Koripallo.com

A-Pojat SM 2012-2013

Viestejä
1 447
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

The Rock sanoi:
Siis kenet muun kuin itsensä Huima on voinut nyt pudottaa...?
LePy olisi varmaan mielellään taistellut MaSua vastaan valtakunnallisen sarjan paikasta.
 

96vihdoin

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

&%¤¤&%#¤% sanoi:
LePy olisi varmaan mielellään taistellut MaSua vastaan valtakunnallisen sarjan paikasta.
Aiemmin masusta on b-poikien jälkeen puolet on lopettanut, neljännes siirtynyt namikaan ja neljännes muualle. Omien a-poikien historia on lyhyt ja varsin tuore. Ensin kokeili 90-ikäluokka yhden vuoden ja sitten 92&93-ikäluokka kaksi vuotta. Valtakunta jäi haaveeksi. Jälkimmäiseen yritykseen kasaantui epäonnea kun ensimmäisellä kierroksella FoKoPon pöytä voitti masun ja toisella kierroksella Topo2 puhui itselleen peruutuspaikan. Nyt taisi osin onnellakin napsahtaa seuran historian ensimmäinen osuma a-poikien valtakunnan sarjaan. Jos ja kun ryhmä pysyy kasassa - mikä ettei - niin ensi vuonna masu taistelee mielellään LePyä vastaan valtakunnalisen sarjan paikasta.
 
Viestejä
55
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

96vihdoin sanoi:
Aiemmin masusta on b-poikien jälkeen puolet on lopettanut, neljännes siirtynyt namikaan ja neljännes muualle. Omien a-poikien historia on lyhyt ja varsin tuore. Ensin kokeili 90-ikäluokka yhden vuoden ja sitten 92&93-ikäluokka kaksi vuotta. Valtakunta jäi haaveeksi. Jälkimmäiseen yritykseen kasaantui epäonnea kun ensimmäisellä kierroksella FoKoPon pöytä voitti masun ja toisella kierroksella Topo2 puhui itselleen peruutuspaikan. Nyt taisi osin onnellakin napsahtaa seuran historian ensimmäinen osuma a-poikien valtakunnan sarjaan. Jos ja kun ryhmä pysyy kasassa - mikä ettei - niin ensi vuonna masu taistelee mielellään LePyä vastaan valtakunnalisen sarjan paikasta.
Lepyllä sama vanha valmennuspäällikkö,tuhosi 96set ,ei ihme että alamäki jatkuu
 
Viestejä
60
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Kuukausi on vierähtänyt ja tänään alkavat varsinaiset karsinnat. Karsinnat ja sarja näyttävät muodostuvan hyvin mielenkiintoisiksi. Pitkin pk-seutua hajonneet ToPon pojat pistävät kortteja uusjakoon. Paljon ei kuitenkaan ole sitten EHBT:n muuttunut:

F
EBT
Honka Akatemia
Honka2
Korikobrat
Warriors

Honka Akatemia kävelee SM-sarjaan, mutta EBT saa tehdä kaikkensa Warriorsin kaatamiseksi.

Jos EBT pitää pakettinsa kasassa, eikä hermostu Warriorsin "run&gun-tyyliin", on EBT sarjassa. Jos taas EBT:n pelikuri ei kestä ja Warriors pääsee juoksemaan ja saa pelattua pallona korinalusjyräkaksikolleen on SM-sarja lähellä. Paljon riippuu tuomarien ja Warriorsin valmennusportaan keskinäisestä "kemiasta" - pitävätkö tuomarit ottelut hallussaan vai menevätkö kasetit sekaisin...


G
HNMKY
MaSu
PuHu
Vilpas

Kuluneella kliseellä; kuoleman lohko. Yksi kova jengi putoaa.

Mestari-Namikan peli ei ole vielä vakuuttanut. Vaikka fyysisyyttä joukkueesta löytyy, ei puolustuksessa ole vielä näkynyt viime kauden "raivoa". Jos asenne löytyy ja takamiehet alkavat liikuttaa palloa pomputtelun sijaan, sekä mj-tornit nivoutuvat joukkueeseen, on porukka SM:ssä. Itse asiassa 2/3:sta edellä mainitusta rittävät. Kovasti haastavat Vilpas, joka on varsin paljon ykköstakamiehensä varassa, ilman uskottavaa sentteriä, sekä fyysinen ja tasainen, myös ilman oikeaa sentteriä pelaava, PuHu. Lupaava MaSu pystyy kiusaamaan ilman paineita. HNMKY ja PuHu SM:ään.


H
BC Nokia
KTP
LaNMKY2
LrNMKY
Pyrintö

Helppo lohko, joka pelastaa kahdesta aiemmasta kaudesta heikentyneen Pyrinnön sarjaan. KTP ja Pyrintö rutiinilla sarjassa, LaNMKY jää alueelle.


I
Kouvot
Korihait
LaNMKY
TuNMKY
Wartti

Toinen kova ja tasainen lohko, jossa Kouvot, EHBT:ssa totaaliflopannut TuNMKY ja LaNMKY jakavat kaksi SM-paikkaa. Kouvot on ainoa, jolta löytyy pituutta, ja yhdessä Kauppisen kanssa se riittää sarjaan. TuNMKY:n vuosia marinoitunut rutiini ja taito riittävät myös sarjaan --> pirteä LaNMKY pelaa aikanaan VK1:n mitaleista. Wartti ja Korihait ratkaisevat toisen VK1-paikan. Lähes kotonaan pelaava WB on hieman kovempi.


J
HoNsU
JKS
KaU
OuNMKY
Ura

Toinen helppo lohko. JKS ja Ura hölkkäävät puolivauhdilla SM:ään. Molemmilla on pituutta korin alle ja osaamista ulkokentälle. JKS:llä on selkeä takamiesongelma, mutta kovuus ja taitotaso on kuitenkin sen verran kovempi, että JKS vie lohkon ykköspaikan. Kolme muuta joukkuetta taistelevat VK1 paikasta


SM:
EBT
HNMKY
Honka Akatemia
JKS
Kouvot
KTP
PuHu
Pyrintö
TuNMKY
Ura


Vahvasti "huulilla": Vilpas, Warriors ja LaNMKY


DaTruth sanoi:
EHBT 2012 on takana ja mielenkiintoisia otteita, niin huonoja kuin hyviä parketilla näkyi. Tämän vuoden EHBT:n arvoa "karsintaturnauksena" himmensi/hämärsi tärkeimmille mj-miehille määrätty lepo, eli maan kärkijunnuista puolisen tusinaa oli poissa kuvioista tehden siis arviointia hieman normaalia vaikeammaksi.

Kutsusarjassa olivat varmasti kuta kuinkin oikeat joukkueet. BC Nokian sijaan olisin kyllä itse kutsunut PuHun, mutta hyvin oli porukka kaiken kaikkiaan valittu. Ottelut olivat järjestään tasaisia ja melko paljon pelattiin ristiin. Mm. Seitsemänneksi sijoittunut Lahti voitti mestari-Uran, viidenneksi sijoittunut HNMKY pronssi-KTP:n ja kahdeksanneksi valunut Vilpas pronssin jatkoajalla hävinneen EBT:n. Ura oli kova ja ilman mj-miehiään pelannut KTP yllätti pirteällä pelillään. Ehdoton limbo oli TuNMKY!?!? Myös JKS alisuoritti rajusti odotuksiin nähden.

Sijoitukset olivat: 1. Ura Basket 2. Honka Akatemia 3. KTP 4. EBT 5. HNMKY 6. Kouvot 7. Namika Lahti 8. Vilpas 9. Pyrintö 10. JKS 11. BC Nokia 12. TuNMKY

EHBT:ssa esiintyneet joukkueet voi jakaa karkeasti kahteen:

A) Paketti kasassa, eli kaikki oleelliset pelimiehet olivat EHBT:ssa ja peli näytti kohtalaisen valmiilta (ei tarkoita, että peli sujui kuin rasvattu, vaan että peli näytti suht' järkevältä ja joukkueesta saatiin irti, mitä nyt on saatavissa --> suuria muutoksia ei ennen kauden alkua odotettavissa):

Ura
EBT
Kouvot
Namika Lahti
Vilpas
BC Nokia

B) Tärkeitä pelaajia puuttui tai/ja paketti sekaisin:

Honka
KTP
HNMKY
Pyrintö
JKS
TuNMKY

Ura:
Esitti kypsää ja varmaa koripalloa häviten ainoastaan ensimmäisen ottelunsa Lahdelle. Twin Towers olivat tärkeä osa pakettia säestettynä nopeilla, taitavilla takamiehillä. Oli henkisesti vahva voittaen tarvittavat tiukat ottelut, vaikkakin pienillä marginaaleilla. Varmasti SM-sarjassa.

