Koripallo.com

Awak Kuier - ensimmäinen suomalainen WNBA-pelaaja

Viestejä
726
Mutta pääsee pelaamaan myös EuroCupia mikä on kova juttu.
Viime kaudella näytti pelanneen ensin euroliigaa, ei selvinnyt juuri ja juuri 8 joukkoon ja oli sen jälkeen eurocupin finaalissa minkä hävisi. Jos euroliiga on naisten aivan ehdotonta toppia euroopassa, niin tämä seurahan on täsmälleen sitä. Tulosten takaa voisi sanoa seuran mokanneen ettei päässyt pudotuspeleihin euroliigassa kun vertaa sen italialaisiin kilpakumppaneihin. Runkosarjassa 17 voittoa ja 2 tappiota, en ymmärrä ottelumäärien eroja sarjataulukossa. Palkka varmastikin nousi mikä siirron taustalla. Ei tuo edellinenkään seura kyllä kaukana italian pääsarjan kärjestä ole ja silloin tarkoittaa myös ettei kaukana euroliigan kärjestä. Seuratasolla ei taida Awak enää voida nousta korkeammalle, molemmat seuransa on aivan maanosiensa huipulla.
 
Viestejä
2 534
Joo ja vaan yhdellä kädellä. Voi kyynel. Onhan toi helvetin kova suoritus naiselta. Mites sulla itsellä menee?
Unohdetaan nyt hetkeksi pelaajan sukupuoli. Teknisesti videon suoritus on todella huono. Se ei ole ongelma, jos Kuier osaa oikeaoppisen tehokkaan ponnistuksen. Mikäli näin ei ole niin pystyykö HBA ja maajoukkue edes tunnistamaan, että he ovat tehneet työnsä huonosti?

Onko Kuier erittäin vaikeasti valmennettava pelaaja, koska se selittäisi hänen puutteet ponnistustekniikassa. Kuka Suomen naispelaajista osaa oikean ponnistustekniikan (esim. Kristiina Mäkelä)? Mikäli kukaan ei sitä osaa niin eikö jossain kohtaa ole tehty huonoja valmennuksellisia valintoja?

Koripallossa on neljä tärkeää perustaitoa:
1) heittäminen
2) syöttäminen
3) kuljettaminen
4) ponnistaminen
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
161
Viestejä
726
WNBA:ssa on ainoastaan 11 eurooppalaista pelaajaa. Antaa aika hyvin kuvaa miten kovan saavutuksen Awak on jo tehnyt. Ero viime kauteen on joka matsissa pelaaminen, peliminuutteja tullut hieman enemmän per matsi nyt noin 12. Puhutaan 20 vuotiaasta pelaajasta.
 
Viestejä
549
Minuutit pudonneet harmillisesti, onko kukaan palstalta katsonut matseja?
Muutamia pelejä katsottuna : Kuier kehittyy koko ajan. Nopeampi ja parempi syöttäjä, varsinkin high-low syöttö parantunut. Voiman puute edelleen suutin ongelma, mutta korjaa torjunnoilla ja riistoilla. Kun maltetaan odottaa niin hyvää siitä tulee. Ei kiirehditä.
 
Viestejä
275
Uudessa seurassa Awakin rooli näyttäisi ainakin ensimmäisten pelien perusteella pienentyneen aika lailla viime kauteen verrattuna nyt 2 matsissa yhteensä 8 pinnaa kun viime kauden ka. oli 16 per ottelu. Kertoo tietenkin sarjan tasosta ja laajuudesta.
 
Viestejä
185
Awakin joukkue kuitenkin eritasoa kuin edellinen seura Italiassa. Veikkaan kuitenkin, että hyvillä näytöillä saa varmemmin vastuuta kuin esim. Dallasissa.
 
Viestejä
726
Katselin tuota Awakin matsia jälkilähetyksenä, sitähän on äärimmäisen raskasta katsoa koska fiba on työntänyt valtavasti mainoksia lähetykseen eli vähän väliä katkeaa poikki matsi. Olen nähnyt muitakin Awakin eurocup-matseja.

Edellisen matsin Awak voiti Venezialle, hänellä oli ensimmäiseltä puoliajalta 0 pistettä mutta toisella he sitten tajusi alkaa pelaamaan palloa hänelle korin lähistölle.

Eilen sitten Galatasarayta vastaan Awakilla oli vastassa mm. Teiara McCowan seurakaveri Dallasista. Wikipediassa mitat 201 cm ja 108 kg. Tässä tullaan siihen minkä takia Awakin ura polkee paikallaan, hän on kuin barbi silloin kun vastaan asettuu wnba pelaajia. Yksinkertaisesti voima eikä massa riitä mitenkään noissa väännöissä. Jessica Shepard pystyy venezialta painimaan, mutta hänhän onkin myös wnba pelaaja. McCowan on sellainen 10 pisteen wnba sentteri.

Toinen asia mikä Awakilta puuttuu fyysisen voiman ja elopainon lisäksi on luonne. Awak on kiltti luonne, vastassa on wnba:ssa järjestään sellaisia naisia jotka on aivan toisenlaisia ja voidaan puhua ihan puhtaasti naisten urheilussa olevista kovispersoonista. He ei väistä ketään. Edellisessä matsissa Israelin joukkuetta vastaan Shepardilla ja Shakira Austinilla oli alkamassa fyysinen tappelu, kuvan rajallisuus esti näkemästä sen paremmin ja kuva palasi kun porukkaa oli erottamassa heitä ja matsi keskeytettiin joksikin aikaa. Awakista ei ole näihin nykyisellään, tosiasiassa pitäsi olla jos wnba:ssa meinaa pärjätä etenkin isona pelaajana.

WNBA pelaajat on ehdottomasti parempia pelaajia mitä eurooppassa pelaavat. Ero fysiikassa on massiivinen. Wnba matseissa pelitempo on myös aivan toista.

Viihdyttäviä matseja oikeastaan sen takia että noissa korostuu wnba pelaajien keskinäiset väännöt. Heidän pelaamisensa korostuu ja muut pyörii käytännössä jaloissa.

Awakilla on kaikesta huolimatta kaikki avaimet pärjätä wnba:ssa hyvin. Ilman muutosta fyysiseen voimaan ja elopainoon sekä luonteeseen niin ei tule toteutumaan. Kolmosten heittäjänä oikeastaan aika huono, puolustamisessa petrattavaa koska ei uskalla mennä tilanteisiin ollenkaan sillä kovuudella mitä vaaditaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös