Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 516
Perustetaan tällainen ketju johon otteluseurannat, -"selostukset" ja muu playoffsiin liittyvä kommentointi olisi mukava saada samaan topikkiin kun yleisessä NBA-ketjussa on paljon muutakin. Moni seuraajahan aloittaa kauden vasta tässä vaiheessa ja harvassa lajissa on niin suuri ero keskimääräisen runkosarjaottelun ja poff-pelin intensiteetissä kuin NBAssa. Alla vielä kaavio eilisen viimeisen kierroksen jälkeen. Päivittelen sitä aina kun kierros on kokonaisuudessaan selvä.

Screenshot 2024-04-15 at 9.19.20.png
 
Viestejä
1 516
Ehkä dramaattisin käänne oli että Pelican menetti poff-sijoituksen Lakersille ja kohtaa nimenomaan heidät uudelleen playinnin ensimmäisessä pelissä. Mielenkiintoisia "tulokkaita" poffehin idässä ovat Magic ja Pacers, ja Knicks onnistui valtaamaan 2. seedin. Itsellä riittää OKC:n seuraajana (1.seed, kova nousu viime vuodesta) katsottavaa, kun 2 pelin kautta löytyy vastustaja heille nelikosta Pelsu, Lakers, Kings , Warriors. Idässä pitää uskoa että Heat tavalla tai toisella selvittää itsensä poffeihin. Jos pelinkin katsoo päivässä melkoinen määrä niitä on kasassa ennen kuin kausi joskus juhannuksen tienoilla loppuu. Tämän takia league passsin hinta-sisältösuhde on todella hyvä.
 
Viestejä
593
Yhdessä pelissä voi käydä mitä vain. Joku yksittäinen pelaaja syttyy liekkeihin niin yllätyksiä voi tulla.

Lyhyt vastaus. Idässä 76rs ja Miami, ja lännessä Lakers ja GSW.

Hankala nähdä 76rs:ien häviävän kahta peliä. Miamille tuo on mahdollisempaa, mutta sieltä on tulossa Bulls ja Atlanta. 7 pelin sarjassa Miami voittaisi kummankin joukkueen helposti, mutta tässä on 1 peli, joten enemmän on kiinni mikä on päivän kunto.

Lakers:lla riittää kokoa puolustamaan Zion ja Pels:n hyökkäys ei ole tarpeeksi monipuolista, että heiltä löytyisi lisä ratkaisijoita. Myöskin Kings:llä on liikaa loukkaantumishuolia, että voivat kamppailla voitosta. Viime aikoina Klay on löytänyt heittonsa, joten GSW tulivoima on hankala pysäyttää. Toisaalta 'Live by three, die by three' sekä Ingramilla McCollum:lla on kaksi peliä aikaa pelata se yksi 'en voi heittää ohi' peli, ja Pelicans eivät tarvitse kuin sen yhden pelin päästääkseen playoffeihin. Tavallaan myös toivoisi sitä Lakers vs GSW playin peliä.
 
Viestejä
42
Yleiskommenttina voi sanoa, että aika pienillä marginaaleilla mentiin runkosarja. Idässä Knicks 50 voittoa (#2), Heat 46 voittoa (#8). Lännessä kolmen kärki yhden voiton sisällä ja sijat 4-10 viiden voiton sisällä. Moni joukkue varmaan miettii, että mitä maksoikaan marraskuussa pari lepsumpaa peliä.
Mielenkiintoiset play-innit ja pleijarit alkamassa. Idän puolella Celtics jyrää, mutta lännen puolella voi tulla vaikka mitä yllätyksiä.
 
Viestejä
2 442
Yön otteluiden jengeistä Lakersin ja Warriorsin nuoli osoitti loppukaudesta ylöspäin, Pelsin ehkä sivuttain ja Kingsin alaspäin.

Niin Lakers kuin Warriors saatu vieraspeleissä suosikeiksi. Pelsilla en kovin kummoista kotietua tunnista, mutta Kingsin kotisalissa voidaan hurmosta saada aikaiseksi.

LeBron ja AD täydessä kunnossa ja valmiina pelaamaan 40+ minsaa. Veikkaan Lakersin tuon vievän, ja ehkä tappion tavasta riippuen joku New Orleansissa alkaa miettiä, että mennäänköhän me tällä Zionilla koskaan mihinkään.

Liki kaikkihan puhuu Warriorsin puolesta, ja kokenut jengi nyt ei yhtä play-iniä paljon hätkähdä. Mutta oma fiilis, että nyt se dynastian viimeinen kuolinkorahdus kuullaan. Tekeeköhän Draymond jotain hölmöä...
 