+: joukkuepeli toimii molemmissa päissä,
-: palikat ovat aika lailla kasassa, eli parantamisen varaa on melko vähän. Nuorempi torni voi saada massaa ja voimaa vähän lisää...

Honka:
Viime kauden avainpelaajat ovat kaikki poissa ja lisäksi Honka oli totuttua selvästi pienikokoisempi... Viime kevään SM-kakkonen muuttuu aivan eri joukkueeksi, kunhan toipilaina olevat isot miehet ja ToPosta siirtynyt "riski-kaksikko" Herrala/Rajala liittyvät rinkiin. Varmasti SM-sarjassa ja todennäköinen mitalisti.
+: pituutta, taitoa laajasti
-: joukkueen kemia, valmennuksen ote "tähtiin"?

KTP:
Pelasi pirteää koripalloa - kesätreenit on hoidettu hyvin. 94-ikäluokka on kehittynyt hyvin. Mj-miesten Lehtoranta/Kuusisto liittyminen rinkiin tuo tulivoimaa rutkasti lisää. Riski tietysti on, että muut palaavat seuraamaan sivusta, mitä maestro Lehtoranta tekee... Varmasti sarjassa.
+: hyvä joukkuekemia, Lehtoranta
-: ei yhtään isoa miestä, edes Juustin kokoista.

EBT:
Ulosmittasi uuden koutsinsa johdolla melko tarkkaan kaiken, mitä oli joukkueesta ulosmitattavissa. Pelasi eritäin rohkeaa ja pirteää koripalloa molemmissa päissä kenttää hyvin yhteen hiileen puhaltaen. On vaikea miettiä, mitään suurta parannettavaa lyhyellä aikavälillä. voi tehdä tiukkaa päästä sarjaan, mutta täydet mahdollisuudet on.
+: rohkea peli, urheilullisuus
- :ei todellisia senttereitä, vaikea parantaa merkittävästi

HNMKY:
Suomen mestarien rosterissa ei ollut montaa samaa nimeä kuin vuosi sitten tähän aikaan. Otteista puuttui etenkin alkuturnauksessa viime kauden tavaramerkki, raivokas puolustus. Takakentällä olivat roolit hakusessa ja korinalusuhka kevyehkö molemmissa päissä kenttää. Avainpelaajien perussuoritus riitti kuitenkin viidenteen sijaan ja viimeisessä pelissä kaatui sähäkän suorituksen jälkeen vähintään numeroa isompi Kouvot. Tilanne muuttuu oleellisesti mj-miesten Kauhanen/Michelsen tuodessa reilut neljä metriä koripallo-osaamista kentälle. Varmasti SM-sarjassa ja mitalistiehdokas.
+: perustaitoa ja kovuutta riittää
- : peli vielä ailahtelevaa ja roolit hakusessa

Kouvot:
Hyvä ja tasapainoinen nippu, jossa kokoa ja taitoa riittää. Pelasi turnauksessa odotuksiin nähden ehkä hieman alakanttiin(?), mutta palikat löytyvät joka pelipaikalle. Varmasti SM-sarjaan.
+: pituutta, taitoa, voimaa ja tahtoa.
-: takamiesten hentous

Namika Lahti:
Yllätti allekirjoittaneen valmiilla ja aggressiivisella pelillä. Nopeat ja ärhäkät takamiehet puolustivat sähäkästi ja pelasivat palloa korin alle isoille miehille hyvin. Rohkeaa vauhdikasta peliä. Hyvät saumat SM-sarjaan.
+: asenne ja rohkeus
- : valmiin näköistä, eli vaikea parantaa.

Vilpas:
Putosi yllättävän alas sarjataulukossa? Turnaus alkoi hyvin, mutta muuttui mollivoittoiseksi. Missä mätti? Joka tapauksessa SM-sarjaan.
+: huipputakamies ja urheilullisia pelaajia
- : isossa päässä ongelmia

Pyrintö:
Vain varjo parista edellisvuodesta. Näkemissäni peleissä todella vaisu? Liljeberg jäi lian yksin, vaikka kesäkuntoinen Laakkonen onkin tehnyt paluun. Missä Suomalainen ja Myllyniemi? Kuitenkin SM-sarjaan.
+: organisaatio, pari pelimiestä reservissä(?) - pakko olla paljon parantamisen varaa.
- : heppoinen porukka EHBT:ssa

JKS:
Kovalla tohinalla ISOjen vahvistusten kanssa kauteen lähtevä JKS floppasi EHBT:ssa totaalisesti. Takamiesongelma vaikuttaa melkoiselta - paljon tohinaa, mikä ei johtanut juuri mihinkään. Jos materiaalilla ei pääse SM-sarjaan, on syytä repiä pelihousut ja ripotella tuhkaa päälleen.
+: kova pelimies jokaiselle pelipaikalle, ehkä poislukien point, kokoa ja voimaa löytyy
- : hitsautuminen joukkueeksi, takamiespeli?

BC Nokia:
Tuli jälkikutsulla Topon tilalle turnaukseen. Paljon ei odotettu, eikä petytty. Vauhtia ja tohellusta paljon enemmän kuin järkeä ja taitoa. VK1.
+: kova yritys, Hopkins reservissä
- : säheltävä pelityyli, koon puute, roolit hukassa

TuNMKY:
Kovan ytimen omaava joukkue floppasi totaalisesti, mutta niin teki vuosi sittenkin? Asetelmissa kauden ennakkosuosikkeihin kuuluvan joukkueen totaaliromahdus herättää paljon kysymyksiä??? Jaakkola puuttui, mutta... No, uskon kuitenkin, että keräävät itsensä ja pelaavat SM-sarjaa.
+: taitava sporttinen ydinnelikko.
- : pituutta ja kokoa puuttuu (taas), romahdus EHBT:ssa

Kutsusarjan ulkopuolelta ei kovin montaa joukkuetta ole SM-sarjaan tyrkyllä. Vahvimpana, jopa erittäin vahvana, kurottaa muutamalla Topon pelaajalla vahvistunut Puhu, jolla tosin on isossa päässä ongelmia. EHBT:n kilpasarjan voittanut Warriors omaa reilusti kolmatta sataa kiloa kuskaavan korinaluskaksikkonsa johdolla myös mahdollisuutensa, mutta viime kauden VK1-sekoilujen jälkeen on kyllä todettava, että organisaatio ei taida olla SM-sarjakelpoinen. Masu oli kilpasarjassa eritäin pirteä, mutta käytännössä 96-joukkue saattaa vielä olla hieman heppoinen - mahdoillisuudet kuitnkin annan.

Summa summarum:


"Varmasti" SM:
HNMKY
Honka
Ura
Kouvot
KTP

Hyvät tai erittäin hyvät saumat SM-sarjaan:
Vilpas
JKS
Lahti
EBT
Pyrintö
TuNMKY
PuHu

Saumat SM-sarjaan:
BC Nokia
Warriors
Masu
 

Muumilaakson Poliisi

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Joo tästä Huiman tilanteesta vielä sen verran että eksyin paikalle seuraamaan joukkoeen otteita ensimmäisellä karsintakierroksella. Jengi oli kokematon ja henkisesti erittäin heikko. Jo täss vaiheessa kysymykseni kuului: "Onko tälläinen jengi henkisesti valmis reissaamaan ympäri Suomea valtakunnallisessa sarjassa?" Ja nyt se selvisi. Pää ei kestänyt. Koppa hajosi viime metreillä.
Olen pitkään keskustellut asiasta maajoukkoeen valmennusjohdon kanssa jo vuosia sitten. Suomalaisen koripallon henkinenvalmennus on jäänyt toissijaiseksi. Esim Latvian koripallo liitto on painottanut asiaan jo vuosia. Pitäisikö Suomen avata silmänsä ja kehittyä kansainvälisen koripallon tasolle. Tuokaa asia esille seurajoukkoeissa ja puhukaa siitä!
 
Viestejä
112
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

kuten jo aikaisemmin ihmettelin, miten ihmeessä lohkojaot voi mennä näin? Warriorsille (rank 14.) riitti sm-sarja paikkaan voitto rankingin kymmenennestä (mikäli nyt hoitaa loput helpommat pelit). Kun taas esimerkiksi puhu jäänee nyt divariin koska hävisivät niukasti vilppaalle. Puhun ranking 11 ja heillä pitäisi olla helpompi tie sm-sarjaan kuin alempi rankingisella. Nyt heidän siis olisi pitänyt voittaa ranking 8. (vilpas). Samalla logiikalla myös Tunmkylla ja Bc nokialla vaikeampi tie sm-sarjaan kuin Warriorsilla vaikka parempi ranking. Kaikki kunnia Warriorsille, heidän etu.
 

Huolestunut

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Nimimerkki:Muumilaakson poliisi mainitsikin jo tämän Huiman tapauksen. Olen pohtinut samaa asiaa jo vuosia. Ollaanko juniori-tasolla tosiaan tultu tähän pisteeseen että joudutaan henkisten ongelmien takia luovuttamaan ottelut. Tähän on tultava muutos!!! Kiitos että joku uskalsi ottaa asian puheeksi ja saatiin keskustelu käyntiin.
 

Lahti nousee

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Lahti otti aamupalaksi rutiinivoiton Wartista. Saman teki Kouvot Korihaista.

Tunmky-Lahti oli todellinen trilleri, viimeiselle sekunnille vaikka Turku johtikin pelia neljännen alussa vielä 15 pisteellä.

Lahti nousi ja meni ohi. Pisteen voitto!!!
 
Viestejä
1 447
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

mleknoe sanoi:
kuten jo aikaisemmin ihmettelin, miten ihmeessä lohkojaot voi mennä näin? Warriorsille (rank 14.) riitti sm-sarja paikkaan voitto rankingin kymmenennestä (mikäli nyt hoitaa loput helpommat pelit). Kun taas esimerkiksi puhu jäänee nyt divariin koska hävisivät niukasti vilppaalle. Puhun ranking 11 ja heillä pitäisi olla helpompi tie sm-sarjaan kuin alempi rankingisella. Nyt heidän siis olisi pitänyt voittaa ranking 8. (vilpas). Samalla logiikalla myös Tunmkylla ja Bc nokialla vaikeampi tie sm-sarjaan kuin Warriorsilla vaikka parempi ranking. Kaikki kunnia Warriorsille, heidän etu.
Sijoille 6-14 sijoitetut pitäisi pelata enemmän pelejä toisiaan vastaan, jotta sarjaan saataisiin "oikeat" joukkueet. Nyt vain sattuman mukaan pelataan yhtä vastaan ja se peli ratkaisee suurimmassa osassa kaiken.

Mikäli sarjapaikka ratkeaa otteluiden mennessä ristiin - käytännössä arvalla siis - aina vain pahempi.
 

BB all

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

"These boys will crack. For sure" Well, maybe you just not into basketball -much less refereeing..
 

Näin!

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Vilpas ulkona sarjasta! Puhu ja Namika sarjaan
 

joku muu

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Vai teki Helsingin namika temput! Hävetkää
 

hhoohoh

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Malmilla nähtiin tänään tämän karsintasysteemin heikko kohta...
 

Näin!

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

joku muu sanoi:
Vai teki Helsingin namika temput! Hävetkää

Minkäs sille mahtaa, että PuHulla on kovempi joukkue kun Namikalla? ;D
 

joku muu

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Mitenköhän sen PuHun kovuuden kanssa on ? ja oli ???
 

Zlatan

Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Missä tulokset Namika-PuHu-pelistä viipyvät?
 
Viestejä
80
Vs: A-Pojat SM 2012-2013

Ei ole ensimmäinen kerta, kun pääkaupunkiseudun seurat sopivat otteluitaan, pelatessaan muita ulos. Säälittävää touhua Namikalta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös