BC Nokia 2017-18

Viestejä
4 104
Ensi perjantaina sitten Kauhajoelle. Oletusarvoisesti ihan hyvä vastus Nokialle näistä lopuista jäljellä olevista olettaen, että Salo hoitaa Kotkan.

Nokian kannalta loistava homma, että Labo saa reilun viikon huilitauon. Oli nimittäin eilen melko puhki. Onneksi pitkät bussimatkat loppuivat tiistaihin.

Nokialta nihkeähkö esitys torstai-iltaan, mutta jos positiivisesti ajatellaan, niin jo puoliajalla oltiin johdossa, vaikka peli oli pahimmillaan aikamoista kuraa ja läpi puskemista.

Joensuun terveystilanteesta en osaa sanoa mitään, mutta Seppälän esitykset ihmetyttivät läpi sarjan. Herra painalsi kentällä aivan statistina ja kolmen matsin kolmoset 2/18. Oliko jokin rikki, muutenkin kuin henkisellä puolella?

Kova suoritus kuitenkin Nokialta ja positiivisena havaintona Hammondsin ja Josephin tuuletukset sarjan ratkettua. Tämän kauden jenkit eivät nimittäin ole paljon tunteitaan näyttäneet. Vielä kun saataisiin Council joskus edes hymyilemään, niin kausi menisi positiivisen puolelle.

PS. En muista, että Palloiluhallille olisi koskaan aiemmin tarvinnut soittaa poliiseja järjestyshäiriön takia. Vaikka yleisöä ei ollut kuin sen 750, niin tilanne silti näköjään houkuttelee myös kevään ensimmäisiä glory huntereita paikalle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
512
Seppälän kunto on/oli arvoitus. Loukkaantumisen jälkeen kolmoset eivät pudonneet lainkaan, tuon 2/18 päälle vielä 1/7 kahdesta edellisestä pelistä, joissa nolla kakkosta. Ja taisihan olla gtd ensimmäiseen puolivälieräänkin. Jotain lienee vialla.

Katajaa vastaan Nokialla taisi olla parempi pelaaja jokaiselle pelipaikalle. Council>Garcia, Joseph>Bejarano, Hammonds>Saunders, Labo>Simms ja Dole, Skamo ja Mattila kokonaisuutena>Mäkäläinen, Huolila ja Seppälä. Niemen ja Hirvikosken roolit olivat pienet. Sitten vielä Alanen ja Murphy, menisikö se tasan?

Ajatusleikkiä pidemmälle jatkaen, olisiko Mäkäläinen ainut pelaaja, joka edes teoriassa olisi voinut mahtua Nokian kokoonpanoon? Vai olisiko Murphykin kelvannut? Muita tuskin kaipaisi mikään joukkue tällä hetkellä...

Karhu-Nokia-sarja tulee olemaan supermielenkiintoinen! Kummallakin on potentiaalia jatkaa ykkössijalle saakka.
 
Viestejä
253
Seppälän kunto on/oli arvoitus. Loukkaantumisen jälkeen kolmoset eivät pudonneet lainkaan, tuon 2/18 päälle vielä 1/7 kahdesta edellisestä pelistä, joissa nolla kakkosta. Ja taisihan olla gtd ensimmäiseen puolivälieräänkin. Jotain lienee vialla.

Katajaa vastaan Nokialla taisi olla parempi pelaaja jokaiselle pelipaikalle. Council>Garcia, Joseph>Bejarano, Hammonds>Saunders, Labo>Simms ja Dole, Skamo ja Mattila kokonaisuutena>Mäkäläinen, Huolila ja Seppälä. Niemen ja Hirvikosken roolit olivat pienet. Sitten vielä Alanen ja Murphy, menisikö se tasan?

Ajatusleikkiä pidemmälle jatkaen, olisiko Mäkäläinen ainut pelaaja, joka edes teoriassa olisi voinut mahtua Nokian kokoonpanoon? Vai olisiko Murphykin kelvannut? Muita tuskin kaipaisi mikään joukkue tällä hetkellä...

Karhu-Nokia-sarja tulee olemaan supermielenkiintoinen! Kummallakin on potentiaalia jatkaa ykkössijalle saakka.
Voisin väittää, että tuon ottelusarjan voittaja on seuraava Suomen mestari.

Onko Labo, täysin kunnossa? Parhaimmillaan, kun jalka nousee ja heitto putoaa, on varmasti ihan ok pelaaja, mutta heikkoina hetkinä kuin 50-vuotias joka on jäähdyttelemässä Korisliigassa.
Käveleminen ja kaatuilu (viisi miestä nostaa maasta) kaukana urheilullisuudesta. Mutta, mikäs siinä. kun on kokoa ja hyvä ranne, niin Korisliigassa pärjää tuollakin tavalla.
 
Viestejä
25
Tuossa kun uutinen Shawnista tuli niin kävin oikeen kattomassa herran instagram sivuja.... :eek:Oliskohan tuon Shawninkin kannattanut keskittyä enemmän koripalloon jne... unohtaa hetkeksi blondit ja muut hempeilyt jne... (Melko imelät Instagram kuvat...:p)
Niinhän siinä lopulta aina käy että tulee naiset yms ja ei siinä kohta paljoa treenaaminen kiinnosta... Ja sit istutaan penkillä "somettamassa"...
 
Viestejä
4 104
Tänään sitten uudella sykkeellä Kauhajoelle. Sellainen about kymmenen pisteen vierasvoitto olisi kiva tuliainen.

Labolla kaksi hieman tahmeampaa matsia alla. Olisiko tänään parempi päivä?
 
Viestejä
309
No niin. Karhu oli kolmessa pelissä parempi viimeiset kolme minuuttia. Nokialta puuttui tässä sarjassa hitunen kovuutta. Tilanne oli pahin ensimmäisessä pelissä, mutta karhun agressiivisuus loppuhetkillä lopulta ratkaisi pelit - ja Nokian totaalinen jäätyminen. Eniten harmittaa viimeisen kotipelin sulaminen. Varisnaisen peliajan viimeisen minuutin aikan oli useita epäonnistumisia, joista minkä tahansa välttäminen olisi todennäköisesti riittänyt voittoon.

Kauden aikana hyökkäys on ollut Nokian paras ase. Puolustuksen kanssa on ollut ajoittain vaikeaa erityisesti Dolen puuttuessa. Karhua vastaan Nokia hävisi (oman) korin alla liikkaa. Puolustuksen ongelmat näkyivät myös ratkaisuhetkillä, ehkä pahiten eilisen viimeisessä korissa. En muista, että usein olisi noin vapaita ajoja saatu viimeisistä hyökkyksistä.

Toivotaan, että joukkue kaivaa tarvittavan tsempin pronssipeliin. Itsellä meinasi eilen loppua mielenkiinto, mutta kaipa se pronssikin ihan kiva olisi.
 
Viestejä
1 159
Kyllä, pronssipeli hoidetaan! Nokialla on mahdollista olla toinen joukkue kauden sarjassa, joka päättää kautensa voittoon. Se olisi hienoa. Toivottavasti Dolenc tervehtyisi tuohon peliin.
 
Viestejä
330
Jo fanitoiminnan mukaisesti Salo-Karhu-Nokia ansaitsee kulkea mitalit kaulassa tänä keväänä.
Viime vuonna todella legendaarinen sarja Game7. Salo-Karhu ja pelin jälkeinen fanikohtaaminen salissa on jotain mitä ei unohda sekä tämä välieräsarja Karhu-Nokia nousee lähes samaan joukkoon.
Fanijoukoista muodostunut hyvät ystävyyssuhteet toisiinsa ja vaikka itse pelissä tehtiin kaikki mahdollinen millä oma joukkue pärjäisi niin pelin tauottua tulostaulu on julma ja kertoo kumpi juhlii ja kumpi ei, ja sen jälkeen fanit keskenään taas sulassa sovussa.
Näin kävi viime keväänä Salossa ja nyt eilen Kauhajoella.
Se on koriskulttuurin uudelleen rakentamista jos mikä.
Ja kun kuunteli valmentajien kommentteja eilen pelin jälkeen niin tappion kärsinyt Tuominen keräsi ropsit huomioiden niin Karhun ja Nokian taustaryhmät ja fanit niiden kuuluvalla arvolla. Eikä Jussi jäänyt yhtään huonommaksi.
 
Viestejä
4 104
Lauantaina sitten pronssipeli.

Kauhajoki-sarjasta muutama subjektiivinen huomio:
- Oikea joukkue meni parista jatkoon. Nokian vahvistukset pelasivat hienon runkosarjan, eikä kukaan varsinaisesti pettänyt Karhu-matseissakaan, mutta siinä kun Rougeau, Lewis ja Mangano nostivat playoffseissa tasoaan, Nokian vahvistuksilta ei yksittäisiä pelin tappamisia ja ratkaisijaksi nousemisia nähty.
- Joseph ja Council vuotivat Karhu-sarjassa jonkin verran pakkipäässä ja toki etukäteen tiedettiinkin, etteivät kaverit ole mitään puolustusorientoituneita herroja. Councilin kolmosprosentti putosi runkosarjan yli neljästäkymmenestä prosentista 25:een, samoin Josephin kolkit tippuivat viimeisessä kolmessa Karhu-matsissa alle kolmenkymmenen.
- Moni näki ongelmana myös saman kaksikon pallonrakastamisen. Labo unohdettiin parissa matsissa kokonaan tai ainakin ajoittain hyökkäyspelin ulkopuolelle, kun kaksikko keskittyi pompottamaan palloa täyden hyökkäysajan ja hakemaan pakotettua ratkaisua kellon viimeisillä sekunneilla.
- Labokaan ei ollut parhaimmillaan Karhua vastaan ja varsinkin viimeisessä matsissa jäi selvästi Manganon varjoon. Dolea olisi tarvittu antamaan huiliminuutteja Labolle ja vastavuoroisesti väsyttämään Manganoa ja Karhun pitkää päätä.

- Hammonds mielestäni pehmeni viimeisissä peleissä vahvistuksista pahiten. Ei mitään varsinaista katastrofikorista, mutta nimenomaan tilannekovuutta olisi tarvittu Karhun kokeneita kavereita vastaan. Yksittäisiä pikku mokia ei saisi muistella, mutta viimeisen kotimatsin ratkaisuhetkillä tehty Karhun hyökkäyksen katkaisu ja välitön syöttäminen takaisin vastustajan käsiin sekä ratkaisumatsin pari viimeistä sekuntia jättivät aika paljon jossittelun varaa.
- Kotimaisista Aapelin ei tarvitse hävetä suoritustaan verrattuna Kantoseen ja muistaen, että Kantosella on huomattavasti enemmän pallollista vastuuta Karhun paidassa.
- Hirvikoski viimeisessä kahdessa matsissa Nokian parhaita, sanotte mitä sanotte. Huomattava tason nostaminen runkosarjasta, viimeisessä kotimatsissa kaikki seitsemän vaparia sisään, samalla Henkka toi kaivattua ryhtiä puolustamiseen.
- Edeltä ja Mattilalta no joo -suoritukset. Ei loistoa, muttei mitään rimanalituksiakaan.

- Karhulta vahvistusten lisäksi täytyy mainita Bojan. Kaveri pelaa viisi pistettä korkeammalla ppg:llä kuin runkosarjassa, kolkkiprosentti nousee viidettä prosenttiyksikköä ja kaupan päälle muutama aivan kaamea kolmospommi tiukkoihin paikkoihin. Playoffs-korista parhaimmillaan.
- Kahta viimeistä matsia johdettiin muistaakseni molempia kuudella pisteellä muutamaa minuuttia ennen loppua, mutta Karhu tuli väkisin ohi. Väittäisin, että nämä ottelut käännettiin nimenomaan kokeneiden vahvistusten rutiinilla. Nokian jenkit kaikki hyviä pelaajia, mutta ehkä kaikilta puuttui tähän tilanteeseen vaadittu viimeinen napsu.


- Matsien tunnelma vähintäänkin huikea. Kauhajoella koko katsomo oranssina, Nokiallakin päästiin aika lähelle toissa kevään hurmosta.
- Tuomarityöskentely vaihtelevaa. Omasta mielestäni Mäntylä equals Torikokoukset ja EU:t, jonkun toisen mielestä kenties ei. Muut tuomarikolmikot hoitivat hommansa playoffsien vaatimalla tasolla.
- Lauantaina pronssipeli. Voitolla kaudesta jäisi varmaan positiivinen fiilis, vaikka melko paljon olen viime päivinä kuullut "Meillä oli mestarinippu" -läppää.
- Kyllähän myös Laakso > Tuominen tässä sarjassa.

- Ensi kaudesta sopimus Alasella ja Dolella ja se on hyvä. Labolle on jo esitetty One More Season -toivetta allekirjoittaneenkin taholta jo tammikuusta lähtien. Katsotaan, mitä tapahtuu. Käsittääkseni mies viihtyy aika hyvin Nokialla (+ Tampereella).
 
Viimeksi muokattu:
Ylös