Viestejä
42
Niin lähti GSW kesälomille. Eihän tuollaisella rosterilla tai ainakaan palkkasummalla voi jäädä pleijareiden ulkopuolelle. Kaamea epäonnistuminen. En ole seurannut spekulaatiota. Mutta siis aikovatko tehdä isoja peliliikkeitä ennen ensi kautta? Tuolla seuralla ei pelimerkit lopu heti kesken.
Pakko laittaa 43M$ lapulla pelaavan Klay Thompsonin viimeisen pelin statsit: 31min, 0 points (yhteensä 16 heittoa, kaikki ohi!), 4 reb, 1 ast. Siitä on hyvä ponnistaa neuvottelemaan uutta sopparia!
 
Viestejä
1 516
AIka tiukaksi meni New Orleansissa sitten lopulta, ja peli ratkesi (yllätys) Zionin loukkaantumiseen kun olisko 3 minuuttia ollut jäljellä. McCollum ja varsinkin Ingram täysiä lapasia, ja Zionin varassa Pelsujen pyristely pitkälti oli. Ja osin myös Alvaradon, tuon räksyttävän pienen(183cm) pihakoiran, joka jaksaa hämmentää kentällä kuin heiluisi aina piripäissään. Muuten Pelsujen peli näytti pääosin melko ideaköyhältä ja perustui pitkälti noihin Zionin tuloksekkaisiin ryntäilyihin ja McCollumin epäonnistuneisiin kolmosiin (1/9).

Jazzin Järvisiltä saama picki on aivan paskaa, koska Lebukka tulee viemään joukkueen poffeihin vielä vuonna 2030. Uskomaton hahmo on kyllä. No lopussa alkoi kyllä hyytyä ja tarkkuus kärsi. Erittäin mielenkiintoinen kova sarja tulee heti alkuun kun Nuggets tulee vastaan. En usko kyllä Järvisillä olevan tässä mitään palaa. Ehkä kotona voiton ottavat,

Toista peliä katselin erän alusta, sitten sieltä täältä. Tässä taidettiin todistaa yhden dynastian loppua. Vaikea nähdä miten noista käytössä olevista aineksista saisi mitään uutta menestystä. Ratkaisevalla hetkellä Currylta heikko peli, Klaylta luokaton peli (0/10, 0/6) ja koko avaus pahasti miinuksella. Vastaavasti Kingsillä jokainen avauksesta yli 20p, muut ei juuri mitään, eli saa nähdä miten riittää jos poffeihin selviävät noin ohuella penkillä. Ellis on kyllä melko kova löytö kun sai enemmän peliaikaa Huerterin loukkaantumisen jälkeen. Tasainen peli tullee Pelsuja vastaan joka ei nyt viime peleihin ihmeellinen ole ollut.

Kun katselen tätä OKC:n kannalta aivan sama kumpi näistä tulee vastaan. Ei tule läpihuutojuttua mitenkään mutta kyllä se minimi eli 1. kierroksen voitto pitäisi hoitaa.
 
Viestejä
1 516
Mutta siis aikovatko tehdä isoja peliliikkeitä ennen ensi kautta? Tuolla seuralla ei pelimerkit lopu heti kesken.
Varmaan joo mutta hommaa ei helpota yhtään se että ovat kakkosverorajan päällä mikä rajoittaa jonkin verran hommaa. Raha ei tosiaan Dubseilta lopu. Vaikea tosiaan nähdä mitä edessä, vähintään joku retooling, mutta kenen varaan rakentaa. Ei Curryllakään välttämättä montaa vuotta enää ole.
 
Viestejä
2 442
Lakersissa oli homma hallussa, kunnes sitten päätöserässä Pelsu alkoi kiriä. Ja vähän yllättävien nimien johdolla. Siellä istui Ingram ja McCollum penkillä ja Zionkin sivussa suurimman osan. Zionilta toki muuten fantastinen matsi, mutta tuo loukkaantuminen oli vähän erikoinen. Ei siis yrittänyt edes jatkaa, mutta ilmeisesti ei mitään kuitenkaan mennyt rikki ja saattaa olla pelikuntoinen seuraavassa matsissa. Että mitä että.

Noh, Lakers on ihan kunnon vastus Nuggetsillekin, vaikka en kovin suuria mahdollisuuksia annakaan.

Ja toisessa parissa ihan oletetusti Kings kotikentällä voittoon ja Warriors nivaskaan. En kyllä keksi mitä järkeä Warriorsilla olisi tuolla samalla jengillä jatkaa. Mutta toisaalta eivät voi Currya mihinkään kaupatakaan, eikä sekään nyt kivalta vaihtoehdolta tunnu, että vedettäisiin Curry & höttöä.

Vieraissa tulee Kingsille vaikeampaa, mutta jos Zion ei ole kunnossa ja Ingram & McCollum unessa, niin menevät kyllä jatkoon.

***

Darwin Hamilta ihan tosissaan joku toimittaja kysyi, että harkitsitteko tahallaan häviämistä ja sitten toisen pelin voittamista, jotta välttäisitte Nuggetsin ja saisitte OKC:n... Jonkinlainen osoitus kuinka syvälle NBA:n kulttuuriin tuo tahallaan häviäminen on mennyt.
 
Viestejä
1 516
Zionilla oli viiden minuutin lepo 4. alussa, kun pelasi koko kolmannen erän. Ei se turhia istunut tai istutettu, koska ei ollut yhtään varaa. Varmasti tarkoitus oli pelata loppuun asti. Ingram istui aiheesta eikä päästetty klousaamaan peliä.
Takareisi Zionilta tuossa on ilmeisesti mennyt ihan normaalissa tilanteessa.

Screenshot 2024-04-17 at 15.41.20.png
 
Viestejä
593
Lakers vs. Pelicans jäi mieleen Ingramin ja McCollum:n istuttaminen penkillä kun peliä ratkaistiin. Vaikka Lakers:ien kaksikko LeBron ja AD heittivät pelitilanne huonosti niin heitä pystyi peluuttamaan, koska he tuovat muutakin hyvää joukkueelleen kuin pelkkää skoraamista. Ison rahan maksaminen pelkille skoraajille ei ole se paras taktiikka. Zion oli kyllä todella hyvä, joten paha olisi jos ei pysty pelaamaan huomenna. Magneettikuva otetaan tänään. Zionin kanssa Pels on selkeä suosikki. Ilman häntä pitäisin Kings:iä suosikkina. Tuskin kuitenkaan Ingram ja McCollum kumpikin pelaavat yhtä huonosti kuin tänään, joten aina on mahdollisuus.

GSW hävisi ja nyt lähinnä kysymys on, että mitä sitten? Joukkueessa useampi ylipalkattu pelaaja ensi kaudella ja tuohon ei edes vielä lasketa Thompsonia. Jos joukkue haluaa menestyä vielä Stephin viimeisinä vuosina niin isoja muutoksia tarvitaan. Itse kyllä voisin Thompsonin ottaa takaisin, mutta palkan pitäisi tippua yli puolella nykyisestä. Tuollakaan ei ole merkitystä, jos CP3 ja Wiggins jatkaa. Toisaalta voi olla vaikea löytää kauppa kumppania. Voi olla, että kesän jälkeen GSW on kaupannut kaikki jäljellä olevan 1. kierroksen varaukset.
 
Viestejä
1 516
Ei ihan riittänyt Heatin efortti Phillyä vastaan. Kehumista ei kyllä kummassakaan. Mestari ei ole ihan entisensä, sai vielä hittiä. Herro ei ole entisensä ja lisäksi rosteri kyllä heikentenyt viime vuodesta . Alku oli molemmilta tolkutonta kivittämistä. 3. erässä yllätysratkaisija löytyi Batumista joka pussitteli kolmosia vakuuttavasti. Heat graindaa ja graindaa muttei materiaali jotain Celticsiä vastaan riitä. Pitää varmaan katsella seuraavia vankkureita.

Vaikea nähdä kyllä Phillynkään Knicksiä vastaan menestyvän. Melko tuskastuneelle löntystelylle näytti Embiidinkin peli, loppua kohti hieman parani. Maxey on toinen tukipilari ja molempien täytyy onnistua hyvin että tuleva vastus kaatuisi edes kerran.

Toista peliä katselin sieltä täältä ja kaikkien aikanaan mollaama Coby White skorasi ja järjesteli peliä, Hawks aivan ponneton ja saattoi olla Youngin käsi siteessä peluuttaminen vikatikki. Tuon vähän perusteella Bulls pelasi ihan sujuvaa joukkuepeliä, ei DDR:kaan sortunut tolkuttomaan iso-pelaamiseen. Toisaalta ei tarvinnut. Perjantain peli Miamissa on kyllä iso arvoitus. Näiden perusteella veikkaisin Bullsia, mutta aika sama jatkon kannalta koska kumpaakin Celtics tulee viemään niin että höyhenet pölisee.
 
Viestejä
2 442
Pasila, Marseljeesi.

Totta kai Nic Batum ottelun ratkaisijana. Vielä tilastoriviä isompi vaikutus, kun ne liki kaikki kolkit tulivat siihen kohtaan, kun Philly ~10p tappiolla. Ja puolustuspäässä vielä erinomainen.

Heatin paikka sai 76ersin alussa aika sekaisin. Ja sitten Butler riisti palloja vasemmalta ja oikealta. Jimmyn polvivamma (joka oli aika monta kertaluokkaa "oikeampi" kuin mitä Zionille kävikään) ikävästi tietty vie Heatilta hyökkäyspään parhaat tehot.

Phillyssä ekalla puoliajalla jo kotiyleisö buuasi äänekkäästi, mutta kääntyi nopeasti hurrauksiksi. Tuosta Knicks-76ers sarjasta tulee kyllä sellaista rytäköintiä, että enpä tiedä tarviiko montaa minuuttia katsoa silmiä säästääkseen.

Ja toisaalla tosiaan Coby Whitella uran isoin ilta. Ja Trey Youngilla mitätön sellainen. Jos Butler ei ole pelikunnossa (tai ei pysty muuhun kuin konkkaamiseen yksijalkaisena), saattaa jopa Bullsilla olla ihan mahdollisuudet. Toki tosiaan Celtics nyt voittaisi kaikki neljä Bullsia vastaan n. 18p erolla.
 
Viestejä
4 162
Mahtoiko olla viimeinen Youngin matsi Atlantassa, taitaa 207 miljoonan sopimus olla suunnilleen puolivälissä.
 
Viestejä
1 516
Zionilla revähdys takareidessä eikä pelaa perjantaina Kingsiä vastaan. Että oli se sikäli ihan "oikea" vamma. Tuossa on vaan voimaa ja massaa sen verran rajusti että näitä tapahtuu, varmaan tulevaisuudessakin. Ja ehkä vielä muistetaan kuinka Zionia pidettiin lottovoittona ja sukupolvipelaajana. Ei nyt Wembykohinaa muttei paljon puuttunutkaan.
 
Viestejä
4 162
Zionilla revähdys takareidessä eikä pelaa perjantaina Kingsiä vastaan. Että oli se sikäli ihan "oikea" vamma. Tuossa on vaan voimaa ja massaa sen verran rajusti että näitä tapahtuu, varmaan tulevaisuudessakin. Ja ehkä vielä muistetaan kuinka Zionia pidettiin lottovoittona ja sukupolvipelaajana. Ei nyt Wembykohinaa muttei paljon puuttunutkaan.

Juu, Barkley oli jossain sanonut, että joskus esim. Embiidin ja Williamsonin loukkaantumisherkkyyttä verrattuna ns. kevyempiin pelaajiin on vaikea ulkopuolisen ymmärtää. Onhan Chuck jonkinmoinen kokemusasiantuntija itsekin tässä aiheessa.
 
Viestejä
1 516
Lauantaina käynnistyy 4 sarjaa ja su loput 4. Ei tässä ainakaan playinjoukkueet juuri ehdi lepäillä. Siitä eteenpäin onkin ohjelmaa joka päivälle, varmaan useita viikkoja, ellei tuonne jotain välipäiviä leivota.

Butler myös poissa Bulls-playinpelistä. Kawhilla "pitkittynyt tulehdus polvessa" tms, kas kummaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 516
Pelsu hoiti homman kotiin laajalla rintamalla. Kaikki osallistuivat talkoisiin, ja Ingram palasi elävien kirjoihin,. McCollum ei edelleenkään ole ihan vireessä. Ei oikein koreja, ei oikein syöttöjä ja kuitenkin 35 min peliaikaa. Barkleykin mainitsi puoliajalla, miten Alvaradon kentälle tulo muuttaa koko pelin vireen. Nyt oli kuitenkin joukkueen pakkipeli intensiivistä. Olihan voitto ihan ansaittu. Näyttäisi että Zion on pois tämän 1. poffkierroksen.

Oliko Kings sitten yhden kauden joukkue, joka silloinkaan ei selvinnyt edes alkukahinoista? Täysin Foxin ja Saboniksen varassa. Aiemmin kehuttu Keon Ellis hyytyi nollille eikä Murraykaan pystynyt ottamaan roolia johon hänet olisi tarvittu. 1. puoliajalla Kingsillä enemmän menetyksiä kuin syöttöjä. Aneemisen oloista, ja miettiä pitää oliko kyse vain Huerterin ja Monkin poissaolosta vai pitääkö rosterillle tehdä jotain isompaa jos halutaan lännessä pärjätä.

Eipä ihmeellistä tunnelmaa ollut tässä pelissä yleisönkään puolesta. Ian Eagle on hyvä ja samalla hauska selostaja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös