisin hetkeäkään epäröimättä: "under". Kovassa Lännessä ei siis edes kannata puhua pudotuspelimahdollisuuksista puhumisesta. Viime kauden pilanneen Rondo-kaupan jälkimakuna Mavs on Celticsille pystyssä ensi vuoden ensimmäisen varauksensa, joka on suojattu varaussijojen 1-7 osalta. En olisi lainkaan yllättynyt, jos Mavs saisi vaikka pitää tuon varauksen.
 
Viestejä
9 123
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Professori sanoi:
Pointtini oli kuitenkin se, että Ellis ei todennäköisesti tule tällä kaudella käsittelemään palloa niin paljon kuin aiemmin urallaan, sillä kuvittelisin Georgen ottavan entistä suuremman roolin hyökkäyspelistä myös skriinipelien kanssa. Ja tähän uskon Ellisillä olevan hieman hankaluuksia sopeutua, ainakin alkuun. Toki toivoisin Vogelin löytävän Ellisille sellaisen roolin, missä hänen vahvuuksiaan hyväksikäyttäen voitaisiin hyökätä PG:n ollessa vaihdossa. Saas nähdä.

Hmm. On kuitenkin kakkosmies heti Georgen jälkeen, joka ei kai kuitenkaan ihan hevimmästä päästä (Top10 pelaaja) ole usage ratingsinsa osalta. Voi korjata, jos näkemykseni on ihan väärä. George Hill joukkueen pointtina ei myöskään mikään varsinainen pallohaukka ja muu miehistö vielä vähemmän. Kyllä Ellisin taidoille varmasti tilaa riittää. Ei häntä sinne ole hankittu tekemään jotain aivan uutta mitä rooli aiemmin on ollut.
 

L.S

Viestejä
838
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Vähän kauhistuttaa jo etukäteen Blazersin tuleva k(a)usi.

Jossain vaiheessa viime kautta kaikki näytti loistavalta, kunnes Wesley Matthews meni repimään akilesjänteensä hikisenä kaatuilleen Rondon liukastamalla parketilla. Tästä alkokin sitte jyrkkä alamäki oikeestaan kaiken suhteen, että eipä siitä sen enempää.

Viime kauden avarista on jäljellä enää aavistuksen ylihintasella sopimuksella pelaava Lillard kaikkien muiden hävittyä kuin tuhka tuuleen. Batumista sentään saatiin ihan kohtuullinen vastine, varsinkin jos pidetään mielessä, että mies oli ilmaissut halunsa häipyä kauden päästä joka tapauksessa. Henderson on sellanen mitäänsanomaton perusjätkä, jota kuitenkin pitäis pystyä peluuttamaan ilman sen suurempia katastrofeja (saa nähä miten sijotuu kakkos-kolmos akselille, koska McCollumille toivois mahollisimman paljon peliaikaa kakkosena). Itte kuitenkin tykkäsin Batumista, vaikka loukkaantumisten ja yksityiselämän ongelmien takia viime kausi vähän heikko olikin. Loppukaudesta suunta oli kuitenkin taas parempaan ja olisin mielelläni pitäny miehen joukkueessa jollain kohtuullisella sopparilla. Batumin paikalla kuitenkin tapahtu ehkä väjiten downgreidausta. Lisäks kaupassa mukana tullu Vonleih on jossain määrin ihan mielenkiintonen lupaus. Nuori kaveri, jolla on vielä aikaa kehittyä ihan rauhassa. Vähän kummastuttaa Charloten nopea periksiantaminen.

Isoin muutos viime kauteen on tietty joukkueen ykköstähden LaMa:n lähtö omaan henk. koht. all-time inhokkijoukkueeseen Spurssiin. Kyllähän se söi miestä, pakko tunnustaa. Toki, olen tyytyväinen, ettei jengiä hommattu hädässä täyteen jotain keskivertoveteraaneja kamppailemaan kasiseedistä, vaan nuorilla on nyt oikeesti mahollisuus näyttää kyntensä. Silti, eihän se tule mitään herkkua olemaan. Isosta päästä löytyy Viimevuotisten Leonardin ja Kamanin lisäks tällä hetkellä Vonleh, Mason Plumlee, Aminu (enempi ehkä kolmospaikka, mutta varmaan mahollista, että pelaa myös smallball -nelosena) ja Ed Davis. On sielä joku nevöhööd Cliff Alexander listattuna F paikalle myös, mutta tästä kaverista ei kyllä ole mitään käsitystä ja tuskin saa paikkaa lopullisesta rosterista. Tulee olemaan jännä nähä, miten isoa päätä peluutetaan. Siirretäänkö Kaman avariin, vai lähetäänkö kausi Leonardilla, joka vois mielestäni pelata myös nelospaikkaa. Viime kaudella heitto kehitty valtavin harppauksin, mutta puolustuksessa tulee lunta tupaan jos Meyersin vastuulle jää Howardien ja Gasolien kaitseminen (toki, ei se Kaman siihen sen enempää pysty). Vaikkei RoLo mikään superstara olekaan, voi olla, että tulee haikeana muisteltua kaveria pitkin kautta. (Silti hyvä, ettei tehty ylihintasta sopimiusta, vaan jätettiin mahollisuus nuorisolle saa'a enempi peliaikaa ja näyttää kyntensä.)

Ongelmia on luvassa kyllä yhtälailla sekä hyökkäys, että puolustuspäässä. Skoraamisen odotan jäävän ensisijasesti kaksikon Lillard McCollum vastuulle. Loppukaudesta McCollumi väläytteli ajoittain ihan lupaaviakin suorituksia ja optimistisimmissa visioissa tulee tällä kaudella nousemaan ihan legitiks avausviisikkotason kakkospaikan pelaajaks. Tämän kaksikon takana on kyllä sellasta sekalaista sakkia, jotka niissä parhaissa skenaarioissa puhkeevat kukkaan joutuessaa tosissaan taistelemaan peliajasta. Davis, Plumlee, Crabbe, Mo Harkless (ehkä henk. koht. suosikki tämän terassikauden hankinnoista potentiaalin kannalta), Vonleh ja Henderson ovat kaikki noin periaatteessa ihan liigakelpoisia kavereita, mutta eipä tälle nipulle avauksen paikkaa olis monessakaan jengissä tiedossa. Takamiestilanne on vielä vähän epäselvä Lillardin takana. Rosterista löytyy viime vuoden pudotuspeleihin kirjatun Tim Frazierin lisäks jonki verran liigakokemusta omaavana Phil Pressey plus nimet Luis Montero, rookie Pat Connaughton ja Daniel Diez. Sivuilla on siis tällä hetkellä yhteensä 18 jätkää rosterissa, joista uskon ainakin Diezin jäävän ilman paikkaa, samoin kuin jomman kumman kaksikosta Pressey-Frazier.

Ennakoisin Blazersin olevan tällä kaudella lännen heikoin joukkue, kenties jossain sielä 25 voiton tienoilla. Toivottavasti tästä seurauksena on hyvä paikka draftissa, sekä vähintään parin tulevaisuudenlupauksen kehittyminen sille tasolle, että heitä voitaisiin käyttää rakennuspalikoina myös jatkossa. Jatkoa auttais myös, jos Lillard oppis puolustamaan.

Tavallaan helppo lähteä kauteen, koska mitään menestyspaineita ei ole, mutta kyllähän sitä joutunee muittenki joukkueitten matseja välillä kattelemaan..
 
Viestejä
26
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

King James sanoi:
Hmm. On kuitenkin kakkosmies heti Georgen jälkeen, joka ei kai kuitenkaan ihan hevimmästä päästä (Top10 pelaaja) ole usage ratingsinsa osalta. Voi korjata, jos näkemykseni on ihan väärä. George Hill joukkueen pointtina ei myöskään mikään varsinainen pallohaukka ja muu miehistö vielä vähemmän. Kyllä Ellisin taidoille varmasti tilaa riittää. Ei häntä sinne ole hankittu tekemään jotain aivan uutta mitä rooli aiemmin on ollut.

Sama. Lisäksi Indianan miehistöstä löytyy kivasti heittäjiä, jotka voivat levittää kenttää Ellisin pick and roll pelaamista ajatellen. PG, George Hill, Miles ja Budinger ovat ihan OK tason kolmosheittäjiä, jotka ovat ottaneet uransa aikana noita heittoja vieläpä hyvällä volyymillä. Tosin kun katselee Indianan nelospaikan potentiaalisia pelaajia niin on ymmärrettävää miksi toivovat PG:n pelaavan ainakin osan ajasta nelosta. Kukaan muu ko. pelipaikalla kun ei osaa heittää juuri lankaan 3 sekunnin alueen ulkopuolelta. Myles Turnerissa on kyllä potentiaalia stretch neloseksi mutta vielä tällä kaudella hänestä tuskin on avaukseen.

Mielestäni George Hill on varsin ideaalinen pointti pelaamaan Montan rinnalla koska pituuttaan ulottuvampana pystyy puolustamaan aina vastustajan parempaa takamiestä ja näin osittain peittämään Ellisin heikkoa puolustusta. Hill on myös varsin hyvä pelaamaan pallottomana, joten vaikka pallo olisi paljon enemmän Ellisin käsissä hyökkäyspäässä niin Hillistä on silti paljon iloa hyökkäyspäässä.

Lisäksi Indianalla ei ole ollut viime kausina kovinkaan hyviä pick roll optioita, joten Ellis tuo hiukan monipuolisuutta Indianan viime vuosien heikohkoon hyökkäyspelaamiseen.
 
Viestejä
889
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Chicago Bullsin osalta on taas kerran hyvin vaikea ennustaa, miten joukkue tulee pärjäämään. Kokoonpano on käytännössä täysin sama kuin viime vuonna, paitsi että mukana on rookie Bobby Portis. Avausviisikko olisi siis luokkaa Rose-Butler-Dunleavy-Noah-Gasol, olettaen että Noah ei pelaa itseään penkille. Isoin muutos on se, että Thibsin saatua fudut, peräsimessä on ehkäpä enemmän hyökkäyspäähän panostava Fred Hoiberg. Tunnustan että en ole katsonut yhtään preseason-peliä, joten arviot perustuvat lukemiini raportteihin. Mutta listataanpa vähän huomionarvoisia asioita tässä vaiheessa.

1. Loukkaantumiset. Rosen naama meni treeneissä palasiksi ja koko preseason jää välistä, mahdollisesti ekat runkkispelitkin. Tässä ei siis mitään uutta. Taj Gibsonin nilkka operoitiin kesällä ja hän pelasi viime yönä käsittääkseni syksyn ekat minuuttinsa. Kuntoutuminen vienee aikaa. Gibsonin nilkat hajosivat viime vuonna vuorotellen pitkin kautta, joten ei liene syytä odottaa kovin ehjää rupeamaa tästäkään. Dunleavy puolestaan oli selkäleikkauksessa kuun vaihteessa ja tulee missaamaan arviolta 8-10 viikkoa. Voi hyvin olla että mies nähdään vasta ensi vuoden puolella. Noahin kunto on aina kysymysmerkki.

2. Mitä tehdään Noahille? Pleijareissa Joakim oli niin huono, ettei häntä olisi pitänyt päästää kentälle enää lainkaan. Energiaa ei ollut, korin alta ei osuttu edes rautaan ja puolustuksessa vastustajan PF:t nakkelivat kolmosia mielin määrin. Ylipäätään en edelleenkään käsitä, miksi Jo olisi ikinä Gasolin kanssa samaan aikaan kentällä. Nyt Jo on omien sanojensa mukaan terve, mutta todellista tasonnostoa tarvitaan. Jos sellaista ei tule, uskon että Noah tippuu ensin aloitusviisikosta ja sen jälkeen häntä kaupataan ympäri liigaa. Bobby Portis on ollut preseasonilla todella hyvä, ja hän voi hyvin täyttää Noahin saappaat energisenä levypallopelaajana (mutta myös heittäjänä!) tulevaisuudessa.

3. SF-paikka oli jo valmiiksi Bullsin isoimpia ongelmia. Dunleavykin hankittiin alun perin penkkimieheksi, ja nyt hänenkin ollessa poissa tässä on ammottava aukko. Käytännössä kolmospaikalla tulevat pelaamaan Mirotic (joka on PALJON parempi nelosena), Tony Snell (joka on ehkä joukkueen epätasaisin pelaaja) ja ehkä kiinnostavimpana optiona Doug McDermott. Dougiehan oli 11. picki vuoden takaa, muttei saanut viime kaudella Thibsiltä käytännössä yhtään vastuuta. Hoibergin alaisuudessa McD tulee varmasti saamaan enemmän minuutteja, ja hänen odotetaan tuovan kovaa korinteko- ja heittouhkaa penkiltä. Mutta, kuka näistä herroista on aloitusviisikossa?

4. Toinen iso aukko on kakkospointti. Nyt Hoiberg on pyörittänyt pointtipaikalla aika tasaisesti E'Twaun Moorea, Kirk Hinrichia ja Aaron Brooksia. Brooks oli viime kaudella hyvä runkosarjassa, mutta pleijarit osoittivat, ettei kukaan näistä kolmesta ole riittävän hyvä edes kakkospointiksi isoissa peleissä. PG-paikan ongelmaa syventää se, että Rosen voi tuskin odottaa pelaavan taaskaan kovin ehjää kautta.

5. Mitä Fred Hoiberg tuo pöytään? Paha sanoa pelejä näkemättä. Kuulemma hyökkäyspäässä pallo ja miehet liikkuvat enemmän, erityisesti kaarella, ja kolmosia nakellaan koko ajan. Puolustuksessa ei kuulemma ole mitään identiteettiä eikä porukka pelaa yhteen. Kauas on tultu Thibsin ajoista. Mutta tästä lisää myöhemmin, kun on enemmän pelejä alla.

Pidän ennusteeni kauden suhteen aika lailla samana kuin vuosi sitten. PG- ja SF-ongelmien takia tällä poppoolla ei tavoitella mestaruutta. Veikkaan, että runkosarjassa Bulls taistelee paikoista 4-5 ja pudotuspeleissä käy idän semifinaaleissa kovan taistelun ECF-paikasta. Mutta häviää.
 
Viestejä
126
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Spurs tulee olemaan kova ainakin näin ennakkoon, laaja rosteri ja jos vain terveen kauden pelaavat niin vahvaakin vahvempi ennakkosuosikki NBA-mestaruuteen. Laaja rosteri, kova aloitusviisikko ja siihen täytteeksi pari erittäin hyvää pelaajaa penkiltä, voidaankin puhua 6th manista ja 7th manista ehkä ekan kerran koskaan NBA-historiassa. Hyviä pelaajia vaihtopenkillä siis, jotka olisivat aika monessa muussa NBA-jengissä aloitusviisikkoa (P.Mills, B.Diaw, D.West muidenmuassa).

Niin ja kaiken tämän lisäksi NBA:n paras valmentaja jonka nimi ei ole Phil Jackson
 
Viestejä
1 006
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

LA Lakers 2015-2016: Passing is back? Takamieskeskeistä nuoren rungon sisäänajoa, Bryantin itsekästä ball hog -peliä vaiko näitä kaikkia?

Tuossa olisi otsikonmuotoisesti pari keskeistä kysymystä, joihin aletaan saada kohta vastauksia. Offseasonilla jäi taas isot kalat saamatta, mutta alkuun katastrofaaliselta vaikuttanut terassikausi saatiin sentään jollain lailla pelastettua kirjaamalla kelpo veteraanit Hibbert, Williams ja Bass. Nyt preseasonia nähneenä ja D'Angeloon paremmin tutustuneena olen edelleen sitä mieltä, että mies oli oikea pick. Hänen pelinrakentamistaan on pirun mukava seurata. Mies tekee muista ympärillään parempia. Randle on kehittynyt paljon etenkin fyysisesti ja tulee luultavasti nopeiten lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia. Joku vertasi miestä Lamar Odomin ja Zach Randolphin hybridiksi. Aika osuva vertaus mielestäni. Clarksonin kyvyistä ja miehen työmoraalista tiedettiinkin jo. On kehittynyt hurjaa vauhtia. Hän on hyvässä seurassa Russellin ja Randlen rinnalla. Tämän kolmikon yhteispeli tulee olemaan hauskaa seurattavaa ja sitä on tukemassa pätevä veteraanirunko. Lisäksi Nance Juniorilla näkisin potentiaalia kehittyä hyväksi roolipelaajaksi ainakin atleettisten lahjojensa puolesta. Joukkueen sisäisen kemian puolesta näyttäisi varsin hyvältä. Kobe on ottanut Russellin siipiensä suojaan ja arvostus on molemminpuoleista. Samoin yltiöpositiivisia ja välillä utopistisia kommentteja antavan World Peacen läsnäolo tuntuu olevan hyvä juttu nuorten mielestä. Hibbert vaikuttaa piristyneen uudessa joukkueessa ja odotan hänen ja Randlen yhteispelin kehittymistä. Bassin ja Williamsin rooli on ehkä hivenen vielä hakusessa, joskin molempien kontribuutio kokeneina, perusvarmoina työmyyrinä tulee varmasti esiin hyvin pian varsinaisen kauden alettua. Nick Young toivottavasti saa Swaggy P -vaihteen silmään.

Toivon ja odotan alkavalta kaudelta viime kausiin verttuna eri näköistä Lakersia, jossa hyökkäystä johdetaan Russellin ja Huertaksen kautta. Toivon myös, että Kobe pystyy adaptoitumaan tähän joukkueeseen tiedostaen omat kykynsä tuossa iässä, pelaten vain vahvuuksillaan ja olemaan turhautumatta joukkueen kompasteluille, joita epäilemättä on odotettavissa. Toivon, ettei tästä tule mitään Koben viimeisen kauden surullista ilotulitusta, jolloin pallo ei liiku ja miehen heittokeskiarvo liikkuu 25 paremmalla puolella, vaan Koben katsekin menisi jo yli oman uransa ja näkisi nykyisen joukkueen kehitys- ja mentorointitarpeet.
 
Viestejä
34
Vs: National Basketball League Ennakot 2015-2016

Los Angeles Clippers

Viime kausi

Viime runkosarjassa Losin ylpeys päätyi kolmanneksi voittaen kauden aikana 56 peliä ja häviten 26 (Kotona 30-11, vieraissa 26-15). Playoffeissa ensimmäisellä kierroksella Clippers pudotti seitsemän ottelun jännitysnäytelmässä San Antonio Spursin lopulta kahden pisteen erolla. Seinä nousi vastaan toisella kierroksella Houstonin käsittelyssä myös vasta seitsemässä ottelussa. Clippers johti sarjaa jo tukevasti 3-1, mutta Houston raastoi itsensä ohi.

Clippersin kivijalan viime kaudella (ja myös tulevalla) muodosti Chris Paul, Blake Griffin sekä DeAndre Jordan. Taustatukea heille antoi lähinnä JJ Redick, Matt Barnes, Glen Davis, Jamal Crawford sekä Austin Rivers.

Tuleva kausi

Clippers on operoinut tarmokkaasti kesän siirtomarkkinoilla ja joukkueen rosteri näyttää ensi kaudella seuraavalta:

Koodi:
45	Cole Aldrich	C	26	6-11	250	Kansas	$1,100,602
11	Jamal Crawford	SG	35	6-5	195	Michigan	$5,675,000
22	Branden Dawson	SF	22	6-6	225	Michigan State	$525,093
32	Blake Griffin	PF	26	6-10	251	Oklahoma	$18,907,726
44	Chuck Hayes	PF	32	6-6	240	Kentucky	$947,276
33	Wesley Johnson	SG	28	6-7	215	Syracuse	$1,100,602
6	DeAndre Jordan	C	27	6-11	265	Texas A&M	$19,689,000
12	Luc Richard Mbah a Moute	PF	29	6-8	230	UCLA	 
3	Chris Paul	PG	30	6-0	175	Wake Forest	$21,468,695
34	Paul Pierce	SF	38	6-7	235	Kansas	$3,376,000
9	Pablo Prigioni	PG	38	6-3	185	 	$947,726
4	J.J. Redick	SG	31	6-4	190	Duke	$7,085,000
25	Austin Rivers	SG	23	6-4	200	Duke	$3,110,796
5	Josh Smith	SF	29	6-9	225	 	$947,276
1	Lance Stephenson	SG	25	6-5	230	Cincinnati	$9,000,000
30	C.J. Wilcox	SG	24	6-5	195	Washington	$1,159,680

Merkittävän roolin pelaajista oikeastaan vain Matt Barnes pakkasi tavaransa ja suuntasi Memphisiin. Uusista pelaajista suurin mielenkiinto kohdistuu ehdottomasti Paul Pierceen, Josh Smithiin sekä paljon ristiriitaisia tunteita aiheuttavaan Lance Stephensoniin.

Tulevan kauden Depth Chart näyttänee seuraavanlaiselta:

C: DeAndre, Aldrich
PF: Griffin, Smith, Mbah a Moute, Hayes
SF: Pierce, Johnson, Stephenson
SG: Redick, Crawford
PG: CP3, Rivers, Prigioni

Lyhykäisyydessä Clippersillä on äärimmäisen mielenkiintoinen rosteri kasassa, jonka tukipilarit ovat supertähdet Chris Paul sekä Blake Griffin. Myös DeAndre, Redick ja Crawford ovat luotettavia pelimiehiä. Veteraani Paul Piercen uskoisin sopeutuvan vaivattomasti uuteen joukkueeseen vanhan valmentajansa alaisuudessa. Josh Smith, Wesley Johnson sekä Lance Stephenson ovat vielä pelaamattomia kortteja. Varsinkin Smith ja Lance muodostavat varsinaisen aikapommin yhdessä. Tuleva kausi näyttää osuuko pommi vastustajiin vai omaan joukkueeseen. Pelitaitoja molemmilta löytyy, mutta ratkaisevaa on millainen herrojen mentaalipuoli tulee olemaan. Smithin lähivuosilta löytyy myrskyisä aikakausi Detroit Pistonsissa ja Lance Stephensonin viime kausi oli kovien odotusten jälkeen varsinainen pannukakku.

Playoffeihin Clippers tullee joka tapauksessa tälläkin kaudella menemään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös